Реклама

🏃 Neon White — гра, яка зробить з вас спідранера поки ви будете читати візуальну новелу

Прохождення рівнів за лічені секунди, симулятор побачень, прикметники замість імен та проблеми менеджмента в раю.
Čytaty latynkoju
🏃 Neon White — гра, яка зробить з вас спідранера поки ви будете читати візуальну новелу
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🏃 Neon White — гра, яка зробить з вас спідранера поки ви будете читати візуальну новелу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Прохождення рівнів за лічені секунди, симулятор побачень, прикметники замість імен та проблеми менеджмента в раю.

Майже завжди й майже у всіх іграх мене дратували забіги обмежені за часом, оскільки здавалися лише безглуздим марнуванням цього самого часу й одним з індикаторів відсутності ідей у ​​розробників. Кумедно, але саме гра, в якій майже нічого, крім подібних забігів, і немає, не просто прикувала до себе мою увагу, але й викликала сильне бажання долати себе, завдяки чому наступні 30+ годин я провів перепроходячи одні й ті ж самі рівні десятки разів лише для того, щоб десь заощадити частки секунди і посісти вище місце у рейтинговому списку друзів.

Але що ж взагалі таке Neon White і чому ця гра стала такою популярною, набравши 98% позитивних відгуків? Як завжди, результат подібного успіху – вміле поєднання купи різних елементів, адже NW це не тільки паркур і швидкісне проходження рівнів, але ще й суміш карткової гри, візуальної новели та аніме, зі стилістикою персонажів, що віддалено нагадує Персону, а також дуже приємним саундтреком, що створює необхідний вайб для кожного забігу. При цьому проєкт не можна назвати націленим на широку аудиторію, він ще більш нішовий, ніж той самий Ghostrunner, наприклад.

Old friends, ex-lovers. Only one of us can stay in heaven and I have a score to settle.

Neon White

✅ Історія розгортається в раю, а головним героєм виступає якийсь Уайт (або ж Білий). Уайт є так званим «неоном» – грішником, що після смерті потрапив у пекло, але раз на рік отримує можливість провести цілих 10 днів у раю… виконуючи брудну роботу для віруючих – місцевих мешканців. Робота полягає у винищенні демонів, які в цю пору року якимось чином потрапляють до раю у досить великих кількостях, а тому віруючі для боротьби з ними закликають чимало подібних неонів, адже можливість хоч трохи відпочити від пекла – вже сама по собі нагорода, а якщо врахувати те, що той, хто вбив найбільше демонів, отримує прощення і може залишатися в раю цілий рік, перетворює все на справжнє змагання. А Уайт трохи відрізняється від інших неонів – він нічого не пам’ятає ні про своє життя, ні про своє посмертя, а тому зустріч зі старими знайомими – Жовтим, Червоною та Фіолетовою, починає потроху розкривати герою те, якою людиною він був і чим займався.

 

✅ Втім, товариші протагоніста не такі однозначні, а тому довіряти всьому, що вони говорять, герой не поспішає. Та й сам рай викликає питання, на кшталт того чому це демони взагалі туди потрапляють і чим зайнятий сам Бог. Неважко здогадатися, що чим більше Уайт починає ставити запитання, тим більше починає руйнуватися образ раю, який йому намалювали спочатку. Незважаючи на загальну анімешність, сюжет піднімає деякі важливі теми, зокрема, прощення, його марність і, водночас, важливість, що приводить у рух всю історію і в ній же ставить крапку.

✅ Крім основного сюжету, представленого здебільшого у формі візуальної новели, є також додаткові завдання, пов’язані з класичним для японських ігор рівнем відносин між персонажами, який пропонується піднімати даруванням подарунків, що даватимуть доступ до нових діалогів, випробувань, спогадів Уайта і інших елементам, що глибше розкривають протагоніста та інших героїв.

I always thought that if there was an afterlife, you’d be the best version of yourself when you get there.

