Реклама

На озброєння української армії надійшла нова ракетна розробка

Концерн «Укроборонпром» представив нову українську відповідь «джавелінам» — власну розробку «Корсар», яка здатна влучати у ціль на значній відстані та використовує для ураження кумулятивні заряди
Čytaty latynkoju
На озброєння української армії надійшла нова ракетна розробка
  1. Головна
  2. Новини
  3. На озброєння української армії надійшла нова ракетна розробка
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Концерн «Укроборонпром» представив нову українську відповідь «джавелінам» — власну розробку «Корсар», яка здатна влучати у ціль на значній відстані та використовує для ураження кумулятивні заряди

Що таке «Корсар»

Легкий переносний ракетний комплекс «Корсар» створено конструкторським бюро «Луч». Воно входить до складу ДК «Укроборонпром». Із 28 серпня 2017 року ця зброя прийнята на озброєння у відповідності до наказу Міноборони. Окрім самого комплексу, вже достроково виготовлено та передано до Збройних Сил України понад 50 ракет до «Корсару» разом із визначеною замовником кількістю пускових установок.

Цей ракетний комплекс дає змогу вести вогонь на дистанції 2,5 км (аналогічна дальність у американського FGM-148 Javelin). Щоби навести ракету, застосовується лазерний промінь із низькоенергетичної установки, що дає змогу приховувати канал керування ракетою від супротивника.

В чому особливість новітньої української зброї

Однією із головних особливостей цього комплексу є габарити, які дозволяють його переносити та вести вогонь «з плеча», без застосування додаткових пристроїв. Але для зручності використання на заздалегідь підготовлених позиціях, наприклад при обороні, бійці можуть використовувати спеціальний станок. Для стрільби використовується 2 моделі керованих ракет — РК-3К та РК-3ОФ.

РК-3К оснащена тандемною кумулятивною бойовою частиною. Вона призначена для ураження сучасних броньованих нерухомих і рухомих об’єктів із комбінованою, рознесеною або монолітною бронею. Також ракети здатні вражати об’єкти з динамічним захистом та завислі вертольоти. Ця ракета забезпечує бронепробиття за динамічним захистом не менше 550 мм.

РК-3ОФ оснащена осколково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром. Вона призначена для ураження легкоброньованих об’єктів, споруджень польового типу (ДОТ, ДЗОТ) і живої сили. У ході випробувань було досягнуто наскрізне пробиття бронеплити товщиною 50 мм.

За точність наведення комплексу відповідає одна з передових серійних розробок «Ізюмського приладобудівного заводу». Це — прилад наведення ПН-КУ. Попри свої малі габарити і вагу в 4 кг, він забезпечує наведення ракети на дальності до 2,5 км в межах +/- 250 мм.

Нагадаємо, раніше ми розповідалиЩо таке «джавеліни» і чому про них так часто пишуть вам про те, що таке «джавеліни» і в чому особливість цього озброєння, яке незабаром може бути надане Сполученими Штатами українським Збройним Силам.

Share
Написати коментар
loading...