Реклама

Google поділився даними щодо активності українських інтернет-користувачів

Українська «дочка» Google оприлюднила основні показники активності онлайн-користувачів Google Connected Consumer Study 2017 станом на осінь поточного року
Čytaty latynkoju
Depositphotos
Google поділився даними щодо активності українських інтернет-користувачів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Google поділився даними щодо активності українських інтернет-користувачів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Українська «дочка» Google оприлюднила основні показники активності онлайн-користувачів Google Connected Consumer Study 2017 станом на осінь поточного року

Хто і як проводив дослідження

Глобальне дослідження провела компанія KANTAR TNS на замовлення Google. Темою дослідження стали особливості поведінки українських користувачів інтернету. Воно охоплювало аудиторію віком від 16 років — а порівнювали її з користувачами з більш ніж 63 країн світу. Результати представлені у вигляді аналітичного онлайн-інструменту Consumer Barometer.

Дослідження показало, що 66% українців регулярно користуються інтернетом для особистих цілей. Для порівняння, на глобальному рівні ця цифра становить 82%. Найактивнішими є користувачі віком 25-34 і 35-44 років (27% і 23% відповідно).

Які показники української інтернет-аудиторії

Сьогодні на 1 українського користувача віком від 16 до 44 років припадає вже 2 і більше пристроїв з доступом до мережі. За даними Google, 41% користуються смартфонами. 2016 року ця цифра становила 35%. У 2017 році 34% користуються ноутбуками, близько 7% – «розумними» телевізорами. Крім того, українці користуються нетбуками,  електронними книгами, смарт-годинниками і трекерами із виходом в інтернет.

Що стосується смартфонів, у 2017 році 18% користувачів однаково часто використовували як комп’ютером чи планшетом, так і смартфоном для виходу в інтернет.

Ще українські онлайн-користувачі в першу чергу розважаються (82%), шукають в інтернеті інформацію (74%) і виконують поставлені завдання онлайн (38%), а також розміщують онлайн-контент (22%), допомагають іншим, показуючи, як щось зробити онлайн (27%). Найпопулярнішими онлайн-активностями є: використання пошукових систем (91%), соціальних мереж (83%) і перегляд відео (84%).

На чому ґрунтуються ці дані

Під час дослідження Connected Consumer Study, проведеного KANTAR TNS, були опитані респонденти з більш ніж 63 країн світу. В Україні дослідження проводилося в період із 1 квітня до 30 червня 2017 року у форматі персонального інтерв’ю, вибірка – 1 тис респондентів віком 16+.

Share
Написати коментар
loading...