Reklama

Globaľnyj zvit Meri Miker: do čogo gotuvatysja fintech-kompanijam

Ščoroku vyhodyť velyčeznyj zvit Meri Miker pro globaľni internet-trendy na 12 misjaciv napered. Ce — 294 storinky dokladnoї analityky cyfrovyh tehnologij, jaka vplyvaje na vsih nas. Osoblyvo — na fintech-proekty, uspih jakyh často zaležyť vid pravyľnogo vykorystannja danyh trendiv. Jak že ukraїnśkomu fintehu gotuvatysja do majbutńogo?
Читати кирилицею
Globaľnyj zvit Meri Miker: do čogo gotuvatysja fintech-kompanijam
  1. Головна
  2. Istoriї
  3. Globaľnyj zvit Meri Miker: do čogo gotuvatysja fintech-kompanijam
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ščoroku vyhodyť velyčeznyj zvit Meri Miker pro globaľni internet-trendy na 12 misjaciv napered. Ce — 294 storinky dokladnoї analityky cyfrovyh tehnologij, jaka vplyvaje na vsih nas. Osoblyvo — na fintech-proekty, uspih jakyh často zaležyť vid pravyľnogo vykorystannja danyh trendiv. Jak že ukraїnśkomu fintehu gotuvatysja do majbutńogo?

My pidijšly do togo etapu, koly biľšisť naselennja velykyh mist zalučeno do cyfrovyh tehnologij ta vykorystannja internetu — v osnovnomu za dopomogoju mobiľnyh prystroїv. Faktyčno, dostupnisť danyh i vykorystannja internetu protjagom dnja bagatorazovo zi smartfoniv ta planšetiv spryjmajeťsja jak ščoś samo soboju zrozumile. Vlasne, v ćomu i je golovnyj posyl doslidžennja Meri Miker, jake možna pogortaty tut«Internet u 2018-mu» vid Meri Miker: groši, trendy ta kompaniї.

Ale jak že rezuľtaty ćogo masyvnogo zvitu vplyvajuť na sektor finansovyh poslug? Po-perše, klasyčne «nav’jazuvannja» svogo produktu klijentu za dopomogoju tradycijnyh metodiv vže ne aktuaľne. Vam malo pokazaty reklamoju abo komunikacijeju u ZMI, ščo u vas je mobiľnyj bank abo elektronnyj gamaneć. Taki rišennja vže je na rynku, klijent do nyh zvyk. Naviščo jomu / їj jty vid zvyčnogo fintech-servisu do vašogo? Vidpoviď kryjeťsja v jakosti klijentśkogo dosvidu, jakyj vy možete nadaty:

  • u vidminnomu i zručnomu UI / UX dyzajni,
  • u prosunutij analityci, jaka dopomože zabezpečyty personalizovanyj dosvid.

Oś ce, zgidno zi zvitom, bude (i častkovo vže je) novymy KPI produktu.

Zrostannja obsjagiv vykorystannja internetu vražaje. Je naviť ti, hto vvažaje, ščo vono vyšče, niž povynno buty. Reaľnisť — ce dynamika globaľnyh innovacij ta konkurenciї. Ce — polipšennja produktiv, jaki, v svoju čergu, stymuljujuť vykorystannja i podaľšu monetyzaciju. Bagato polipšeń zručnosti vykorystannja zasnovani na danyh, zibranyh pid čas ciľovyh dij korystuvačiv. Ce stvorjuje paradoks konfidencijnosti. Pro jaki šče važlyvyh insajty my možemo govoryty pislja oznajomlennja z cym fundamentaľnym doslidžennjam?

Smartfony: prodaži padajuť, ale zrostaje čas, jakyj z nymy provodjať korystuvači

Tempy zrostannja internetu za rik trošky upoviľnylysja, a razom z nymy vpaly i obsjagy prodaživ smartfoniv. Faktyčno 2017 rik stav peršym rokom, koly postavky smartfoniv ne zbiľšylysja. Ale ce svitova statystyka. V Ukraїni smartfonizacija počalasja pizniše, — otže, zakinčyťsja tež pizniše.

