Реклама

🙁 Розробника Pokemon Go Niantic звинувачують у сексизмі

Čytaty latynkoju
🙁 Розробника Pokemon Go Niantic звинувачують у сексизмі
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🙁 Розробника Pokemon Go Niantic звинувачують у сексизмі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Студія Niantic, яка створює AR-ігри та є автором Pokemon Go, отримала судовий позов, який звинувачує компанію в сексизмі. Подала позов колишня співробітниця.

За словами експрацівниці, студія «систематично недоплачувала та недооцінювала співробітниць, перетворюючи робоче місце на «хлопчачий клуб». Як розповіла позивачка, увесь час її заробітна плата складала менше, ніж зарплата її колег-чоловіків на аналогічній посаді.

Крім того, вона розповіла, що отримувала на 10 тис. доларів менше, ніж складала мінімальна заробітна плата за її роботу.

Спочатку позивачка спробувала домовитися з одним з директорів Niantic та HR, проте її скарги не розглянули. Крім того, керівники заявили, що їй дали нижчу зарплату, оскільки вона «висловила свої занепокоєння колегам».

Як зазначає видання Destructoid, згодом в компанії провели незалежне опитування. Воно продемонструвало, що багато співробітниць Niantic погоджуються, що компанія побудувала «сексистську культуру праці, яка ставить жінок у невигідне становище».

Якщо Niantic визнають винним, студія може виплатити великий штраф. Наприклад, як ми розповідали раніше, Riot Games повинна заплатити 1548 жінкам грошову компенсацію за гендерну дискримінацію. Загалом студія виплатить $100 млн.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...