Реклама

Три українські еко-стартапи поїдуть на фінал ClimateLaunchpad

Уже вдруге в Україні проводиться конкурс бізнес-ідей у сфері чистих технологій ClimateLaunchpad. Минулого року 3 найсильніші команди представляли Україну на міжнародному фіналі в Естонії. Цьогоріч українські стартапи вирушать до міста Лімасол (Кіпр), де 17–18 жовтня триватиме фінал клінтек-конкурсу
Čytaty latynkoju
Три українські еко-стартапи поїдуть на фінал ClimateLaunchpad
  1. Головна
  2. Новини
  3. Три українські еко-стартапи поїдуть на фінал ClimateLaunchpad
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Уже вдруге в Україні проводиться конкурс бізнес-ідей у сфері чистих технологій ClimateLaunchpad. Минулого року 3 найсильніші команди представляли Україну на міжнародному фіналі в Естонії. Цьогоріч українські стартапи вирушать до міста Лімасол (Кіпр), де 17–18 жовтня триватиме фінал клінтек-конкурсу

ClimateLaunchpad – конкурс, який проводить Climate-KIC з 2014 року. Це найбільша у Європейському Союзі мережа кліматичних інновацій, що об’єднує приватні компанії, наукові інституції й громадські організації. Мета конкурсу – прокласти швидкий шлях від бізнес-ідей в сфері чистих технологій до динамічних компаній, які творять низьковуглецеве майбутнє. Цьогоріч команди матимуть можливість позмагатися за головні призи – 10 000, 5000 і 2500 євро та шанс знайти потенційних інвесторів.

Які проекти стали фіналістами ClimateLaunchpad

Журі вручило путівки на Кіпр трьом командам, серед яких:

  • Effa (1 місце) – зубна щітка з екоматеріалів, яка повністю розкладається;
  • Go To-U (2 місце) – зарядна мережа для електромобілів;
  • Heliopulse (3 місце) – вакуумні сонячні колектори-концентратори.

Детальніше про розробки

Стартап Effa — це зубна щітка, повністю виготовлена ​​з переробленого паперу і екологічно-чистих компонентів. Ідея є рішенням двох проблем одночасно: тисячі тонн пластику, який викидається щодня, і проблема використання одноразових речей, які після використання забруднюють повітря і світовий океан. Зубна щітка Effa виготовлена з переробленого паперу, і покрито екологічно-чистим ламінуванням на основі кукурудзяного крохмалю. Щетинки також виготовлені з інноваційного нейлону, розпад якого відбувається досить швидко, без впливу на навколишнє середовище.

HelioPulse — високоефективний сонячний колектор-концентратор для домашнього та промислового використання. Система дозволяє підігрівати воду до 80-120 ℃ (а олію навіть до 250 ℃). Це досягається шляхом концентрації сонячних променів, що потрапляють на дзеркало і спрямовуються на трубку, яка постійно знаходиться у фокусі. Система не боїться перегріву та працює з максимальною ефективністю упродовж всього року. Термін окупності у 2-4 рази нижчий за класичні сонячні колектори. Зараз уже готові два прототипи та дві інсталяції на 4 та 10 дзеркал. Розробники готують комерційний зразок та налагоджують дрібносерійне виробництво.

Go-ToU.com — це платформа, що об’єднує соціально-відповідальні бізнеси, які підтримують шлях екологічного і прогресивного розвитку людства. Ми живемо на початку електромобільної революції, усе більше виробників заявляють про повний перехід на електричну тягу вже у найближчому десятилітті. Швидкий розвиток інфраструктури зарядних пристроїв є ключовим у цьому процесі. Незважаючи на те, що більшість власників електромобілів заряджаються вдома вночі, наявність публічних зарядних станцій є важливим етапом швидкої психологічної адаптації до сучасних реалій.До того ж, Україна завдяки швидкому розвитку такої інфраструктури вже посідає 5 місце у світі за відсотковим приростом електромобілів.

Це працює просто — ви власник електромобіля і ви плануєте пообідати в кафе чи сходити у кіно ввечері, швидше за все, ви виберете заклад, де ваш електромобіль зможе безкоштовно зарядитись протягом вашого перебування у закладі.

Share
Написати коментар
loading...