Реклама

🎮 Як створити акаунт у Xbox та Xbox Game Pass, а також купляти ігри в Україні

Čytaty latynkoju
🎮 Як створити акаунт у Xbox та Xbox Game Pass, а також купляти ігри в Україні
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 Як створити акаунт у Xbox та Xbox Game Pass, а також купляти ігри в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ви купили консоль Xbox, на яку так довго накопичували. І тут виявляється, що увімкнути приставку та одразу перейти до гри не вийде. Доведеться йти виснажливим шляхом реєстрації, петляти звивистими стежками паролів і в кінці перемогти чудовисько Xbox Game Pass. Без допомоги це буде довго і складно, тому пропонуємо вам взяти із собою у цю подорож зброєносця Na chasi.

Отже, перед вами — новенька консоль Xbox, і ви маєте пів години, аби створити акаунт в Xbox та Xbox Game Pass, і розпочати гейм-шопінг. З чого почати?

  •  Для початку увімкніть свою консоль Xbox. Також переконайтеся, що консоль Xbox підключена до Інтернету.
  • Перед вами — екран реєстрації із написом Set up with the Xbox app. Увімкніть геймпад за допомогою кнопки у вигляді значку X (зверху в середині). Після підключення необхідно натиснути кнопку «Далі».

  • Оберіть мову. Після цього необхідно підключити консоль до Інтернет-з’єднання. Можна використовувати як Wi-Fi, так і дротове підключення через кабель. Для останнього не потребуються жодні налаштування. А якщо ви використовуєте Wi-Fi, то побачите у пошуку вашу домашню мережу. Введіть пароль до неї (якщо він у вас є).
  • Підключились? Тепер необхідно вказати ваше місцезнаходження, а точніше — країну зі списку тих, у яких доступне придбання ігор на Xbox. Деякі юзери при першому налаштуванні акаунту вказують Туреччину, Єгипет або інші регіони, де ігри можна купити дешевше.
  • Далі розпочнеться оновлення консолі (натисніть «Почати оновлення»). Під час нього консоль перезавантажиться. Оновлення може й не знадобитися, якщо ви придбали нову приставку з найновішою версією ПЗ. Завантаження триватиме близько 10-15 хвилин, залежно від швидкості вашого з’єднання та обсягу файла.
  • Щойно консоль оновилася, увімкніть геймпад згідно з інструкцією на екрані. Якщо система запропонувала вам оновити контролер, натисніть «Оновити геймпад». Після оновлення необхідно увійти в обліковий запис Microsoft або створити його.

Порада: Краще створити новий акаунт Microsoft, а не використовувати старий, зареєстрований через комп’ютер. Це може знадобитися, якщо ви плануєте активувати ключі на ігри через інші регіони. 

Як створити на консолі новий обліковий запис Microsoft для Xbox?

  • Введіть адресу електронної пошти, на яку хочете зареєструвати акаунт. Якщо після введення адреси вас просять ввести пароль — це означає, що ви вже маєте обліковий запис за цією адресою. Тоді треба натиснути на геймпаді кнопку B та ввести інший мейл.

  • Якщо за вашою адресою акаунт Microsoft ще не зареєстрований, вас попросять вказати в полі своє прізвище. Введіть його та ваше ім’я.
  • Придумайте пароль. Він має складатися не менш як з 8 знаків, включно з великими та прописними літерами, цифрами та символами. Пароль необхідно ввести двічі.
  • Вкажіть вашу дату народження. Для здійснення покупок необхідно, аби ви вказали, що вам 18 років або більше.
  • Вкажіть свій номер телефону або додаткову адресу електронної пошти. Це потрібно для того, аби ви могли встановити або змінити пароль, коли захочете.
  • У наступному вікні підтвердіть мейл, який вводили на початку: на нього прийде лист від Microsoft із кодом безпеки з 4 цифр. Введіть їх у відповідному полі на консолі.
  • Після підтвердження придумайте тег — нікнейм, за яким вас знатимуть у іграх. Ваше ім’я має складатися максимум з 12 символів, включно із пробілами. Зауважимо: нікнейм не може починатися з цифри.

