Реклама

🎮 Towerborne вийшла в ранній доступ у Steam і ми уже зіграли у неї — чи варто купувати дочасний доступ

Čytaty latynkoju
🎮 Towerborne вийшла в ранній доступ у Steam і ми уже зіграли у неї — чи варто купувати дочасний доступ
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 Towerborne вийшла в ранній доступ у Steam і ми уже зіграли у неї — чи варто купувати дочасний доступ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У Steam вийшла в дочасному доступі гра від студії Stoic та видавця Xbox Games Studios — Towerborne. Повноцінний реліз гри запланований на 2025 рік для ПК та Xbox Series X|S та залежатиме від успішності та відгуків гравців у дочасному доступі.

Оскільки у Xbox нам любʼязно надали доступ до Towerborne напередодні її виходу в дочасному доступі, ми розповімо вам детальніше про саму гру та поділимося своїми враженнями.

Що таке Towerborne

Загалом Towerborne у своїй завершеній версії буде free-to-play проєктом. Гра розробляється у жанрі пригодницького сайд-скролер бойовика.

Гра в цілому витримана в мультиплікаційному стилі іншої ігрової серії від Stoic — The Banner Saga, однак зі своїми суттєвими відмінностями. В першу чергу Towerborne має дещо позитивнішу та піднесену атмосферу у порівнянні з похмурою The Banner Saga.

По-друге, Towerborne у бойовій системі черпає натхнення з beat-em-up жанру та є більше орієнтованою на екшн у порівнянні з тактичною системою у The Banner Saga.

Про що Towerborne

Події гри розгортаються у фентезійному світі, який певний період своєї історії мирно жив мирним та розвивався без жодних проблем. Однак в один момент світ заполонили монстри, які його зруйнували, і тепер групі людей, Асам, доводиться захищати безпечні острівці життя від руйнування.

The Belfry («Дзвіниця») стоїть як маяк надії та безпеки серед руїн людства та City of Numbers («Міста Чисел»), де прямо за стінами вежі ховаються монстри. Ви — Ас, який заново народився з царства духів і маєте навички, твердість духу та рішучість захистити мешканців Belfry. Разом з товаришами-духами, що б'ються пліч-о-пліч з вами, ви призначені для битви.

офіційний синопсис

Що у Towerborne дістається гравцям

Гравці створюють свого власного Аса, який за давньою традицією ігрової індустрії відомий багатьом жителям світу, однак звісно, що забуває те, ким він є. У цьому випадку розробники користуються вже доволі звичним наративним кроком, що спрощує до певної міри створення історії та навіть може краще занурювати гравців до дослідження нового світу.

Аси не можуть померти, адже їх повертають до життя для завершення своєї місії.

Загалом гравці проводитимуть час, виконуючи різноманітні місії, подорожуючи в різні куточки світу та відвойовуючи території, які належали їм до вторгнення монстрів.

Гравці зможуть покращувати свого персонажа, здобувати різні види зброї під час бою. За свого Аса також можна буде грати у чотирьох різних класах — залежно від вашого бажання.

Розробники загалом обіцяють, що гра буде постійно оновлюватися та отримувати новий контент навіть після свого повноцінного релізу. Тому засумувати у ній, можливо, вам не доведеться.

Towerborne має відкритий світ?

На це питання відповідь буде — ні. Сама мапа у грі складається з шестикутників, які гравцям потрібно розблоковувати/відвоювати, виконуючи різноманітні завдання. Тобто рухатися по мапі ви можете лише коли розблокуєте певні ділянки.

Хоча це не гра з відкритим світом, вона все ж дозволяє гравцям досліджувати кожну доступну клітинку, яка також може мати й свої окремі квести.

Також варто додати, що просування з кожною новою відкритою ділянкою ставатиме для гравців все важчим, адже доведеться зустрічатися з сильнішими ворогами на своєму шляху.

Towerborne — багатокористувацька?

Гра має кооперативний режим гри до чотирьох осіб. Це можуть бути ваші друзі або ж випадкові гравці, яких ви зможете шукати у грі, що підбиратиме вам компаньйонів відповідно до рівня та класу вашого персонажа.

Водночас можна грати у Towerborne наодинці, хоча це буде дещо важче та не так весело. Хоча й зовсім на самоті ви не залишитесь, адже з вами буде Umbra — маленький, але небезпечний дух, що складе компанію у боях.

