Реклама

🐲 BioWare розповіла про довгий шлях розробки Dragon Age: The Veilguard

Čytaty latynkoju
🐲 BioWare розповіла про довгий шлях розробки Dragon Age: The Veilguard
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🐲 BioWare розповіла про довгий шлях розробки Dragon Age: The Veilguard
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Здається, що у Game Informer уже нарешті підбивають підсумки своєму великому циклу матеріалів про Dragon Age: the Veilguard. Цього разу нам розповіли про десятирічний шлях BioWare від Inquisition до нової гри у франшизі.

Мабуть, головне, що може зацікавити багатьох це власне коментар Марк Дарри, який був виконавчим продюсером усіх попередніх Dragon Age, а у новій частині виступає консультантом. Він відзначив, що з The Veilguard у BioWare повернуться до свого коріння у сторітелінгу. Він відзначив, що розробники усвідомили, що найбільша їхня сила це вміння розповідати історії і це саме той аспект, якому вони надали особливої ваги цього разу:

Найдивовижніше у Veilguard те, що в цій грі ми нарешті сказали вголос, що найбільша сила BioWare — це розповідь історій через персонажів.

(…)

Якщо повернутися до Baldur's Gate 1, Baldur's Gate 2, то ці ігри розповідають історії через персонажів, але за цим не було ніякого наміру. А в (The Veilguard) ми нарешті ставимо цю навмисність на перше місце, ставимо персонажів на перше місце, будуємо гру навколо цього, навколо цих персонажних моментів, і це дійсно найкращий спосіб, у який BioWare знає, як розповідати історії.

Щодо самого процесу роботи над грою, який зайняв у розробників десять років можна виділити наступні цікаві моменти:

  • Дуже багато часу було витрачено на експерименти та ітерації під час препродакшену гри. До прикладу розробники спробували додати мультиплеєр до гри, однак відчули, що це «не відповідає» корінню студії, адже «однокористувацька RPG — це саме те, де ми хотіли б проводити свій час».
  • Сама команда розробників складається з досвідчених ветеранів, які працюють ще з часів Dragon Age: Origins, а також нових голосів, що принесли свіжий погляд та лише розширили перспективи.
  • Повертаючись до сторітелінгу, відзначається, що буде й «розповідь історій через анімацію». Тобто у The Veilguard вперше персонажі будуть дійсно унікальними в своїх рухах та візуалізації. Тепер у них будуть власні анімації, а не як раніше, коли усе це виглядало однаково.
  • Після певного негативу та складнощів з роботою на рушії Frostbite над Inquisition цього разу студія уже вивчила усі уроки та набагато впевненіше підійшла до роботи з ним, що безперечно вплинула на якість гри
  • Розробники також увесь час працювали над тим щоб гра з повагою віднеслася до спадку франшизи та органічно відсилала до попередніх частин таким чином, щоб їхнє проходження не було обов’язковим для тих, хто вперше гратиме у Dragon Age.
  • Водночас попри повагу до спадку сама The Veilguard є окремою грою зі власною історією, персонажами. Тому її можна сприймати як новий виток в історії франшизи.
  • Однак, якщо ви ветеран Dragon Age, то The Veilguard вас все ж потішить місцями, про які вам натякали нам у минулому та які тепер буде змога відвідати.

Окремо також розробники вирішили відзначити, що відрізняє нову гру від попередньої частини:

Inquisition — це історія, в якій, зрештою, ви, головний герой (та0 відіграєте найбільшу роль. Цього разу ми хотіли розповісти історію, де ви буквально не можете врятувати світ без (своїх компаньйонів). Крім того, ми також хотіли дати їм власні арки, які можуть йти паралельно з основною історією, і дійсно дати їм таку глибоку розповідь, яка дійсно подобається нашим фанатам.

Нагадаємо, що Dragon Age: The Veilguard має вийти цієї осені для PlayStation 5, Xbox Series X|S та ПК.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...