Реклама

🎮 У Xbox розповіли про можливості ШІ в іграх, Game Pass та що таке успіх для Microsoft

Čytaty latynkoju
🎮 У Xbox розповіли про можливості ШІ в іграх, Game Pass та що таке успіх для Microsoft
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 У Xbox розповіли про можливості ШІ в іграх, Game Pass та що таке успіх для Microsoft
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Головний фінансовий директор Xbox Тім Стюарт розповів про можливості ШІ, які компанія створює для розробників і геймерів, про придбання Activision Blizzard і про те, як Microsoft вимірює свій успіх в іграх.

Про штучний інтелект в іграх

Під час Wells Fargo TMT Стюарт поділився, що штучний інтелект в іграх стане великою технологічною зміною, а також описав переваги ШІ для геймдизайнерів.

З боку розробника ви думаєте про мільйони доларів, витрачених на локалізацію гри, сценарій, на те, як гравці переміщаються з точки А в точку Б, і про те, як персонажі, які не є гравцями, ведуть діалог. ШІ може подбати про все це — замість того, щоб писати тисячі рядків сценарію чи коду, штучний інтелект все зробить за вас. Особливо такі речі, як локалізація.

Тім Стюарт

На думку Стюарта, за допомогою ШІ можна генерувати код, ігри та арт-активи — тому хто завгодно зможе бути розробником ігор.

Бариста у вашому місцевому Starbucks має чудову ідею для гри, і тепер вони можуть використовувати Copilot і AI, щоб створити чудовий мобільний досвід.

Тім Стюарт

Фахівець вважає, що відбудеться сильний ріст творців, які випускатимуть прості мобільні ігри, згенеровані ШІ. Також Стюарт нагадав, що Microsoft зараз багато уваги приділяє штучному інтелекту і згадав Copilot, який може рекомендувати ігри користувачам.

На думку Стюарта, варто створити продукт із системою рекомендацій, бо це може стати додатковим прибутком для компанії. Своєю чергою це залучає людей до більшої кількості ігор і частішої гри, і це «свого роду наш секретний соус», зазначив фахівець.

Про завершення придбання Activision Blizzard

Стюарт розповів, що темпи інтеграції компаній є значними.

На щастя, ми обидва спілкуємося ігровою мовою, і навіть за кілька місяців, відколи ми стали організацією, швидкість, з якою ми інтегрувалися, і швидкість, з якою ми працювали разом, справді вражають.

Тім Стюарт

Фахівець також зазначив, що придбання компаній дозволить Microsoft вийти на мобільний ринок з новими проєктами, «оскільки Activision, Blizzard і King знають, як запускати свої IP на мобільних пристроях»

Стюарт вважає, що студіям варто зосередитися на великих проєктах, поки творці поза студією з можливостями ШІ будуть створювати простіші ігри.

Також посадовець похвалив Activision за продуктивність та зазначив, що це великий подвиг — запускати Call of Duty щороку. Він додав, що навчання у команди Call of Duty було «дуже, дуже цінним». Він також вважає, що ігри Activision і Blizzard з Microsoft як видавцем зможуть збільшити рентабельність, навіть на PlayStation і Nintendo.

Про Game Pass та інші плани

Стюарт також розповів, що Microsoft розширює свій «операційний важіль». Компанія зараз зосереджена на підписках, сервісах та рекламі — оскільки це високорентабельний бізнес. Стюарт нічого не оголосив, але натякнув, що місія Xbox зараз — принести ігри на кожен екран, де у них можна грати.

Крім того, він розповів що шість-сім років тому Microsoft перестала оголошувати кількість проданих консолей. За словами Стюарта, це повинно підкреслити, що корпорація зосередилася більше на контенті та послугах.

Стюарту подобається модель Game Pass — на його думку, це краще, ніж робити ставку на запуск великих ігор щокварталу чи щороку. Це також сприяє географічному розширенню, оскільки є регіони світу, де консолі не поширені.

Стюарт також пояснив, що перехід на Game Pass Core від Xbox Live Gold був мотивований ідеєю, що платити за багатокористувацьку гру здається застарілим. Проте, у Microsoft працюють мільйони людей, тому вони вирішили перенести їх у каталог Game Pass.

Коли ці геймери відчують цінність Game Pass, вони можуть оновитися до вищих рівнів, щоб отримати повний досвід і хмарну трансляцію. Крім того, Стюарт вважає, що Game Pass створює «чудові стосунки» з геймерами.

Як Microsoft вимірює успіх ігор

На завершення Стюарт розповів про те, як Microsoft вимірює успіх в іграх. Для прикладу фахівець згадав Minecraft.

Наш успіх полягає в тому, що ми можемо заробити більше завдяки продажу вмісту та послуг. Коли ми тільки купляли Minecraft, я та Філ Спенсер (керівник Xbox) прийшли до Сатьї Наделла (керівник Microsoft) та повідомили йому про те, що збираємося витратити 2,5 млрд доларів на гру. Він жартома каже: «Кубічна гра, ви рубаєте дерева... 2,5 мільярда доларів на цю річ?» Проте виявилося, що це одне з найкращих придбань в історії.

Тім Стюарт

Він зазначив, що Minecraft відкрив компанії двері у світ ігор десять років тому. Тепер Microsoft хоче захопити часту у цьому зростаючому ринку.

І тому ми займаємося іграми в Microsoft. Звичайно, ми використовуємо наші активи для цього, але ви не можете бути лише комерційними. Ви також повинні створити гарний продукт для споживання.

Тім Стюарт

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...