Реклама

📉 Фінзвіт Nintendo: доходи впали на 70% на фоні зниження продажів Switch

Čytaty latynkoju
📉 Фінзвіт Nintendo: доходи впали на 70% на фоні зниження продажів Switch
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 📉 Фінзвіт Nintendo: доходи впали на 70% на фоні зниження продажів Switch
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У Nintendo поділилися результатами за свій перший квартал фінансового 2025 року і загалом наразі вони демонструють, що не дарма саме до завершення цього фінроку компанія має презентувати наступника Nintendo Switch.

Компанія відзвітувалася про те, що її доходи за цей квартал у порівнянні з аналогічним періодом минулого року впали на 70%.

Додамо, що падіння на 70,6% це власне операційний прибуток. Хоча чистий дохід все ж теж доволі солідно впав — на 55,3%.

Загалом дохід компанії склав 246,6 млрд японських єн ($1,65 млрд) проти очікуваних 289,61 млрд єн. Водночас чистий прибуток склав 80,9 млрд японських єн проти очікуваних 70,73 млрд єн.

Можна побачити, що Nintendo сама прогнозувала таке падіння до того ж навряд когось це може здивувати особливо, якщо усвідомлювати, що порівняння ведеться з минулим роком, коли відбувся реліз The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, яка «забустила» не лише продажі ігор компанії, а в першу чергу Nintendo Switch.

Останнє цілком помітно з того, що за перший квартал фінансового 2025 року компанія продала 2,1 млн Switch — тобто продажі впали на 46% у порівнянні з аналогічним кварталом минулого року. Водночас за весь фінансовий 2025 рік Nintendo прогнозує, що зуміє продати 13,5 млн Switch.

Також можна відзначити, що найпопулярнішою моделлю Switch є її OLED-версія, яку придбало 1,24 млн користувачів, далі звичайна версія — 0,53 млн та Lite — 0,33 млн.

Загалом уже продано понад 140 млн консолей. До того ж компанія відзначає, що має 128 млн активних користувачів, які грають у ігри на Nintendo Switch і це все на восьмому році життя консолі.

Щодо найпопулярніших ігор, то першість належить Paper Mario: The Thousand-Year Door з 1,76 млн проданих копій. За нею розташувалася Luigiʼs Mansion 2 HD з 1,19 млн проданих копій.

У CNBC стосовно фінзвіту відзначають, що інвестори Nintendo наразі на фоні цих результатів «очікують новин про наступника консолі Nintendo Switch, щоб оживити свій ігровий бізнес». Тому можна сміливо уже говорити, що «життя»  Switch підходить до свого завершення і тепер уся увага прикута до його наступника.

Якщо ж ви є щасливим власником Nintendo Switch рекомендуємо ознайомитися з нашою підбіркою цікавих та дешевих ігор для консолі, а також добіркою найкращих портів ігор для неї.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...