Реклама

👨‍⚖️ Nintendo подала позов проти Palworld через порушення патентних прав

Čytaty latynkoju
👨‍⚖️ Nintendo подала позов проти Palworld через порушення патентних прав
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 👨‍⚖️ Nintendo подала позов проти Palworld через порушення патентних прав
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Що ж, сталося те, на що багато хто очікував — Nintendo все ж подала позов про порушення патентних прав з боку творців Palworld, студії Pocketpair.

У своєму невеличкому пресрелізі компанія відзначає, що подала позов разом із The Pokémon Company. Однак окрім інформації про факт звернення до суду ми загалом не отримали нічого конкретного:

Цей позов вимагає судової заборони на порушення та компенсації збитків на тій підставі, що гра Palworld, розроблена та випущена Відповідачем, порушує численні патентні права.

Nintendo продовжуватиме вживати необхідних заходів проти будь-яких порушень її прав інтелектуальної власності, включаючи саму торгову марку Nintendo, для захисту інтелектуальної власності, над створенням якої вона наполегливо працювала впродовж багатьох років.

 

Відзначимо, що невідомо про які саме патентні права може йтися у позові. Nintendo може скаржитися на схожі дизайни персонажів у Palworld або що цікавіше на використання запатентованих ігрових механік. Якщо останнє виявиться правдою, тоді для ігрової індустрії такий випадок може стати неприємним прецедентом, адже багато проєктів надихаються та послуговуються тими чи іншими механіками з ігор Nintendo.

Наразі ж варто слідкувати за ситуацією надалі, коли зʼявиться більше деталей позову проти Pocketpair.

Нагадаємо, що Palworld вийшла у ранньому доступі 19 січня цього року та одразу ж почала ставити рекорди за кількістю гравців.

Сама ж гра завірусилася через те, що схожа на «покемонів з автоматами» — різні створіння, яких можна ловити та тренувати, мають вогнепальну зброю. Крім того, у грі навіть можна ловити інших тренерів.

Наразі гра доступна на ПК, Xbox One та Series X|S, а тако у Game Pass.

UPD. У Pocketpair відреагували на подання позову та відзначають, що «розпочнуть відповідні судові розгляди та розслідування за заявами про порушення патентних прав».

Водночас у студії додають, що наразі їй невідомо про які саме порушення патентних прав Nintendo ідеться в позові.

Pocketpair — це невелика інді-компанія, що базується в Токіо. Наша мета як компанії завжди полягала у створенні цікавих ігор. Ми продовжуватимемо переслідувати цю мету, бо знаємо, що наші ігри приносять радість мільйонам геймерів по всьому світу. Palworld стала несподіваним успіхом цього року, як для геймерів, так і для нас. Ми були вражені приголомшливою реакцією на гру і наполегливо працюємо над тим, щоб зробити її ще кращою для наших шанувальників. Ми продовжуватимемо вдосконалювати Palworld і прагнутимемо створити гру, якою зможуть пишатися наші фанати.

Розробники додають, що їм прикро через те, що «через цей позов ми будемо змушені приділяти значний час справам, не пов’язаним з розробкою гри».

Вони також додають, що «зроблять все можливе для наших шанувальників, а також для того, щоб інді-розробники не відчували жодних перешкод та не були позбавлені можливості реалізовувати свої творчі задуми».

Також у Pocketpair вибачилися за можливий дискомфорт, який моги принесті останні новини.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...