Реклама

Британці запустили VR-проект про життя біженців

The Guardian пропонує своїм читачам новий VR-проект — про те, як ведеться біженцям у Сполученому Королівстві
Čytaty latynkoju
Британці запустили VR-проект про життя біженців
  1. Головна
  2. Новини
  3. Британці запустили VR-проект про життя біженців
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
The Guardian пропонує своїм читачам новий VR-проект — про те, як ведеться біженцям у Сполученому Королівстві

Limbo — так називається новий відеопроект, завдяки якому можна зануритися у реальність життя біженців, котрі прибувають до Сполученого Королівства, стикаючись не лише із юристами, чиновниками міграційних служб, але й із реальністю на вулицях та різними проявами ставлення у суспільстві. Проект побудовано на досвіді та інтерв’ю із звичайними переселенцями з інших країн.

Навіщо потрібен цей проект

За словами виконавчої директорки департаменту VR у виданні, ЗМі завжди багато уваги приділяють проблемі біженців у країнах, котрі воюють чи де відбуваються соціальні катаклізми, але мало хто звертає увагу на те, як ведеться біженцям у цивілізованих країнах, до яких вони прибувають у пошиках прихистку та подолання своїх проблем:

— Ми прагнемо дати читачам та глядачам повну картину того, що відчуває людина, коли потрапляє в країну, де не знає ні мови, ні законів, ни звичаїв, ні своїх прав, і де така людина почувається вкрай ізольованою.

 

Хто створив Limbo

Проект створено видавничою VR-командою ScanLAB Projects, яка скористалася технологією об’ємного сканування та створила скетчоподібну картинку для відео. Головний герой ніби непомітний, невидимий для ока навколишніх спостерігачів — і тому може гостріше переживати все, що із ним стається в новій країні.

Це — вже четвертий проект команди The Guardian із використанням технологій віртуальної реальності. Раніше видання представило інтерактивний VR-проект First Impressions — про перші враження малюка за півроку після народження. Цього тижня стало відомо, що українська команда здобула ґрант від GoogleУкраїнці отримали ґрант Google на документальний VR-додаток на підтримку свого документального VR-проекту.

Share
Написати коментар
loading...