Реклама

На Закарпатті запустили ретро-потяг, що ходитиме до кінця серпня

Туристичний локомотив з’єднує закарпатське містечко Виноградів з Берогово. Ретро-потяг ГР-280 побудували німці в 1950-х роках
Čytaty latynkoju
На Закарпатті запустили ретро-потяг, що ходитиме до кінця серпня
  1. Головна
  2. Новини
  3. На Закарпатті запустили ретро-потяг, що ходитиме до кінця серпня
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Туристичний локомотив з’єднує закарпатське містечко Виноградів з Берогово. Ретро-потяг ГР-280 побудували німці в 1950-х роках

На маршруті потяг робить 7 зупинок: в селах Олешник, Чорний потік, Шаланки, Хмільник, Нове село та в Береговому. Поїздка з одного кінця до іншого триває трохи більше 3 годин. Таких маршрутів «Укрзалізниця» ще не пропонувала.

Що цікавого є за маршрутом

Вузькоколійна залізниця у Боржавській долині працює з 1908 року. Потяг виконуватиме рейс двічі на тиждень й проїжджатиме 35 кілометрів. Наразі до ретро-потягу ГР-280 «Укрзалізниця» додала два пасажирських вагончики та один вантажний, але у 2018 році швейцарці передадуть власні ретро-вагони для закарпатської вузькоколійки. Ціна на квиток в один бік становить 6 грн. Популяризувати туристичний маршрут допоможе одна з зупинок в селі Шаланки, де знаходиться старовинна виноробня.

Інші новини від «Укрзалізниці»

Окрім вікдриття маршрутів, національний перевізник заявив«Укрзалізниця» встановить термінали самообслуговування про встановлення терміналів. Вони з’являться на Центральному залізничному вокзалі в Києві. Згодом термінали будуть встановлювати й у інших великих містах. Поки що невідомо, як будуть виглядати ці пристрої та як відбуватиметься купівля квитків.

Нагадаємо, що з лютого 2017 року для операційної системи Android створено офіційний мобільний додаток перевізника для того, аби купити квиток на потяг. Додаток доступний для завантаження через Google Play. Войцех Балчун повідомив, що незабаром додаток стане доступним і для іOS. Також компанія запустила низку«Укрзалізниця» пропонує нові напрямки подорожей до ЄС міжнародних потягів. На сьогодні поїзди та безпересадкові вагони курсують до Словаччини, Чехії, Угорщини, Румунії, Болгарії та Польщі. Пасажиропотік з України в країни Європейського Союзу в січні-березні 2017 року збільшився порівняно з минулим роком майже в 7 разів – до 34,5 тис осіб.

Share
Написати коментар
loading...