Реклама

«ПриватБанк» восени запустить сервіс електронної фінзвітності для юросіб

У вересні 2017 року «ПриватБанк» надасть юридичним особам та підприємцям можливість надсилати фінзвітність в електронному форматі
Čytaty latynkoju
Unsplash
«ПриватБанк» восени запустить сервіс електронної фінзвітності для юросіб
  1. Головна
  2. Новини
  3. «ПриватБанк» восени запустить сервіс електронної фінзвітності для юросіб
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У вересні 2017 року «ПриватБанк» надасть юридичним особам та підприємцям можливість надсилати фінзвітність в електронному форматі

В чому полягатиме нова послуга щодо звітності

Як повідомили в банку, згідно з Постановами НБУ № 351 (зміни набули чинності з початку 2017 року) і № 417, Законами № 2121-III та № 1702-VII усі банки повинні отримувати та підтримувати в актуальному стані відомості про своїх клієнтів. На основі поданої звітності потрібно відстежувати такі дані:

  • структуру власності й кінцевих бенефіціарів,
  • фінзвітність,
  • надавати додаткову інформацію про діяльність підприємства.

Завдяки нещодавнім змінам, внесеним НБУ, таку звітність може бути надано не тільки в паперовому, а й в електронному вигляді.

Ці зміни було ухвалено після численних звернень «ПриватБанку» до нацрегулятора для спрощення надання клієнтами звітності в банки. Надання такої інформації є обов’язковою процедурою для всіх корпоративних клієнтів у разі обслуговування в будь-яких банках. Вона потрібна для підтвердженої ідентифікації при банківському обслуговуванні.

Які переваги це дасть для бізнесу

Корпоративним клієнтам не потрібно буде кріпити відскановані копії звітності. Із новим онлайн-сервісом достатньо буде через «Приват24 для бізнесу» подати в банк стандартний XML-файл, який зазвичай надсилають в податкову. В разі, якщо клієнти працюють з безкоштовними сервісами «ПриватБанку» за електронною звітністю, то банк опрацює ці дані автоматично та з метою виконання зазначених вимог НБУ щодо ідентифікації клієнтів.

Як виглядає попередній досвід роботи таких банківських сервісів «ПриватБанку»Запущено новий інтерфейс «Приват24 для бізнесу»

Цей український банк достатньо давно має власні безкоштовні рішення для безпосередньої роботи з електронними звітами. Крім сервісів електронної звітності, у «Приват24 для бізнесу» також працюють електронний документообіг і системи бухгалтерського, управлінського й оперативного обліку. Сервіс електронної звітності в «Приват24 для бізнесу» дозволяє цілодобово надсилати будь-які види звітів Фіскальної служби, Пенсійного фонду, Державної служби статистики тощо.

Share
Написати коментар
loading...