Реклама

Портфель замовлень «Укроборонпрому» склав $2,3 млрд

Державний концерн «Укроборонпром» прозвітував про показники підприємства станом на середину 2017 року. За інформацією підприємства, було відвантажено не експорт військової продукції на понад $1,8 млрд
Čytaty latynkoju
Unsplash
Портфель замовлень «Укроборонпрому» склав $2,3 млрд
  1. Головна
  2. Новини
  3. Портфель замовлень «Укроборонпрому» склав $2,3 млрд
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Державний концерн «Укроборонпром» прозвітував про показники підприємства станом на середину 2017 року. За інформацією підприємства, було відвантажено не експорт військової продукції на понад $1,8 млрд

Про що звітують в «Укроборонпромі»

Експорт найбільшого оборонно-промислового об’єднання держави став однією із ключових складових надходження валюти до українського бюджету. Такі результати діяльності «Укроборонпрому» містяться в щорічному звіті за результатами роботи нового менеджменту, що був призначений Президентом України в липні 2014 року.

У концерні додають, що відновили роботу багатьох підприємств, просунули продукцію українського ОПК на нові ринки. Також вперше за роки незалежності держава почала направляти на експорт не «надлишкове майно», а нову високотехнологічну продукцію.

Як виглядає портфель замовлень та склад країн-замовниць

За даними звіту, портфель замовлень станом на 1 липня 2017 року склав $2,366 млрд. До числа партнерів «Укроборонпрому» увійшли 68 країн, до яких постачається продукція військового та подвійного призначення. Ще із 83 державами тривають перемовини. Детальна структура замовлень та типу експорту представлена на інфографіці.

УкроборонпромУкроборонпром

Раніше ми розповідали вам про те, що в Україні виробляютьЩо таке «джавеліни» і чому про них так часто пишуть власний аналог «джавелінів». Це — керовані комплекси «Стугна» та «Скіф», яких іноді називають «українськими джавелінами». Важлива відмінність — це вартість. Ракети для цих комплексів приблизно вчетверо дешевші за «Джавеліни» і виробляються в Україні. З травня 2015 року «Стугна» перебуває на озброєнні ЗСУ для використання в зоні АТО. Вони можуть вражати цілі на відстані до 5 км. Відмінність від «Джавеліну» — для наведення потрібен лазерний промінь.

Також днями американська військова компанія Duke Robotics презентувалаАмериканська компанія представила дрона-стрільця для армій світу дрона, який може бути укомплектований керованою стрілецькою зброєю серійних зразків. Це дає змогу використовувати безпілотники для ведення прицільного вогню по малим мішеням в режимі реального бою та взаємодіяти з іншими дронами, оснащеними таким же озброєнням.

Share
Написати коментар
loading...