Реклама

🌚 Intel могла розробити чип для PlayStation 6 однак Sony вирішила залишитися з AMD

Čytaty latynkoju
🌚 Intel могла розробити чип для PlayStation 6 однак Sony вирішила залишитися з AMD
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🌚 Intel могла розробити чип для PlayStation 6 однак Sony вирішила залишитися з AMD
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Попри те, що лише нещодавно нам анонсували PlayStation 5 Pro, видається, у Sony уже активно працюють над консоллю нового покоління і одним з її головних аспектів для компанії є зворотна сумісність ігор.

Видання Rueters підлилося своїм звітом стосовно того, як Intel втратила можливість стати частиною бізнесу PlayStation. Загалом ця стаття є дійсно цікавою оскільки відзначається, що Sony ще з 2022 року працює над PlayStation 6.

Повідомляється,  що у 2022 році Intel вела перемовини з Sony щодо можливості створення чипів для майбутніх консолей PlayStation.

Однак зазначається, що для Sony важливим елементом PlayStation 6 є зворотна сумісність ігор і власне перехід з чипу AMD, який є у PS5, на чип від Intel у PS6 може становити проблему:

Перехід від AMD, яка виробляла чип для PS5, до Intel загрожував би зворотній сумісності, що було предметом обговорення між інженерами та керівниками Intel і Sony, кажуть джерела.

Тому очевидно, що якби Sony зробила вибір на користь Intel, то забезпечення зворотної сумісності «коштувало б дорого» і забрало б багато інженерних ресурсів. Відповідно це усе зробило AMD привабливішим партнером для PS6. До того ж Intel зі свого боку просила більший відсоток з кожного проданого чипу.

Водночас самі перемовини були дійсно серйозними, адже як повідомляється у них брали участь керівники обох компанії, багато інженерів та ін.

Загалом наразі рано щось говорити про PlayStation 6 і очікувати на цю консоль варто не раніше 2027 року, коли дійсно почнуть зʼявлятися уже конкретні повідомлення щодо нової консолі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...