Реклама

💸 Підвищення цін на Game Pass це «деградована пропозиція» на думку FTC у поданні до суду

Čytaty latynkoju
💸 Підвищення цін на Game Pass це «деградована пропозиція» на думку FTC у поданні до суду
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 💸 Підвищення цін на Game Pass це «деградована пропозиція» на думку FTC у поданні до суду
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Федеральна торгова комісія США (FTC) прокоментувала нещодавнє підвищення цін на Xbox Game Pass та відзначає, що це саме те, чому вона намагалася запобігти у своїх спробах заблокувати угоду з придбання Microsoft Activision Blizzard.

Нагадаємо, що Microsoft напередодні повідомила, що з 12 вересня скасовує деякі тарифи на Game Pass, вводить новий без релізів першого дня та підвищує ціни на передплату.

Також додамо, що хоча й у США суд відхилив позов FTC, щодо блокування угоди, американський регулятор згодом подав апеляцію, яка все ще в процесі. Саме до цієї справи й було зроблене подання стосовно останніх змін.

FTC називає такий крок від Xbox «деградованою» пропозицію, яка лише шкодить користувачам. Наприклад регулятор вказує на те, що тепер вони не зможуть підписатися на Game Pass для консолей, який коштував $10,99 та мав доступ до ігор першого дня. Натомість новий тариф Game Pass Standard коштуватиме $14,99 і не отримає доступ до ігор на релізі.

Підвищення цін та деградація якості продукції Microsoft у поєднанні зі скороченням інвестицій у виробництво та якість продукції через звільнення працівників є ознаками того, що компанія використовує ринкову владу після злиття.

Погіршення якості продукції — вилучення найцінніших ігор з нового сервісу Microsoft — у поєднанні з підвищенням цін для існуючих користувачів — це саме та шкода для споживачів від злиття, про яку заявляв FTC.

Таким чином у FTC хочуть наголосити, що ця ситуація це саме те, про що регулятор заявляв з самого початку і те, чому намагався запобігти блокуючи угоду між Microsoft та Activision Blizzard. Чи вплине це якось на подальший розгляд справи у апеляційній інстанції ми дізнаємося лише згодом.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...