Neon White

✅ Основа гри – звичайний тривимірний раннер, в якому потрібно якнайшвидше дістатися з точки А в точку Б, і, в залежності від витраченого часу, отримати одну з можливих медалей – від бронзової до тузової (є ще й червоні, але для цього потрібно побити рекорд самих розробників). Дані медалі це не просто прикраси та елемент змагання між гравцями, а й рушій сюжету, оскільки розпочинати кожну нову місію можна лише маючи певний ранг неону (рухаючись від сотого місця до першого), що піднімається при отриманні золотих медалей. Втім, гра досить доброзичлива до новачка, а тому золоті медалі отримати досить легко, а вимоги до рангу вкрай щадні.

✅ Інший елемент геймплею – карткова гра. І ні, це не ККГ або щось подібне, все набагато простіше. У грі всього кілька видів карт, кожна з яких представляє певну зброю і її можна використовувати двома способами – просто стріляти (патрони обмежені) або скинути, втративши карту, але застосувавши таким чином її особливу здатність. Приміром, пістолет дає додатковий стрибок, снайперська гвинтівка – горизонтальний ривок, а пістолет-кулемет – удар об землю. Одночасно можна носити не більше двох видів карток і не більше трьох штук – кожного виду. Кожна карта має характерний колір, тому на високих швидкостях зчитується миттєво. Найчастіше карти просто висять у потрібних місцях рівня, будучи частиною «траси», а також випадають із деяких ворогів.

✅ Вороги, до речі, це, здебільшого, функції, і незважаючи на те, що вони можуть атакувати героя, а ХП не особливо багато, гра більше про те, як максимально ефективно використовувати противників по ходу забігу (наприклад, як трампліни і джерело карт), а не для битви, хоча для завершення рівня все одно доведеться вбити кожного демона.

✅ Система прогресії на рівнях цікава – потрібно хоча б раз пройти етап, щоб відкрився список друзів, а медалі поступово відкриють: подарунок на рівні (який ще потрібно знайти), підказку для зрізання та загальний список лідерів. До речі, чітерів, начебто не дуже багато і їх навіть банять.

✅ Для тих, кому 97 рівнів основної гри здасться мало є ще й випробування персонажів: Жовтий забороняє використовувати скидання карт, Червона любить точний паркур, ну а Фіолетова… скажемо так, садизм – її коник. Додатково є режим Rush в якому пропонується пройти всі рівні будь-якого з персонажів за один забіг, а для мазохістів і тру-спідранерів є челендж з проходженням вже всіх рівнів основної гри, в тому числі лише з одним життям і без рестартів.

I forgave you, White. So please. Won’t you forgive yourself?

📺 Дизайн раю вийшов досить незабутнім і різноманітним – від дзеркальної гавані, що зустрічає неонів, до висячих садів та покинутих районів. Окремо варто відзначити зовнішній вигляд героїв, що ніби прийшли прямо з Персони з таким же характерним вбранням і масками, які відмінно передають характер кожного з персонажів. Не менш цікавий і дизайн ангелів, яких кожен бачить по-своєму, але для Уайта це чомусь коти, що літають на хмарах.

🔊 Саундтрек за авторством групи Machine Girl пропонує добротну електронщину, що задає ритм кожному забігу і добре звучить навіть у відриві від гри, так що це далеко не останній аспект, який зробив внесок у популярність Neon White.

🔰 Якісна суміш раннера з елементом змагання, простої карткової гри, візуальної новели з характерним дизайном персонажів, приємного електронного саундтреку і сюжету про рай і прощення. Незважаючи на явну нішевість, гра змогла вийти за межі своєї цільової аудиторії так що безперечно варто придивитися до даного творіння. 🔰

Трейлер гри:

Сторінка гри в Стімі:

Neon White

Дякую за увагу, сподіваюсь, даний текст був для вас цікавим чи корисним. Ви можете також знайти мене в Стімі, де я вже не перший рік пишу огляди ігор та веду іншу активність.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...