Реклама

Білоруси запустили монетизовану соцмережу на blockchain

Білоруські стартапери створили соціальну мережу на блокчейні Steepshot, в якій можна отримувати криптовалютні токени за уподобання до світлин, розміщених користувачами
Čytaty latynkoju
Unsplash
Білоруси запустили монетизовану соцмережу на blockchain
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Білоруси запустили монетизовану соцмережу на blockchain
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Білоруські стартапери створили соціальну мережу на блокчейні Steepshot, в якій можна отримувати криптовалютні токени за уподобання до світлин, розміщених користувачами

За словами очільника проекту Steepshot Павла Мартинова, ідея стартапу виникла наприкінці 2016 року, коли на ринку з’явилися блоґінґ-платформи Steemit та «Голос» на основі blockchain. Будь-яка активність у цих соцмережах оплачується внутрішньою криптовалютою, яка ліквідна та торгується на криптобіржах.

В чому відмінність білоруського проекту від інших платформ на криптотехнологіях

Ринкова капіталізація Steem зараз складає $263,2 млн, а Golos – $16,6 млн. Проте обидва ці проекти є соцмережами для блоґів. А білоруський проект Steepshot більше схожий на аналог Instagram, проте представники проекту обіцяють додаткові опції та окремий механізм емісії токенів, якого немає у жодного із проектів-аналогів. Зокрема більша частка токенів дістається тим, хто виробляє контент — між ними йде розподіл цих токенів пропорційно кількості лайків.

Відмінність від Nimses

На питання щодо аналогів з інших країн очільник проекту зауважив, що на відміну від українського проекту Nimses, у Steepshot виплати в криптовалюту реальні, а не віртуальні. Модель NimsesЩо таке Nimses і чому вам (не) потрібен цей додаток полягає у продажі користувачам можливості придбати щось у майбутньому — а токени Steepshot вже конвертуються у реальні валюти. Користувачі публікують контент, отримають виплати, з виплати утримується комісія як додаток, що надає платформу для публікації. Згодом «уподобайки»-токени можна вивести на банківську картку, конвертувавши токени в готівку за допомогою біржі.

Нагадаємо, ми раніше вам розповідали про український стартап Nimses. Архітектуру контенту в цій мобільній соцмережі запропонувала колишня співробітниця Fedoriv Ольга Хілобок. Створення проекту тривало майже 3 роки. Сама ідея виникла, за словами авторів, ще 2012 року. Німи та загалом роботу Nimses команда проекту описує як свого роду цифровий антидепресант. Внутрішню «валюту» вони називають «надлайками».

Share
Написати коментар
loading...