Реклама

🎮 Найкращі порти ігор для Nintendo Switch

Čytaty latynkoju
🎮 Найкращі порти ігор для Nintendo Switch
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 Найкращі порти ігор для Nintendo Switch
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Навряд у момент релізу Nintendo Switch у 2017 році хтось міг уявити наскільки успішною стане ця консоль. Однак коли Switch набув помітної популярності (понад 150 млн проданих консолей) провідні розробники вирішили, що непогано було б відхопити певну частку цього доволі смачного пирога й собі.

Попри те, що Nintendo Switch — технічно найслабша консоль на ринку, їй все ж вдалося отримати низку портів, які іноді є доволі амбітними та вражають тим, що їх вдалося реалізувати.

Тож ми вирішили створити власну добірку з найкращих, на нашу думку, портів ігор для Nintendo Switch.

До нашого списку ми не включали ретро-ігри, які навряд можуть здивувати тим, що працюють на Switch, хоча звісно деякі проєкти з нашого списку все одно є доволі старенькими.

Отже, які дива портування ми маємо на Switch та які великі ігри ви маєте можливість помістити до своєї кишені (ну, майже).

The Elder Scrolls V: Skyrim

  • Видавець: Bethesda Softworks
  • Розробник: Bethesda Game Studios

Як не дивно це один з перших великих портів ігор, якому вдалося продемонструвати, що Switch спроможний на великі звершення. Навряд когось може здивувати, що Тодд «купи Skyrim» Говард не зміг оминути увагою ще одну платформу для однієї з найпопулярніших ігор Bethesda.

Попри свій вік, гра все ще може затягнути у свої тенета уже досвідченого гравця в Elder Scrolls або ж новачка, якому кортить дізнатися більше про новий фентезійний світ. Гра цілком стабільно працює на Nintendo Switch та загалом тримає плавні 30 FPS.

Однак, звісно, варто розуміти, що зі Switch не вийде, як у випадку з ПК, урізноманітнити гру великою кількістю модів. Також візуально гра виглядатиме ще менш ефектно ніж на потужніших платформах.

Проте цей перший великий порт для Switch цілком заслуговує бути у нашому списку, оскільки така культова гра у портативі варта уваги.

Red Dead Redemption

  • Видавець: Rockstar Games
  • Розробник: Rockstar San Diego

Поки гравці на ПК уже, мабуть, втратили надію на те, що перша гра серії Red Dead Redemption з’явиться на їхній платформі, Rockstar у 2023 році випустила ідеальний порт для Nintendo Switch.

Ця гра дійсно працює так, що ті гравці, які свого часу проходили її на Xbox 360 та особливо PS3, заздрісно дивляться на маленький Switch з його стабільними 30 FPS у грі. Окрім цього й візуально гра немає жодних нюансів, і відкритий світ Дикого Заходу США для вас відкривається всій можливій красі без жодних компромісів у випадку зі «слабким» залізом Switch.

Hogwarts Legacy

  • Видавець: Warner Bros. Games
  • Розробник: Avalanche Software

Гра, яка помістить школу чародійства Гоґвортс до вашої кишені. Також це порт, який у певний момент здавалося б взагалі не побачить світ. Однак терпіння власників Switch було варте того, щоб розробники взяли стільки часу, скільки їм було потрібно, щоб змусити найпродаванішу гру 2023 року працювати на «перемикачі».

Звісно, що у цьому випадку варто розуміти, що графічно вона виглядає не найкраще. Також не варто очікувати на стабільні 30 FPS. Загалом гра працюватиме в межах 24-30 FPS (іноді з просадками до 20 FPS у завантажених локаціях), а підвантаження рівнів та локацій може забирати помітний час — від 30 секунд до понад однієї хвилини.

Однак, якщо ви готові піти на умови які пропонує Switch, то гра цілком принесе вам задоволення від світу магії.

The Witcher 3: Wild Hunt

  • Видавець: CD Projekt Red
  • Розробник: CD Projekt Red

Той факт, що повне видання гри доступне на Switch вже вражає, а когось може навіть спонукати до покупки цієї консолі навіть більше ніж ексклюзиви Nintendo.

Хоча звісно, якість виконання порту важко назвати ідеальною, особливо у порівнянні з новішою Hogwarts Legacy. Однак The Witcher 3 все ж вдалося встановити планку для усіх ігор не лише у 2015 році, а й також у 2019 з виходом порту для Switch.

Однак тут варто зробити ремарку. Портом гри для Switch до повномасштабного вторгнення РФ до України займалася російська Saber. Після початку вторгнення CDPR передала роботу над усіма оновленнями та виправленнями гри для Switch до своїх внутрішніх команд, що на диво покращило стабільність та продуктивність роботи гри, а місцями навіть графіку.