Ce ne je negatyvnym scenarijem dlja fintehu. V peršu čergu tomu, ščo čas, provedenyj korystuvačem v smartfoni, prodovžuje zrostaty. Zgidno z dopoviddju, dorosli v SŠA provely u riznyh devajsah 5,9 godyn ščodobovo v 2017 roci (v porivnjanni z 5,6 godyn v 2016 roci).

A teper ključova informacija: 3,3 godyny buly vytračeni na mobiľni poslugy — zvyčajno, vključajučy internet-ZMI, ale vse ž! Inšymy slovamy, mobiľnyj internet — koroľ. Znovu ž, legko nakladajeťsja na ukraїnśki realiї — rozvytok 3G- ta 4G-merež stymuljuje ne tiľky prodaž smartfoniv, a j stymuljuje perehid klijenta na mobiľni plateži. Pro ce ja pysala ranišeJak zminyťsja pryjom plateživ u najblyžči roky.

U dopovidi pidkresljujeťsja toj fakt, ščo prosti u vykorystanni dodatky stajuť vse pošyrenišymy,= — čy jdeťsja pro obmin povidomlennjamy, čy proo elektronnu komerciju abo bankivśku spravu. Cej akcent na dosvidi korystuvača je ključovym v dopovidi. Čytajemo prjamo: «Zi sproščennjam procesu platižnoї operaciї taki rišennja, jak mesendžery i mobiľni plateži, rizko zrostajuť, i z’javljajuťsja cyfrovi valjuty».

Konfidencijnisť — naše vse

Vyšče ja pysala, ščo personalizacija, zasnovana na danyh, graje ključovu roľ v polipšenni korystuvaćkogo dosvidu, a j ce vyklykaje t.zv. «paradoks konfidencijnosti». Znovu ž, posylajemosja na dopoviď:

Kompaniї stvorjujuť servisy z biľš lojaľnymy taryfamy i vysokoju jakistju zavdjaky danym korystuvačiv. Korystuvači zbiľšujuť svij čas v cyh servisah na osnovi otrymanoї cinnosti. Deržavni reguljatory riznyh kraїn hočuť, ščoby dani ne vykorystovuvalysja nenaležnym čynom — i jedyni u svoїj pozyciї.

Pevna rič, u materiali posylajuťsja na GDPRŠčo take GDPR, kogo ce stosujeťsja ta jak zminyťsja korystuvannja sajtamy.

Onlajn-plateži ta rozvytok marketyngu

U 2017 roci blyźko 60% vsih platižnyh operacij bulo provedeno v cyfrovomu vygljadi (zgidno zi statystykoju NBU, v Ukraїni ce — 39%). Kytaj zalyšajeťsja liderom za obsjagom mobiľnyh plateživ z biľš niž 500 mln aktyvnyh korystuvačiv dlja platižnyh servisiv. Pro te, jaki fintech-servisy stvorjujuťsja v Kytaї dlja mobiľnyh plateživ, ja pysala tyždeń tomuFintech-servisy v masy: dosvid Kytaju. Očikujeťsja, ščo cja tendencija zberežeťsja v uśomu sviti — častka mobiľnyh plateživ zrostaje, oskiľky onlajn-rytejl, finansovi poslugy ta mobiľnyj banking prodovžujuť rozšyrjuvatysja.

Monitoryng servisiv / produktiv u socmerežah

Spožyvači vse častiše vykorystovujuť kanaly sociaľnyh merež dlja perevirky cin, produktiv, rejtyngiv i dostupnosti tovariv. Zgidno zi zvitom, 44% spožyvačiv prydbaly produkt v interneti pislja znajomstva zi storinkamy v socmerežah.

Prodaži za dopomogoju elektronnoї komerciї dosjagly $450 mlrd, ščo na 16% biľše za pokaznyky 2017 roku. Tempy zrostannja e-commerce vyrosly v porivnjanni zi zbiľšennjam na 14%/rik za rezuľtatamy 2017-go. Mobiľnyj šoping takož zrostaje, a seansy dodatkiv zbiľšujuťsja na 54% za rik.

Mobiľni plateži je segmentom iz najaktyvnišym zrostannjam, a 60% plateživ vže vidbuvajuťsja onlajn. I ce — golovnyj vysnovok dlja vsih, hto šče sumnivajeťsja v dociľnosti mobiľnogo dodatku dlja svogo produktu.

Share
Написати коментар
loading...