Реклама

Як зробити ремонт за 50 днів із фіксованим бюджетом — історія alterhaus

Ремонт — це процес (або, як іноді жартують, стан буття), з яким хоча би раз у житті стикалася майже кожна людина, але мало хто може похвалитись цілком позитивними враженнями від цієї процедури. Щоправда, в Україні з’явилася альтернатива непривітним ремонтникам та знеособленим інтер’єрам
Čytaty latynkoju
alterhaus
Як зробити ремонт за 50 днів із фіксованим бюджетом — історія alterhaus
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. Як зробити ремонт за 50 днів із фіксованим бюджетом — історія alterhaus
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ремонт — це процес (або, як іноді жартують, стан буття), з яким хоча би раз у житті стикалася майже кожна людина, але мало хто може похвалитись цілком позитивними враженнями від цієї процедури. Щоправда, в Україні з’явилася альтернатива непривітним ремонтникам та знеособленим інтер’єрам

Альтернативу українцям запропонувала Олена Гута, а запровадив моду на якісні інтер’єри колектив alterhaus — компанія пропонує ремонти під ключ за 50 робочих днів та з фіксованим бюджетом. Олена розповіла для читачів Na chasi історію виникнення та розвитку сервісно-дизайнерської компанії, яка стала першопрохідцем на українському ринку таких послуг.

Як виникла ідея проекту

— Все почалось з нашого власного досвіду. Ми помітили, що розпочинаючи ремонт, люди стикаються з однаковими проблемами та складностями, які зводять нанівець задоволення від процесу:

  • фактичний бюджет відчутно перевищує первинні розрахунки (з досвіду — це перевищення складає 30-40% запланованої суми);
  • виконавець не дотримується термінів виконання ремонту, — і заплановані кілька місяців робіт у вашій квартирі перетворюються на півроку мінімум;
  • і звісно, не є задовільною якість роботи будівельників із житлом.

Аби захиститися від можливого шахрайства з боку будівельної бригади, під час ремонту люди змушені витрачати час та занурюватися в деталі всього — від шпатлювання та гідроізоляції до електромонтажних робіт та прокладення труб.

З огляду на все перераховане вище виникла ідея впорядкувати цей процес. Ми вирішили побудувати таку систему, яка дозволяє встановити фіксовану вартість та термін виконання, а також гарантувати якість робіт.

Перша команда та перше замовлення

— Першими співробітниками alterhaus були 2 людини, включаючи мене.  Фактично, компанія розпочинає свою історію з 31 грудня 2015 року — саме тоді ми здали наш перший ремонт.

Нашим першим клієнтом стала людина з IT-сфери, власник квартири в Ірпені. Він підійшов до справи таким чином:

  • підрахував, в скільки йому обійдеться ремонт, якщо він займатиметься цим усім самостійно, буде закуповувати та завозити матеріали, регулярно контролювати об’єкт;
  • з’ясував, що замовити сервіс в alterhaus йому вийде дешевше. Він повірив у нас — і про це не пожалкував.

До слова, ми досі підтримуємо з ним зв’язок (як і з іншими клієнтами). Буквально нещодавно він телефонував та просив проконсультувати його щодо лампочок, питав, які краще купити.

Розвиток сервісу

— Наразі в нашій команді працюють 7 менеджерів в офісі, декілька спеціалістів на аутсорсингу, а також понад 50 людей на об’єктах, серед яких:

  • архітектори,
  • прораби,
  • маляри,
  • сантехніки,
  • електрики.

За весь час ми реалізували 22 роботи, уклавши загалом 40 нових договорів на ремонт квартир, офісів та інших приміщень, — і над 15 об’єктами ми працюємо на даний момент.

Є навіть клієнти, які уклали з нами договори заздалегідь: їхні житлові комплекси ще тільки будуються, але вони вже домовились з нами, — і ми там розпочнемо ремонт, як тільки квартиру буде здано.

Про ключове у підходах до роботи

З початку нашої роботи залишились незмінними основні принципи та підходи до виконання ремонтів, але було переглянуто низку технічних моментів:

  • ми відмовилися від деяких матеріалів на користь більш якісних,
  • змінили підрядників, робота яких нас не влаштувала.

Було чимало «підводних каменів», пов’язаних із пошуком кваліфікованих працівників, — проте якихось особливих провалів не було, адже всі ідеї ми детально опрацьовували ще до початку бізнесу.

Особливості пропозиції

— Ми пропонуємо клієнтам обрати для себе один з 4 стилів дизайну: вони називаються «Нью-Йорк», «Токіо», «Берлін» та «Прага». Також можлива комбінація стилів або розробка індивідуального проекту.

Спочатку стилів було три, а «Прагу» додали згодом — це трохи доступніший варіант. Між собою ці стилі відрізняються вибором матеріалів, проте всі матеріали дуже якісні. Ми вважаємо, що немає сенсу заощаджувати на якості та переплачувати ще більші гроші через 3-5 років, коли доведеться щось змінювати.

На вибір alterhaus пропонує один із 4 стилів
Кожен стиль alterhaus має свої «родзинки»
Якість робіт гарантовано

Ми даємо гарантію на 12 місяців — протягом цього терміну клієнт може звертатись до нас з будь-якими питаннями.

Як alterhaus працює із замовником

Роботу з клієнтами побудовано таким чином:

  • До початку ремонту ми складаємо детальний план, визначаємо остаточні терміни та ціну, які не змінюватимуться протягом роботи.
  • Усе спілкування з будівельниками ми беремо на себе. Так клієнт залишається осторонь ймовірних проблем із дизайнерами, прорабом та іншими членами будівельної бригади.
  • Щоп’ятниці клієнт отримує детальний звіт про хід робіт, йому не треба витрачати час на те, щоби самостійно їздити та контролювати об’єкт.

Щоби гарантувати якість, ми розробили методологію, яка розділяє весь процес на етапи. У менеджерів проектів є список вимог, які вони мають проконтролювати на кожній стадії ремонту.

Конкуренція на ринку та подальші плани

— Здається, що впровадити проект такого типу нескладно, проте за час нашої роботи на українському ринку так і не з’явилося конкурентів, які би пропонували подібні сервіси. Є компанії, які пропонують послуги будівельних бригад, проте вони не гарантують клієнтам одночасно зафіксовані бюджет і строки виконання та забезпечення якості без потреби особистого контролю.

За ці півтора року до нас приходило близько 10 людей під виглядом клієнтів, але, — як ми потім дізнавалися, — насправді це були представники інших компаній, які намагались вкрасти або скопіювати нашу бізнес-модель. Проте ще в жодного із них це не вийшло. Тож ми можемо пишатись інтелектуальним надбанням alterhaus — злагодженою структурою взаємин із клієнтом, котра працює, немов годинник.

Ми розуміємо, що модель ефективна, і готові масштабувати її далі. За нашими розрахунками, ми здатні проводити 50 ремонтів одночасно — для цього є необхідні ресурси та налагоджена система.

Вважаємо, що ринок Києва дозволить нам це виконати, адже в місті є величезна кількість новобудов, власники квартир в яких є нашими потенційними клієнтами.

alterhaus є в Facebook, Instagram, Telegram 

Перейти на сайт | Розрахувати вартість вашого ремонту
або поспілкуватися наживо: +38 (044) 355-06-05

Share
Написати коментар
loading...