Реклама

IT-сфера посіла III місце у структурі українського експорту

Комітет з інформаційних технологій Європейської Бізнес Асоціації оголосив підсумки роботи української IT-індустрії на експорт за I півріччя 2017 року. На часі дізнатися, як виглядає картина ринку
Čytaty latynkoju
IT-сфера посіла III місце у структурі українського експорту
  1. Головна
  2. Новини
  3. IT-сфера посіла III місце у структурі українського експорту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Комітет з інформаційних технологій Європейської Бізнес Асоціації оголосив підсумки роботи української IT-індустрії на експорт за I півріччя 2017 року. На часі дізнатися, як виглядає картина ринку

Які показники експорту IT-послуг та розробок для українських компаній

Оприлюднено показники IT в Україні на експорт. Як свідчить інформація, акумульована Європейською Бізнес-Асоціацією, обсяг експорту комп’ютерних та інформаційних послуг за 6 місяців 2017 року зріс на 18,3% — до 1,256 млрд грн — порівняно з аналогічним періодом 2016 року. За рівнем зростання експортної виручки за I півріччя IT-галузь посіла третю сходинку в структурі експорту. У той же час об’єм податкових надходжень до державного бюджету за цей період зріс на 32,9% порівняно із аналогічними 6 місяцями 2016-го. Тепер ця сума складає 3,69 млрд грн.

Зростання основних індикаторів у сфері високих технологій пов’язане передусім з 7% зростання чисельності фахівців у ТОП-50 найбільших гравців індустрії. Про це за словами представників ЄБА, свідчать дані DOU.UA. Серед основних стимулів зростання також зазначають ухвалення законопроекту №4496 щодо спрощення експорту послуг наприкінці 2016 року та відносну політичну й законодавчу стабільність в державі.

Про що свідчить ця динаміка

Костянтин Васюк, Виконавчий директор IT-Комітету Європейської Бізнес-Асоціації, відзначив:

— На сьогодні IT-індустрія є драйвером росту української економіки та складовою промоції нашої держави як високотехнологічної країни на міжнародній арені. Від 2013 року галузь демонструє стабільний приріст експорту і у I півріччі цього року зайняла третє місце по зростанню валютної виручки. Індустрія має великі шанси розвитку за позитивним сценарієм минулорічного дослідження PwC.

У 2016 році IT-Комітет ЕВА у рамках найбільш масштабної галузевої події у Львові разом з аудиторською компанією великої четвірки PwC презентували незалежне макроекономічне дослідження, що моделює різні сценарії розвитку української високотехнологічної індустрії на майбутні роки. Так, за позитивним сценарієм і за сприяння та підтримки галузі на вищому державному рівні, експортно-орієнтована сфера інформаційних технологій може зрости вдвічі за усіма показниками та генерувати до 27,2 млрд грн доходу до державного бюджету вже у 2020 році.

Share
Написати коментар
loading...