Реклама

330 ТБ на магнітній стрічці — IBM поставила рекорд із щільності даних

Магнітна стрічка в якості носія даних не зникне ще тривалий час, — принаймні, у цьому переконують в IBM, де поставили експеримент із запису даних спільно з Sony Storage Media Solutions
Čytaty latynkoju
Depositphotos
330 ТБ на магнітній стрічці — IBM поставила рекорд із щільності даних
  1. Головна
  2. Новини
  3. 330 ТБ на магнітній стрічці — IBM поставила рекорд із щільності даних
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Магнітна стрічка в якості носія даних не зникне ще тривалий час, — принаймні, у цьому переконують в IBM, де поставили експеримент із запису даних спільно з Sony Storage Media Solutions

Нова стрічка, яка вміщує 330 ТБ даних (еквівалент 330 млн книг), має товщину 4,7 мкм завдовжки 1098 м. Картридж, який вміщує таку кількість даних, легко взяти однією рукою. Новий формат запису даних у магнітних картриджах — насправді не такий вже й новий, але такої щільності зберігання даних та компактності носія вдалося досягнути вперше.

Передісторія плівкових носіїв

Запис на плівку для комп’ютерів було створено понад 60 років тому — традиційно такий формат зберігання даних вживається для архівації податкової документації та у ком’ютерних системах, що працюють в сфері охорони здоров’я і ведуть облік пацієнтів. Цікаво, що перший плівковий носій свого часу також створили в IBM — тоді він вміщував близько 2 МБ інформації.

Що змінено

Для створення новітнього картриджу корпорації довелося запровадити декілька нових технологій, над якими компанія працювала спільно із Sony. В основному покращення стосується щільності запису та роботі із магнітними поверхнями в формі плівки.

Обидві компанії називають експеримент успішним і сподіваються, що в подальшому це дасть змогу оптимізувати роботи спеціалізованих накопичувачів для медіасховищ та інформаційних банків даних. Серед найбільш складних завдань експерименту — стабілізація магнітної стрічки, захист її від зношування чи розмагнічування, а інформації — від спотворення.

Магнітна стрічка для дата-центрів може стати об’єктом інтересу для таких компаній, як Apple. Стало відомо, що Apple у 2019 році планує відкритиApple інвестує $925 млн в дата-центри в Данії другий європейський найбільший дата-центр — на території Данії, і навіть відправить туди фахівців для розвитку технічної інфраструктури.  Новий дата-центр буде цілком працювати на відновлюваних джерелах енергії та обслуговувати інтернет-сервіси AppleApple запускає аналітику для подкастів на iTunes по всій Європі. Орієнтовна вартість проекту — майже $1 млрд, при цьому підтримку корпорації надає влада Данії.

Share
Написати коментар
loading...