Реклама

В Швейцарії представили найбільший електромобіль вагою 45 тонн

У Швейцарії відбулась презентація найбільшого електромобіля в світі. Це гігантський кар'єрний самоскид Komatsu вагою 45 тонн, який скоро введуть в експлуатацію
Čytaty latynkoju
В Швейцарії представили найбільший електромобіль вагою 45 тонн
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Швейцарії представили найбільший електромобіль вагою 45 тонн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Швейцарії відбулась презентація найбільшого електромобіля в світі. Це гігантський кар'єрний самоскид Komatsu вагою 45 тонн, який скоро введуть в експлуатацію

Ми живемо на початку електромобільної революції, усе більше виробників заявляють про повний перехід на електричну тягу вже у найближчому десятилітті. Швидкий розвиток інфраструктури зарядних пристроїв є ключовим у цьому процесі. Незважаючи на те, що більшість власників електромобілів заряджаються вдома вночі, наявність публічних зарядних станцій є важливим етапом швидкої психологічної адаптації до сучасних реалій. Найбільший електромобіль — виклик стереотипам про подібні транспортні засоби.

Про Komatsu

Наразі Самоскид Komatsu HD 605-7 є експериментальним зразком. Команда інженерів встановила електромотори замість 715-сильного турбодизеля, а також оснастили самоскид вражаючим акумулятором – він складається з 1440 нікелевих, марганцевих і кобальтових комірок загальною ємністю 700 кВт/год (в той час, як звичайні легкові електромобілі мають акумулятор 100 кВт/год). Крім того, найбільший електромобіль має систему рекуперативного гальмування, що за коротку поїздку здатна зарядити акумулятор на 40 кВт/год. Самоскид має вантажопідйомність 65 тонн. Працюватиме він на цементному кар’єрі біля гори Шассераль.

Цього року відбувсяТри українські еко-стартапи поїдуть на фінал ClimateLaunchpad ClimateLaunchpad – конкурс, який проводить Climate-KIC з 2014 року. Це найбільша у Європейському Союзі мережа кліматичних інновацій, що об’єднує приватні компанії, наукові інституції й громадські організації. Мета конкурсу – прокласти швидкий шлях від бізнес-ідей в сфері чистих технологій до динамічних компаній, які творять низьковуглецеве майбутнє. Цьогоріч команди матимуть можливість позмагатися за головні призи – €10 тис, €5 тис і €2,5тис  та шанс знайти потенційних інвесторів.

Share
Написати коментар
loading...