Чому ранній доступ платний, хоча гра буде безкоштовною?

Ранній доступ у студії Stoic розглядають, як частину виробничого процесу. Відповідно ті гравці, які зацікавленні у тому, щоб гра вийшла у своїй найкращій формі, таким чином можуть підтримати розробників поряд з власним тестуванням гри у дочасному доступі та наданням фідбеку.

Наші враження від Towerborne

Атмосфера

Одна з найприємніших речей гри — її feel good атмосфера. Здавалося б події гри розгортаються у постапокаліптичному фентезійному світі, але сама Towerborne має доволі піднесений настрій.

Гра приємно виглядає у своєму анімованому стилі та супроводжується чудовим музичним супроводом, і я навіть на кілька добрих хвилин просто «залип» у стартовий екран — настільки він видався медитативним та релаксовим. Певною мірою Towerborne має щось від проєктів, які називають cozy games.

Можу лише додати, що гра відчувається наче мультфільм, який ви у дитинстві дивитеся зранку по телевізору. Тут є простори, які герої досліджують та де натикаються на різноманітні небезпеки, і є своя безпечна база Belfry, де ви відпочиваєте та може покращувати та купувати нове спорядження.

Особисто я себе доволі часто ловив на тому, що відчуваю якесь давно забуте почуття, немов мені знову вісім років, і я просинаюся ранесенько у суботу, щоб зранку подивитися по телевізору «Качині історії» або «Чіпа й Дейла».

Бойова система

Перед запуском гри я не досліджував інформацію про Towerborne, адже за інерцією після The Banner Saga вважав, що у цій грі також на нас очікує тактична боївка.

Однак виявилося, що з Towerborne розробники вирішили створити більш фановий продукт, і тут ми отримуємо по суті класичний beat-em-up. Загалом у цьому сенсі гра нагадує мою одну з улюблених ігор у схожому жанрі Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge — з її динамічними боями, комбо та веселою дитячою атмосферою.

Однак Towerborne все ж бракує деяких елементів, щоб дійсно стати приносити достатньо задоволення. Бойова система відчувається сируватою, здебільшого через один момент — відсутності можливості ухилятися від ударів ворогів.

Здавалося б, це доволі базова механіка для будь-якої гри у схожому жанрі. Проте лише в одному класі (Sentinel) нам пропонують можливість блокувати удари щитом. У інших випадках можна розраховувати лише на те, щоб вчасно перестрибнути противника.

Власне, тому бої іноді можна назвати важкими, адже через відсутність можливості ухилятися від ударів, ви можете втрачати здоровʼя свого персонажа, якщо вас оточує забагато противників, або ж просто з двох боків одночасно атакують.

Однак, видається, це один з тих моментів, які розробники за період дочасного доступу мають можливість виправити.

Поки що одноманітно

Наразі у дочасному доступі Towerborne можна зіткнутися з тим, що вже за декілька годин гра може набриднути, адже пропонує по суті одноманітні заняття і містить мало контенту.

Ви отримуєте квест, йдете на ще не відвойовану клітинку мапи, перемагаєте усіх ворогів, отримуєте новий та кращий лут. Загалом це усе, що сама гра нам пропонує.

Перший час вам буде дійсно цікаво випробувати усі класи, позбирати краще спорядження. Однак надалі розробникам варто пропонувати щось нова та цікаве гравцям, аби затримати їх надовше.

Хоча це буде гарний проєкт, щоб помедитувати з вашими друзями у коопі – можете спокійно обговорювати свої справи, цікаві вам теми й разом з цим одночасно рубати монстрів у Towerborne.

Замість підсумку

Наразі досить рано говорити щось конкретне про Towerborne. Гра наразі може запропонувати чудову медитативну атмосферу. З іншого ж боку вас наразі зустріне доволі повторюваний ігролад.

Особисто мені гра сподобалася, однак з урахуванням того, що мінуси, які я для себе бачу у грі, розробники виправлять уже в повноцінній версії.

Чи варто витрачати кошти на дочасну версію гри, яка потім буде безкоштовною?

Тут усе залежить лише від вас. Якщо ви фанат проєктів студії Stoic і хочете підтримати розробку її нового проєкту, тоді звісно можете придбати гру.

Щодо інших гравців, то краще все ж уже очікувати на повноцінний реліз і насолоджуватися уже довершеною грою.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...