Реклама

🎮 У Digital Foundry пояснили чому потужніша Xbox Series X працює гірше в іграх за PlayStation 5

Čytaty latynkoju
🎮 У Digital Foundry пояснили чому потужніша Xbox Series X працює гірше в іграх за PlayStation 5
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 У Digital Foundry пояснили чому потужніша Xbox Series X працює гірше в іграх за PlayStation 5
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ми уже знаходимося на середині життєвого циклу консолей дев’ятого покоління, адже PlayStation 5 та Xbox Series X|S уже виповнилося по чотири роки. Увесь цей час багатьох не полишає одне питання, чому потужніша на папері консоль Microsoft у житті в деяких іграх працює гірше за здавалося б слабшу консоль від Sony.

Саме на це спробували дати відповідь у Digital Foundry в рамках нового епізоду DF Weekly. Спеціалісти портали вирішили звернути увагу на цю проблему після чергового «програшу» Xbox з новим доповненням Elden Ring, яке краще працює на консолі PlayStation.

Спеціалісти порталу відзначають, що чули від розробників, що компілятор шейдерів і сам API працюють швидше на PlayStation 5:

Однією з головних переваг, про яку ми неодноразово чули, є те, що компілятор шейдерів на PS5 є надзвичайно швидким та оптимізованим. Він стає досить складним, але він краще використовує фактичний кремній (actual silicon) таким чином, що дозволяє PS5 працювати швидше. Це, здається, величезна річ. Очевидно, що Microsoft не буде спати на цьому, вони явно працюють над цим, як і Sony, і розробники, схоже, просто віддають перевагу реалізації Sony в цьому питанні. У цьому ж напрямку, основний API PS5 також здається досить швидким, швидшим, ніж те, що Microsoft робить з DirectX.

У випадку з DirectX якій надали перевагу у Microsoft відзначається те, що це вперше чергу зроблено для досить безперешкодної роботи з портом ігор між ПК та консолями Xbox. Своєю чергою це може якраз і бути платою за гіршу продуктивність консолей у порівнянні з PlayStation.

Тобто з одного боку Microsoft спрощує портування ігор для Xbox, але з іншого для портування на PlayStation мають більш глибокий доступ до API та відповідно можуть витискати більше з «заліза» PlayStation. Відповідно у розробників є можливість краще оптимізувати ігри для консолей Sony.

Однак попри усе у Digital Foundry відзначають, що у цьому поколінні консолей різниця між ними доволі несуттєва. Тому підбирати консоль собі ви можете з огляду на власні вподобання щодо платформи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...