Reklama

🥔 U Šveciї stvoryly moloko z kartopli

Читати кирилицею
vegnews.com
🥔 U Šveciї stvoryly moloko z kartopli
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 🥔 U Šveciї stvoryly moloko z kartopli
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Profesorka Lundśkogo universytetu Jeva Tornberg ta brend roslynnyh napoїv DUG predstavyly perše u sviti «moloko z kartopli».

Take roslynne moloko nasyčene vitaminamy B12, ne maje soї, gljutenu i cukru j možna vykorystovuvaty jak i v kulinariї, tak i vypičci. Moloko skladajeťsja ne tiľky z kartopli, a j z gorohovogo bilku, rapsovoї oliї ta klitkovyny cykoriju.

Za slovamy rozrobnykiv moloko z kartopli pinyťsja tak samo, jak i zvyčajne, tož jogo možna vykorystovuvaty naviť u prygotuvanni napoїv, zokrema kavy. Golovnoju perevagoju takogo moloka je te, ščo jogo vyrobnyctvo je ekologičnišymy za inši vydy roslynnogo moloka.

Napryklad, na vyrobnyctvo vivsjanogo moloka treba v dva razy biľše zemli, aniž dlja kartopljanogo, a mygdaľne moloko potrebuje u 56 raziv biľše vody, aniž aľternatyva vid DUG.

Naš vybir vzjaty kartoplju jak osnovu označaje, ščo u nas vyjšov superekologičnyj napij. Kartoplja vzagali ne vymagaje velykyh vytrat na vyroščuvannja, ščo robyť її superekologičnoju kuľturoju v porivnjanni z inšymy, takymy jak soja, mygdaľ abo oves. Ne kažučy vže pro moločni produkty

Tomas Olander, generaľnyj dyrektor Veg of Lund

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...