Реклама

Lenovo представила напрацювання в сфері штучного інтелекту

В рамках щорічної конференції Lenovo Tech World компанія продемонструвала низку нових ґаджетів, що працюють із застосуванням штучного інтелекту. Точну дату появу серійних моделей названо не було
Čytaty latynkoju
Lenovo представила напрацювання в сфері штучного інтелекту
  1. Головна
  2. Новини
  3. Lenovo представила напрацювання в сфері штучного інтелекту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В рамках щорічної конференції Lenovo Tech World компанія продемонструвала низку нових ґаджетів, що працюють із застосуванням штучного інтелекту. Точну дату появу серійних моделей названо не було

Які основні напрацювання було представлено

CAVA — це новий вид віртуального помічника. Він використовує сучасні технології для розпізнавання осіб і голосових команд. CAVA допомагає управляти подіями з календаря, а також вміє робити нагадування на основі звичок користувача. Наприклад, цей помічник пропонує час виходу на зустріч на основі поточних даних про погоду та транспортної обстановки.

daystAR — окуляри доповненої реальності, які не вимагають підключення до комп’ютера або смартфону. Використовуючи платформу Lenovo AR Platform і daystAR, розробники можуть створювати додатки для різних сфер застосування. Також ця платформа пропонує різні функції, такі, наприклад, як Cloud Object Recognition, Remote Assistance, Multiplayer Interaction або 3D Content Manager для сканування, завантаження і редагування 3D-матеріалів.

Окремим напрямком стало цифрове здоров’я. Пристрій SmartVest допоможе користувачеві стежити за серцевою діяльністю його організму. Продукт являє собою «розумний» одяг з 10 датчиками для моніторингу серцевої діяльності і формування електрокардіограми. Пристрій зчитує і записує сигнали цілодобово і виявляє відхилення від норми, такі як тахікардія або аритмія. Серед ймовірних сфер застосування SmartVest — спорт та догляд за людьми із проблемами серця.

Додалися технології розпізнавання голосу

Також компанія Lenovo продемонструвала Xiaole – здатну до самонавчання платформу для служби підтримки клієнтів. Xiaole в постійному режимі аналізує і запам’ятовує розмови з користувачами. Головне завдання розробки – забезпечити персоналізований підхід до обслуговування клієнтів у цілодобовому режимі роботи. Ще було представлено SmartCast+ — розумну інтерактивну колонку, яка розпізнає звуки, об’єкти і здатна виводити зображення з елементами доповненої реальності за допомогою проектора. Раніше стало відомо, що стартап, який вдосконалює роботу голосових помічників, отримавВ помічник голосових асистентів Amazon та Google інвестували $5,2 млн суттєві венчурні інвестиції — тож він цілком може розширити свою діяльність і на продукти Lenovo.

Share
Написати коментар
loading...