Реклама

🎮 inZOI — що відомо про новий симулятор життя, який вважають конкурентом The Sims

Čytaty latynkoju
🎮 inZOI — що відомо про новий симулятор життя, який вважають конкурентом The Sims
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 inZOI — що відомо про новий симулятор життя, який вважають конкурентом The Sims
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Компанія Krafton, що створила PUBG, готується до випуску власного реалістичного симулятора життя inZOI. Зібрали усе, що відомо про гру наразі.

Попри те, що гра ще не має дати релізу, Krafton випустила демо, в якому доступний редактор створення персонажів. Крім того, стримери по усьому світу почали отримувати доступ до бета-тесту самої гри та ділитися своїми враженнями.

Редактор персонажа

Так, гра зустріне гравців широким вибором інструментів для кастомізації власного персонажа («зої»). Проєкт створюють на Unreal Engine 5, і тестери відзначають деталізованість редактора.

Інструмент створення персонажів також дозволяє обрати не лише зовнішність та одяг, а й звички та риси характеру, подібно до серії The Sims. Щоправда, риси в inZOI дуже відрізняються від тих, що пропонує популярна серія ігор від EA.

Власне, окрім створення такого собі «айдола», може ще й просто жартувати — як це робив блогер MadMorph, перенісши у гру персонажів з Baldur`s Gate 3.

Також гравці відтворюють популярних особистостей та персонажів інших франшиз.

Стів Джобс, одягнений як Хацуне Міку

Геймплей

Попри те, що це тестова збірка гри, в inZOI можна помітити багато деталей геймплею та дійсно інший підхід, ніж у The Sims. Так, наприклад:

  • У грі є керування не лише мишею, а й WASD, проте у грі персонажі не стрибають. Також є взаємодія з усіма предметами інтер’єру та екстер’єру, проте, на перший погляд, менше, ніж у The Sims;
  • У персонажа є декілька показників: голод, гігієна, розваги, спілкування, енергія та сон. Існує також потреба у «визнанні», яка є окремою від «соціальної» потреби. Крім того, персонажу можна як давати «волю», так й обмежувати її лише вашими вказівками;

  • Персонажі можуть захворіти та заразити інших «зої»;
  • В inZOI буде відкритий світ без завантажень між локаціями, який є містом, в якому живуть «зої»;
  • Гравці можуть зустріти як NPC, які просто блукають по місту, так й інших гравців — та взаємодіяти з усіма ними;
  • Місто, як й будинок, можна змінювати під себе — міняти погоду, рівень забруднення (можна обрати постапокаліптичний сеттинг), дерева, трафік, тварин у місті та їхню кількість, а також різні ефекти: феєрверки на фестивалях, ліхтарики тощо. Ймовірно, або кожне місто буде окремим сервером одного гравця, до якого зможуть приєднатися інші гравці, або невеличким виділеним сервером на декілька людей.
  • Житимуть «зої» або у багатоповерхівках, або у приватних будинках. Змінювати інтер’єр можна під себе, але, на перший погляд, варіантів для кастомізації менше, ніж у The Sims. Щоправда, можна завантажити фото меблів та створити копію у грі;

  • Також у місті не всі будівлі доступні для відвідування, що також є мінусом у порівнянні з The Sims;
  • У місті є автівки, якими можна керувати, проте наїхати на іншого персонажа не вийде — машини не чинять шкоду. Керувати авто можна як самостійно (від першої та третьої особи), або «автопілотом». Стримери відзначають, що на швидкість є ліміт, крім того, гра заохочує гравців намагатися керувати автівкою «реалістично», не порушуючи ПДР, через що одна блогерка діставалася до внутрішньоігрової роботи 30 хвилин у заторах;
  • Також є можливості потрапити в ДТП — через це ваш персонаж автоматично може почати сваритися з NPC, з яким зіштовхнувся на дорозі;
  • У грі кожна з робіт є активною, а не просто відправлянням персонажа у «туман» на деякий час, як у The Sims. Крім того, протягом робочого дня доступні різні активності: наприклад, працівнику кафе потрібно буде розставляти товар, прибирати підлогу тощо. За це можна отримати внутрішньоігрову валюту, яку можна обмінювати на їжу, предмети інтер’єру, одяг тощо.

Соціальна взаємодія

У грі дуже важливим елементом буде спілкування та стосунки з іншими персонажами та NPC.

  • «Зої» дуже залежатимуть від «визнання», це буде окремий показник, на рівні з голодом та гігієною;
  • Допомагати у соціальних активностях буде спеціальна внутрішньоігрова соцмережа;
  • Блогери помітили, що в соцмережі, що отримала назву Bubbly, є рівень впливу на інших персонажів.
  • Наприклад, якщо ваш персонаж похвалиться капелюхом, такий самий згодом можна буде побачити на інших NPC;
  • Разом з тим, для розмов з іншими персонажами чи NPC буде декілька стилів: один дозволить спілкуватися на конкретні теми, інший — діяти залежно від настрою персонажа, як-от флірт;
  • Соціальні взаємодії також розрізняються за рівнем стосунків: сімейні, дружба чи співпраця.

Коли вийде inZOI

Нагадаємо, наразі на ПК у Steam доступне inZOI: Character Studio — демо редактора створення персонажів. При цьому скористатися цим редактором можна буде лише у період з 21 по 26 серпня.

Наразі невідомо, коли саме відбудеться повноцінний реліз гри та чи вийде гра на консолях. Більше анонсів буде протягом осені 2024.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...