Реклама

💻 У що пограти на комп'ютерах Mac: найкращі ігри для будь-якої ситуації

Čytaty latynkoju
💻 У що пограти на комп'ютерах Mac: найкращі ігри для будь-якої ситуації
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 💻 У що пограти на комп'ютерах Mac: найкращі ігри для будь-якої ситуації
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Комп’ютери від Apple під управлінням macOS ніколи не славилися видатними спроможностями в ігровому напрямку. Хоча компанія багато разів робила спроби розвивати геймінг на macOS, вони зазвичай користувалися дуже помірним, якщо не сказати гірше, успіхом.

Проте ситуацію потроху змінює перехід комп’ютерів Mac на чипи власного проєкту Apple. Завдяки високій продуктивності, а також максимального контролю компанії крига скресла, і Apple може нарешті запропонувати розробникам цікаві технічні умови для релізу своїх проєктів. Тож останніми роками ми бачимо все більше цікавих ігор для macOS, про портування деяких з котрих далеко не всі знають.

Тож ми зібрали для вас невеликий список проєктів, за якими можна чудово провести час навіть якщо у вас під рукою лише робоча конячка від яблучної компанії.

AAA-проєкти

Почнемо ми з високобюджетних проєктів від найбільших ігрових видавців. Попри очевидну обмеженість вибору, всі ці гри сумарно подарують вам багато сотень годин захопливого ігроладу і чудові історії.

Трилогія Tomb Raider

Перезапуск серії пригодницьких екшнів про Лару Крофт почався з 2013 року і тривав до 2018, подарувавши аудиторії три чудових гри — Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider та Shadow of the Tomb Raider. Хай вас не бентежать роки випуску — ігри чудово постаріли, досі пристойно виглядають і граються так само приємно, як і найсучасніші консольні блокбастери.

Трилогія розповідає історію становлення Лари Крофт як дослідниці та археологині. На відміну від перших ігор франшизи, що тягнеться аж з 1996 року, на цей раз Лара постає перед нами як глибокий і яскравий персонаж, багатогранна особистість з власним характером і травмами, що його сформували.

Оновлена серія ігор вийшла настільки вдалою, що вже перетворилася на сучасну класику і практично обов’язкова для проходження всім любителям відеоігор.

Серія Baldur’s Gate

Культова франшиза рольових ігор у всесвіті «Підземелля та драконів» гучно повернулася у 2023 році разом з третьою частиною, створеною Larian Studios.

Baldur’s Gate III — це захоплива пригода в трьох актах з неперевершеним сценарієм, харизматичними персонажами й неповторною атмосферою. У грі ви подорожуєте групою персонажів, що намагаються врятувати місто — Браму Балдура — від захоплення темними силами. Або ж навпаки — допомогти їм це зробити. Або взагалі у вас є власна мета в цій подорожі. Неймовірна варіативність і наявність наслідків у практично будь-якого вашого рішення — ще одні сильні сторони гри.

Саме з Baldur’s Gate III варто починати, особливо якщо ви раніше не грали в ігри серії, однак і всі інші проєкти франшизи — починаючи з першої 1998 року — також доступні на macOS.

Death Stranding: Director’s Cut

Перший проєкт легендарного геймдизайнера Хідео Коджіми після відходу з Konami розповідає про постапокаліптичний світ, в якому особливої важливості набувають зв’язки між людьми та емпатія.

Вам доведеться приміряти на себе роль кур’єра Сема Портера Бріджеса, який намагається відновити зв’язок між розділеними Штатами Америки і повернути надію на майбутнє.

Режисерська версія на macOS включає різноманітні покращення та додатковий контент порівняно з базовою релізною версією гри. Сиквел планується до виходу у 2025 році на PlayStation 5 (але цілком імовірно, що після виходу на цій консолі завітає й на інші платформи включно з macOS).

Серія Metro

Уся франшиза постапокаліптичних шутерів від мальтійсько-української студії 4A Games також доступна на комп’ютерах Mac. Можна поринути в глибини московського метро, населеного жахливими бридкими істотами, і знищувати їх у промислових масштабах. Радіоактивні мутанти також є.

У трилогію входять частини Metro 2022, Metro: Last Light та Metro: Exodus.