  • Натисніть «Далі». Вам відкриється поле «Використання ваших даних» (система попереджає про використання обов’язкових даних) — знову «Далі».
  • Тепер на екрані написано «Перейдіть на новий рівень ігрової взаємодії». Внизу знайдіть та натисніть кнопку «Так, мені це підходить» (тут Microsoft пропонує вам ділитися вже необов’язковими даними, аби допомогти розробникам вдосконалити консоль у майбутньому).

  • Ви побачите попередження, що компанія відправляє дані про використання ігор та застосунків їхнім видавцям. Оберіть «Далі». Звичайно, за бажанням можна натиснути на «Подробиці» і ознайомитися з умовами.
  • «Управління конфіденційністю»«Далі» (справа). Тут ви так само можете натиснути на «Заява про конфіденційність», якщо хочете її прочитати.
  • «Параметри входу та безпеки» (їх три): оберіть варіант «Без обмежень».

  • У вікні «Як треба входити?» вам також представлені три варіанти. Перший — «Використовувати миттєвий вхід»: якщо ви вмикатимете консоль з геймпада, то одразу увійдете у свій обліковий запис. Також є варіанти «Прив’язати геймпад» та «Пропустити». Оберіть зручний для вас.

Оберіть колір інтерфейсу. Ваша аватарка згенерується автоматично. Її та колір вашого меню можна змінити у «Налаштування»«Загальні» «Персоналізація»«Мій профіль»

У наступному вікні натисніть «Ні, дякую»

Далі оберіть свій часовий пояс, а після — режим роботи консолі. Тут є два варіанти: енергозбереження та миттєвий запуск/сплячий режим. У другому варіанті ігри завантажуватимуться через Інтернет, навіть якщо консоль вимкнена. Ця функція буде корисною, якщо ви хочете, щоб гра завантажилась удень, поки ви зайняті справами, або вночі — коли ви спите (чи навпаки).  

У інших випадках краще використовувати режим енергозбереження, адже при миттєвому запуску в консолі постійно працює кулер. 

Змінити режим роботи завжди можна у вікні налаштувань

Повернемося до того, як створити акаунт в Xbox. Після того, як ви обрали режим роботи приставки, на екрані з’явиться питання «Оновлювати ваші ігри та застосунки?»«Далі».  

Ви завершили створення облікового запису! Тепер можна переходити на домашню сторінку. 

Оновлено. Як купити гру на Xbox в Україні? (січень 2024)

Наразі Xbox не продається в Україні офіційно. Xbox планує заходити в Україну, от тільки коли — невідомо. Але не треба відкладати приставку до «кращих часів». 

Отже, ви вже знаєте з нашої статті, що при реєстрації можна вказати не актуальну локацію, а бажану, наприклад — Туреччину. А якщо вашої країни немає в списку Xbox, то ця опція обов’язкова, бо інакше бібліотека ігор буде вам недоступна.

Варто зазначити, що з січня 2024 аргентинський регіон перестав бути доступним для гравців з України. Ймовірно, це пов’язано з економічними змінами у самій країни — наразі купляти ігри в Аргентині ніде, окрім самої Аргентини, не можна.

Українським користувачам рекомендують звернути увагу на Туреччину чи Єгипет. Якщо у вас вже був обраний аргентинський регіон, змінити його можна за інструкцією нижче:

Основний регіон можна вказати як на початку реєстрації акаунту, так і після її завершення. Для цього необхідно відкрити на консолі «Налаштування»«Система»«Мова й локація»«Локація»«Перезавантажити зараз». Плюс — у тому, що ви можете в будь-який момент просто змінити дані про свій регіон, без підключення до VPN.

Аби перевірити, чи вдалося вам змінити локацію у Xbox, після перезавантаження консолі увійдіть у магазин і порівняйте ціни на ігри в ньому із тими, що актуальні для обраного вами регіону.

Для покупки ігор вам потрібно підв’язати до акаунту свою банківську картку. Оформлювати валютну картку саме для операцій у Xbox не треба, підійде й «звичайна» гривнева.