Загалом у грі варто очікувати FPS в межах 20-30 кадрів залежно від локацій.

Цю гру теж варто сприймати загалом як особливий проєкт для Switch, адже не дарма гравці називають цю гру з врахуванням особливостей консолі Switcher.

Metro Redux, Metro Last Light Redux

  • Видавець: Deep Silver
  • Розробник: 4A Games

Гра від української студії, у якій вам доведеться побувати у доволі приємному сетингу — Росії після ядерного бомбардування. Однак, загалом це одна з найкращих ігрових серій від українських розробників, яка має визнання у всьому світі.

До того ж вона також є прикладом того, що за достатньої уваги будь-який проєкт можна ефектно портувати на Switch, адже це саме той випадок, коли те як гра працює на цій портативці не викликає жодних питань. Так, графічно вона не дорівняється до своїх потужніших колег, однак з огляду на свої можливості ми отримаємо цілком притомну візуальну складову та найголовніше — стабільні 30 FPS без жодних просідань кадрів.

BioShock: The Collection

  • Видавець: 2K
  • Розробник: Irrational Games

BioShock: The Collection — ще один фантастичний порт у нашому списку.

Гра працює зі стабільними 30 FPS, які дають змогу насолодитися усім, чим ці ігри уже зуміли потішити гравців — захопливі сюжети, цікавий геймплей та багато іншого.

Загалом, якщо шукаєте однокористувацький шутер, то у випадку з трилогією Bioshock ви не прогадаєте.

Wolfenstein II: The New Colossus

  • Видавець: Bethesda Softworks
  • Розробник: MachineGames

У цій грі звісно буде важко не помітити погіршену графіку, в порівнянні з версіями для інших платформ. Однак це точно не применшує той факт, що одному з найкращих однокористувацьких вдається працювати на Switch.

Візуально гра все ж мусить рахуватися з «залізом» консолі, однак розробники провели чудову роботу з оптимізації. Так, іноді вас очікує доволі «мильне» зображення, однак навряд це велика плата задля стабільних 30 FPS. Додамо, що гра працює цілком плавно і грати у цей динамічний шутер навіть з 30 кадрами приємно.

DOOM та DOOM Eternal

  • Видавець: Bethesda Softworks
  • Розробник: id Software

Ще два сучасні класичні шутери у нашому списку. Це дві з найкращих ігор у цьому жанрі для Switch, хоча у порівнянні з попередньою грою у списку, можливо, вони мають не таку захопливу історію, але гарантовано запропонують ще більше екшну на невеличкій портативці.

Загалом цей порт за своїм виконанням нічим не відрізняється від Wolfenstein II, адже його робила та ж сама команда Panic Button, якій вдалося вчергове чудово впоратися зі своєю роботою. Однак відзначимо, що хоча обидві гри загалом тримають стабільні 30 FPS, все-таки у деяких інтенсивних битвах можуть бути відчутні просідання до 22 кадрів.

Тим не менш, факт залишається фактом — якісний порт сучасної класики однокористувацьких шутерів для не дуже потужної Nintendo Switch.

Dark Souls: Remastered

  • Видавець: Bandai Namco
  • Розробник: FromSoftware

Switch може також запропонувати фанатам соулслайків класику від FromSoftware. Switch без жодних проблем справляється з цією грою та видаватиме вам стабільні 30 FPS при відсутності суттєвих графічних погіршень.

Однак звісно варто бути обережним, адже це гра з розряду тих, які у певний момент можуть змусити вас розбити зі злості свою консоль об стіну.

Divinity: Original Sin 2

  • Видавець: Larian Studios
  • Розробник: Larian Studios

Nintendo Switch може запропонувати своїм власникам не менш цікаву та захопливу альтернативу до Baldur’s Gate. Мова йде про гру від тих самих розробників із Larian, яким вдалося чудово портувати Divinity Original Sin 2.

Гра має усе найкраще, що може запропонувати Larian — чудово прописані персонажі, історія, гнучка бойова система та багато іншого.

Звісно графічно гра уже традиційно поступається своїм версіям для інших платформ. Однак навряд цей фактор можна назвати найважливішим для цієї гри. До того ж розробникам вдалося досягнути цілком стабільного FPS в межах 27-30 кадрів.

Diablo III

  • Видавець: Blizzard
  • Розробник: Blizzard

Якщо ж вам хочеться більше ізометричного екшну, тоді можна звернути увагу на Diablo III. Хоча звісно багатьом фанатам класичних ігор цієї серії вона не надто сподобалася, однак її більш яскравий стиль чудово підходить до Nintendo Switch.