Lies of P

Якщо вам подобаються souls-like ігри, а також альтернативні прочитання класичних історій, то тут це об’єднано в один проєкт. Проєкт за мотивами казки Карло Коллоді «Піноккіо» розповідає про механоїда, власне, Піноккіо, якому доведеться врятувати місто Карт від епідемії скам’яніння і оживших маріонеток.

Вашій увазі представлять темну гнітючу атмосферу і непрості специфічні бої у стилі Dark Souls.

Assassin’s Creed Mirage

Франшиза блокбастерів про протистояння асасинів та тамплієрів і пригоди в історичних сеттингах повернулася на macOS вперше з 2010 року — останньою грою на платформі до цього була Assassin’s Creed: Brotherhood, друга з «трилогії Еціо».

В Assassin’s Creed Mirage гравець приміряє на себе роль Басима Ібн Ісхака, одного з ключових персонажів усієї серії, в період його становлення асасином. Місце дії — Багдад часів свого найбільшого розквіту. Гра виступає приквелом до Assassin’s Creed Valhalla.

Гра дозволяє поринути в атмосферу середньовічного східного міста і побачити його таким, яким більше ніхто ніколи не побачить — розробники відтворили давно зруйноване Кругле місто Багдада за історичними свідченнями й документами.

Нашу рецензію на Assassin’s Creed Mirage читайте за посиланням.

Бонус — Assassin’s Creed Shadows

У листопаді 2024 року вийде новіша частина серії — Shadows, де гравців перенесуть у феодальну Японію. Гра також буде доступна на macOS.

Онлайн

Якщо маєте настрій залипати в щось через мережу — сесійне чи довге — то на Mac також достатньо непоганих варіантів. Допомагає те, що онлайнові ігри зазвичай не дуже вимогливі до заліза будь-яких комп’ютерів, і практично будь-який сучасний Mac потягне бажаний проєкт.

А ось у що можна пограти.

The Elder Scrolls Online

Ця MMORPG у культовій фентезійній франшизі нещодавно відсвяткувала своє десятиріччя. Захопливий світ з магією і драконами, досі багато гравців — якщо таке любите, це чудовий вибір.

EVE Online

Симулятор Microsoft Excel у космосі також не здає позицій. Широко відома у вузьких колах MMO, де ви борозните космічні терени, торгуєте різноманітним зоряним крамом та берете участь у масштабних битвах доступна і на комп’ютерах Apple. Щоправда, за довгі роки існування дружнішою до нових гравців гра так і не стала, тож якщо досвіду у вас нема, приготуйтеся до певних труднощів на перший час.

World of Tanks Blitz

Відгалуження, напевно, найбільш популярної ММО в Україні про битви історичними бойовими машинами на різноманітних мапах. Гра також доступна на мобільних платформах.

Насправді на macOS доступна й основна World of Tanks, але там доведеться трошки попотіти, щоб змусити її працювати.

World of Warcraft

Найвідоміша класична MMORPG також доступна й регулярно оновлюється на комп’ютерах Apple. Окремого представлення гра не потребує, і розпочати може навіть абсолютний новачок — на диво, WoW залишається досить дружнім для нових поколінь гравців.

Не забудьте тільки, що для повноцінної гри доведеться її придбати та регулярно оплачувати підписку.

Final Fantasy XIV

Ну, а для поціновувачів азійського стилю також є розвага — MMORPG у світі Final Fantasy, якій теж вже стукнуло десяток років, та вона не здає позиції і постійно поповнюється новим контентом.

Гру також необхідно придбати, однак є ознайомлювальна версія.

Інді

Незалежних проєктів на macOS значно більше, ніж високобюджетних. Вони не такі вимогливі до заліза, а незалежні студії не упускають жодної можливості збільшити прибутки від своїх проєктів. Тож як тільки награєтеся в блокбастери, обов’язково зверніть увагу, як мінімум, на нищенаведені ігри.

Stray

Ви — котик. У постапокаліптичному світі, населеному розумними роботами. Вам не треба нікого рятувати й нічого робити з цим світом — тільки вибратися назад на поверхню, але по дорозі спостерігати за тим, що відбувається, і спробувати зрозуміти, що сталося з цим богом забутим світом.

Гра зібрала всі можливі нагороди та зможе запропонувати вам унікальну атмосферу і цікаву, захопливу історію, розказану з незвичної перспективи.

