Реклама

🎮 Президент Xbox розповів про мультиплатформу, чому ексклюзиви не мають дат релізу та ін.

Čytaty latynkoju
🎮 Президент Xbox розповів про мультиплатформу, чому ексклюзиви не мають дат релізу та ін.
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 Президент Xbox розповів про мультиплатформу, чому ексклюзиви не мають дат релізу та ін.
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Президент ігрового контенту та студій Xbox Метт Буті дав невеличке інтерв’ю для Variety, у якому розповів як у компанії ставляться до нової політики з випуском деяких ексклюзивів на консолях конкурентів, майбутні плани та чому деякі ігри досі не мають конкретної дати релізу.

Чому більшість ексклюзивів Xbox немає дати релізу

Щодо останнього, то у Буті вирішили запитати, чому на Xbox Games Showcase серед багатьох анонсів ми отримали або приблизне вікно релізу, або ж навіть жодного натяку на це. Дійсно, єдине, що дещо послабило доволі потужну презентацію Xbox це відсутність анонсів коли конкретно очікувати на ті, чи інші ігри.

Однак Буті відзначив, що у Xbox підходять до цього питання тепер доволі обережно та з підготовкою, адже у компанії хочуть підібрати вдалий час для релізу:

Ми, безумовно, хочемо переконатися, що кожна гра має простір і можливість засяяти, і що ми не затьмарюємо гру, запускаючи її занадто близько до іншої.

Таким чином Буті пояснює, що компанія не хоче заважати сама собі щільним графіком релізів, але й також хотіла б оминути конфлікту з релізом своїх проєктів на фоні масштабних ігор на кшталт GTA VI.

Xbox задоволена новим мультиплатформенним підходом

Однією з тем з якою Xbox активно асоціюється з початку 2024 року став новий мультиплатформенний підхід компанії, коли деякі ексклюзиви почали з’являтися на PlayStation та Nintendo Switch. Звісно, що Буті не могло оминути питання про це.

Проте президент Xbox відзначив, що у компанії задоволені результатами такого підходу, але водночас запевняє фанатів компанії, що це не має перетворитися у масове явище

Буті, зазначив, що коли Sea of Thieves вийшла на PlayStation 5 гра отримала зростання залученості гравців також й на Xbox і ПК. Відповідно такий успіх лише дозволяє зростати франшизі в цілому.

Водночас він також додає, що загалом питання випуску ексклюзивів Xbox на інших платформах вирішується «в кожному конкретному випадку». Тому гравці Xbox можуть й надалі очікувати на власні ексклюзиви, які також залишатимуться невідємною частиною Game Pass.

Чи варто очікувати на нові екранізації франшиз Xbox

Також у президента Xbox поцікавилися, чи після успіху серіалу Fallout у Microsoft розглядають новий підхід до роботи з власними ігровими франшизами у вигляді синергії фільмів та ігор. Однак Буті відповів, що компанія не хоче робити щось з примусу і це має бути ініціатива від самих розробників. Інакше такі речі мають мало шансів на успіх.

Закриття студій залежить від їхніх амбіцій

Не оминули Метта Буті й питання про нещодавні закриття студій Bethesda Arkane Austin, Alpha Dog Games і Tango Gameworks. Президент Xbox як і раніше відзначали у компанії відповів, що це були не легкі рішення, які довелося приймати на користь майбутнього успіху.

Такі рішення ніколи не приймаються легко, вони ніколи не приймаються швидко, і є багато людей, процесів і нагляду, щоб переконатися, що ми приймаємо правильне рішення.

Буті також додав, що не хоче ділитися «дрібними деталями», але у Microsoft в таких випадках дивляться на керівництво студій і на те, чи налаштовані команди на успіх у майбутньому, а не лише роботі завдяки минулій славі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...