А що є найбільш приємним фактором у цьому порті, це те, що у портативному режимі гра працює з цілком стабільними кадрами на секунду в межах 50-60 FPS, що виділяє цю гру у нашому списку.

Assassin’s Creed: The Ezio Collection

  • Видавець: Ubisoft
  • Розробник: Ubisoft Montreal

Три класичні гри про асасинів, які загалом визначили популярність цієї франшизи і усе завдяки неперевершеній історії Еціо Аудіторе.

Навряд про цю трилогію варто щось детально розповідати, адже напевно усі знайомі з цією класикою від Ubisoft (а якщо ні, то тим більше привід познайомитися), і що найголовніше усі три гри тримають цілком стабільні 30 FPS з невеличкими та моментальними просіданнями на кілька кадрів.

Графічно це ті ж самі ігри, які ми знаємо, однак з поправкою на динамічну роздільну здатність. Втім, це не такі візуально вимогливі ігри, де вам буде впадати це в око.

Assassin’s Creed IV: Black Flag у колекції Assassin’s Creed: The Rebel Collection

  • Видавець: Ubisoft
  • Розробник: Ubisoft Montreal

Одна з найкращих ігор у серії ігор про асасинів є також і на Switch. У цій грі Ubisoft вдалося вплести історію про асасинів у захопливий сетинг епохи піратства у Карибському морі. Наразі, попри намагання багатьох конкурентів, це все ще найкраща гра про піратів з не менш захопливими морськими боями та відкритим морем з купою цікавих активностей.

Black Flag вдається тримати стабільні 30 FPS та зберігати оригінальний графічний стан гри. Тут варто відзначити, що це одна з тих ігор, яким вдалося доволі якісно «постаріти», адже навіть через понад десять років їй вдається виглядати не гріше від багатьох сучасних проєктів.

Dying Light

  • Видавець: Techland
  • Розробник: Techland

Реліз Dying Light на Switch можна назвати ще одним дивом та досягненням для розробників, її амбітний відкритий світ, переповнений зомбі здавалося б змусить тремтіти «перемикач». Однак консолі вдається цілком стабільно працювати у цій грі в межах 25-30 FPS.

Звісно, що знову ж таки гра не є досконалою з точки зору графічного виконання, однак це все цілком нівелюється портативністю та доволі незвичним для Switch сетингом у зоміб-апокаліпсисі.

Hellblade: Senua’s Sacrifice

  • Видавець: Ninja Theory
  • Розробник: Ninja Theory

Можливо, це один з найнеочікуваніших портів ігор для Nintendo Switch. Те, що розробникам вдалося перенести її на цю консоль, викликає подив. Звісно, що грі не вдасться витримати порівняння графіки зі своїми версіями для потужніших платформ, і тут важко говорити про плавні 30 FPS — з просіданнями до 20 кадрів.

Однак цей психологічно сенсорний досвід може доволі якісно поповнити та урізноманітнити вашу бібліотеку на Switch.

L.A. Noire

  • Видавець: Rockstar Games
  • Розробник: Team Bondi

Rockstar уміє створювати захопливі історії та захопливі світи. Що також вміє ця компанія, це дивувати нас доволі оригінальними проєктами.

Однєю з таких ігор, що також доступна на Switch, є детективна історія L.A. Noire. Події гри розгортаються у Лос-Анджелесі 1940-х рр. і ви у ролі детектива Коула Фелпса маєте взятися за розкриття ряду різноманітних злочинів.

Гра вас перетворить на справжнього детектива, адже вам доведеться уважно оглядати усе довкола для пошуку доказів, опитувати свідків та ймовірних злочинців і усе це справно заносити до свого блокноту, який буде вашою головною зброєю (хоча іноді доведеться й постріляти).

Сама гра працює з цілком стабільними 30 FPS з невеликими просіданнями та звісно, що певним графічним даунгрейдом.

Alien: Isolation

  • Видавець: Sega
  • Розробник: Creative Assembly

Одна з найкращих сучасних ігор у жанрі survival-horror також є й на Switch і найважливіше, що вона просто чудово працює та виглядає на цій консолі.

Це доволі захоплива, повільна та методична гра, у якій вам доведеться гратися у хованики з моторошним Чужим.

Візуально гра багато в чому виглядає не гірше за свої версії для потужніших платформ та працює зі стабільнимим та плавними 30 FPS.

***

Також нагадаємо, що у нас ви можете дізнатися як купувати ігри для Nintendo Switch в Україні, а також ознайомитися з нашою підбіркою дешевих та цікавих ігор для цієї консолі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...