Cult of the Lamb

Заснувати культ імені себе та зібрати вірних прихильників — непроста задача. Її ви й буде виконувати в цій грі, яка геймплейно є гібридом симулятора фермера та мандрівної гри. Ви граєте за ягня, якому поклоняються інші різноманітні звірятка, розбудовуєте свій культ — як спірітуально, так і цілком фізично (наприклад, житло чи туалети), та періодично відправляєтеся у подорож, щоб убити старих богів. Якщо зазнаєте невдачі — повертаєтеся до культу і потім пробуєте знову.

Яскравий впізнаваний графічний стиль, чудовий гумор і прилипливий геймплей гарантують вам багато цікаво проведених годин.

Hades

Мандрівна гра про Заґрея, сина Аїда, який намагається втекти з батькового царства на Олімп, вже стала сучасною класикою завдяки неймовірному сценарію, чудовій озвучці, неповторному графічному стилю та, авжеж, ігроладу.

У Hades вам доведеться пробиватися крізь полчища створінь Підземного царства на поверхню, а у перервах між спробами — спілкуватися зі своїми родичами та грізним батьком, якому вже остаточно набридли ваші спроби організувати собі краще життя.

Hades вже отримав не менш розхвалений сиквел, однак він поки що в ранньому доступі і доступний лише на ПК під управлінням Windows. Більше платформ обіцяють у 2025 році. Гра, до речі, отримає українську локалізацію.

No Man’s Sky

Унікальний за своїми масштабами проєкт-пісочниця дозволить вам побувати практично в справжньому космосі — принаймні в нашому уявленні про нього з дитинства.

Тисячі незвіданих планет у процедурно-згенерованому всесвіті, дослідження, торгівля, будівництво власних баз та розвиток космічного корабля, і авжеж таємниці, які треба розкрити.

Запуск гри багато років тому був не зовсім технічно вдалим, однак з того часу розробники з Hello Games успішно розвивали й продовжують розвивати проєкт, доповнюючи його величезною кількістю контенту. No Man’s Sky — ідеальний варіант для втечі від буденності, заспокоєння та медитації.

The Stanley Parable: Ultra Deluxe

Діамант інді-сцени — філософський візуальний роман про простого клерка Стенлі, який, виконуючи робочі завдання як і завжди, в один прекрасний робочий день перестав отримувати інструкції, що ж йому робити далі. Тож він вирушає у подорож офісом, щоб з’ясувати, що сталося з його колегами.

Гра в іронічно-сатиричній манері веде гравця різними коридорами офісної будівлі та грає з вашими уявленнями про свободу волі, буденність, сенс життя і так далі.

The Stanely Parable: Ultra Deluxe налічує 43 можливих варіанти фіналу. Хочете трошки їжі для розуму — це ваш вибір.

Мультиплеєр

Ігор для спільної розваги з друзями також вистачає на комп’ютерах Apple. Ось лише декілька з них.

Keep Talking and Nobody Explodes

Ця весела гра підійде для спільного вечора в одному приміщенні. Це головоломка, де одному гравцю потрібно знешкодити бомбу, поки інші намагаються прочитати інструкцію і пояснити йому як це треба робити.

Гра створює багато смішних і веселих ситуацій та добре підходить для домашніх вечірок.

Diablo III

На жаль, найновіша частина франшизи на Mac недоступна, однак сервери Diablo III досі працюють, і ви можете об’єднатися в групу з другом чи кількома друзями та проводити вечори за очищенням Санктуарію від пекельних створінь.

Захопливий та в чомусь медитативний геймплей може виступити чудовим фоном для розмов по душах і загалом веселого проводження часу.

Cuphead

Неймовірно складну гру у стилістиці мультфільмів 30-х років можна проходити разом у кооперативі на двох гравців. Тільки обережно — хардкорні механіки гри можуть поставити під загрозу вашу дружбу.

Borderlands 3

Багатокористувацький рольовий шутер від першої особи можна також проходити у кооперативі. Унікальний графічний стиль та веселі механіки — що ще потрібно?

Divinity: Original Sin

Якщо ж хочеться чогось більш вдумливого та глибокого, то спробуйте серію Divinity: Original Sin, обидві частині якої доступні на Mac. Ігри розробляла компанія Larian, як і Baldur’s Gate III, тож очікуйте від них яскравих персонажів, цікавих механік, красивого ігрового світу та захопливого сюжету.

Спільне проходження серії займе вас на багато чудових вечорів. До речі, і в Baldur’s Gate III також можна грати в кооперативі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...