Реклама

👀 У Каліфорнії зобов'язали цифрові магазини попереджати покупців, що вони насправді не володіють товаром

Čytaty latynkoju
Unsplash
👀 У Каліфорнії зобов'язали цифрові магазини попереджати покупців, що вони насправді не володіють товаром
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 👀 У Каліфорнії зобов'язали цифрові магазини попереджати покупців, що вони насправді не володіють товаром
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

В Каліфорнії прийняли закон, згідно з яким цифрові крамниці мають уникати слів «купити» або «придбати» щодо цифрових товарів, як-от ігри, фільми чи е-книги, і нагадувати покупцям, що вони лише отримують ліцензію.

Закон набуде чинності з 2025 року і саме після цього цифровим магазинам, що зареєстровані у штаті, потрібно буде нагадувати користувачам, що вони отримують ліцензії, які можуть відкликати, а не повноцінно володіють товаром.

Крім того, порушників, які ще будуть використовувати заклик «купити» до е-продукції, будуть штрафувати — повідомлення про ліцензію, а не купівлю, має бути «чітким».

В законі також є виключення — це не стосується магазинів, що дають змогу отримувати доступ до придбаного контенту без підключення до мережі.

Як нагадує The Verge, цей закон має на меті підвищити обізнаність покупців онлайн. Видання також навело два приклади, коли користувачі обурювалися через те, що в них забрали начебто їхній продукт: у квітні Ubisoft почала видаляти The Crew з акаунтів гравців після закриття серверів для онлайн-гри; торік Sony заявила, що видалить придбаний контент Discovery з бібліотек користувачів PlayStation.

Раніше ми розповідали, що Ubisoft довелося визнати провал власної стратегії останніх років.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...