Аби додати свою картку, зайдіть у магазин, оберіть гру, яку хочете придбати й натисніть «Купити». Якщо картка не підв’язана, Xbox запропонує вам це виправити.

Важливо! Під час додавання картки система попросить вказати вашу адресу — вона має співпадати з регіоном, який ви вказали. У полі для поштового індексу треба вказати справжній код країни, аби підтвердити свої дані. 

Тепер ви можете купувати ігри Xbox в Україні! Але перед тим, як ви витратите весь аванс на Hogwarts Legacy, маємо вас попередити: Xbox може забанити юзера, якщо вважатиме його активність у магазині підозрілою.

Аби уникнути бану від Xbox, радимо:

  1. Не накопичувати декілька ігор у кошику, аби потім придбати їх усі разом. Краще оплачувати кожну бажану гру окремо.
  2. Перед покупкою необхідно буде знову обирати в меню картку для оплати — так більше шансів, що Xbox не буде тривожитись через ваші дії.

Як створити акаунт у бібліотеці ігор Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass — це підписка на ігри для використання з вашою консоллю Xbox. Сервіс працює як стрімінг: ви купуєте підписку на певний період, і протягом нього можете грати в ігри, представлені в каталозі.

Якщо ви отримали обліковий запис Game Pass (пошта + пароль), то необхідно зробити наступні кроки: 

  • Поки ви знаходитесь на домашній сторінці, натисніть кнопку Х на геймпаді — і у вас відкриється віконце зліва, в якому можна перемикати вкладки за допомогою кнопки RB (вона знаходиться справа, над панеллю кнопок з літерами);
  • Дійдіть до останньої вкладки «Профіль та система» — натисніть «Додати або змінити»«Додати як нове» — і ви побачите сторінку, як на початку реєстрації;
  • Спочатку введіть пошту, яку ви отримали для Game Pass, а далі — пароль. Після зробіть все те саме, що робили при реєстрації: всюди тисніть «Далі», «Так, мені це підходить», вхід — «Без обмежень».
    Зайдіть у «Налаштування» на доданому обліковому записі. У віконці зліва оберіть «Загальні», далі справа — «Персоналізація» «Моя домашня консоль».
  • У вас відкриється сторінка, на якій треба віднайти напис «Зробити цю консоль Xbox домашньою». У квадратику поруч треба поставити «галочку», якщо раптом її там досі нема.    
  • Тепер ви можете покинути додану сторінку та грати з тієї, яку зареєстрували раніше. Аби вийти, натисніть X на геймпаді та кнопкою RB догортайте до останньої вкладки, знайдіть і натисніть кнопку «Вийти». Оберіть вихід із щойно створеного облікового запису. 

Також ви могли отримати Game Pass у вигляді цифрового коду. Аби активувати код Game Pass, необхідно зайти у внутрішній магазин (Store) консолі, та у лівому вікні знайти кнопку «Активувати» (або Redeem). У спеціальному полі введіть 25-значний код та натисніть «Перевірка коду»«Далі»«Прийняти».    

Якщо у вас є підписка Game Pass, ви можете в будь-який час перевірити термін її дії. Для цього вам треба перейти на доданий акаунт, зайти у «Налаштування»«Обліковий запис»«Підписки». Там ви і побачите термін дії вашої передплати. 

Аби ігри завантажувалися тією мовою, яку ви розумієте, зайдіть у «Параметри»«Система»«Мова й локація». Оберіть країну, мову якої ви хочете бачити в іграх, після чого перезавантажте консоль (вікно справа). Ігри автоматично завантажуватимуться цією мовою (якщо її додали розробники). 

Вітаємо! Ви пройшли цей нелегкий шлях, і тепер посвячені в лицарі Ордену геймерів. Аби довести йому свою вірність, ви маєте дати клятву, що пам’ятатимете про важливість конфіденційності та нікому не станете повідомляти пароль від своїх облікових записів Xbox та Xbox Game Pass.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...