Reklama

😢 Za 4 roky kiľkisť smittja v Ukraїni zrosla majže na 40%

Narazi v Ukraїni pererobka smittja je ne duže populjarnoju.
Читати кирилицею
unsplash.com
😢 Za 4 roky kiľkisť smittja v Ukraїni zrosla majže na 40%
  1. Головна
  2. Suspiľstvo
  3. 😢 Za 4 roky kiľkisť smittja v Ukraїni zrosla majže na 40%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Narazi v Ukraїni pererobka smittja je ne duže populjarnoju.

Smittja v Ukraїni

Za čotyry roky kiľkisť pobutovyh vidhodiv v Ukraїni zbiľšylasja majže na 40%. Jakščo u 2016 ukraїnci vykynuly 11 mln tonn, to na počatku 2021 cja cyfra zrosla do 15 mln tonn. 94% vidpravyly na poligony j lyše 6% — utylizuvaly abo vidpravyly na vtorynnu pererobljuvannja.

Do ćogo ž u z 2016 roci na 48% zbiľšylasja kiľkisť vtorynno pereroblenogo smittja, ale jogo častka prodovžuje zalyšatysja neznačnoju — 4,7% vid usih pobutovyh vidhodiv u 2020 roci. Takož ridše staly vykorystovuvaty spaljuvannja — takym sposobom u 2020 utylizuvaly na 37% vidhodiv menše, niž u 2016. Ce pozytyvno vplyvaje na ekologičnu sytuaciju, adže povtorne vykorystannja materialiv zmenšuje vuglecevyj slid.

Vśogo v Ukraїni ponad šisť tysjač oficijnyh poligoniv, ale zabrudnennja často zustričajuťsja poza nymy. U 2020 roci ekoaktyvisty prybraly ponad 2 100 lokacij i zibraly na nyh 760 tonn smittja po vsij Ukraїni pid čas Vsesvitńogo dnja prybyrannja World Cleanup Day vid Vseukraїnśkogo molodižnogo ruhu Let’s Do It, Ukraine.

Z roku v rik my bačymo bagato smittja. U 2020 najčastiše ce buly nedopalky i masky na vulycjah, ale takož zalyšalysja gory z pljašok, obgortok ta inšyh pakovań pislja piknikiv u parkah i lisah. Taki miscja vidznačajuť v dodatku EcoHike, stvorenomu komandoju ukraїnśkyh rozrobnykiv GlobalLogic. Tak razom my prybyrajemo i dopomagajemo polipšyty ekologičnu sytuaciju

Julija Marheľ, prezydentka Let's Do It, Ukraine

Ščob dopomogty zrobyty Ukraїnu čystišoju, organizacija ob’jednuje zusyllja z IT-kompanijeju GlobalLogic. U mežah spivpraci buduť vykorystovuvaty v spiľnyh projektah zastosunok EcoHike, rozrobku ľvivśkyh inženeriv kompaniї. Tak, zastosunok dopomože ob’jednaty zusyllja aktyvistiv i vidznačaty zabrudneni diljanky. U 2020 v EcoHike z’javylysja takož novi funkciї — možlyvisť stvorjuvaty vidkryti ta zakryti zustriči dlja prybyrannja i dilytysja rezuľtatamy v sociaľnyh merežah.

Dodatok EcoHike vže ob'jednuje ponad 6000 ukraїnciv, jaki prybraly ponad 5 tonn smittja. Razom z Let's Do It, Ukraine my hočemo zvernuty uvagu na problemu smittja i pokazaty, ščo robyty Ukraїnu čystišoju možlyvo i potribno. A tehnologiї dopomagajuť šče biľše ob'jednaty ljudej i zrobyty cej proces zručnišym j efektyvnišym

Jurij Golovanov, menedžer projektu EcoHike
Čytajte takož: 🏘 Meľburn planujuť zrobyty vuglecevo-nejtraľnym do 2030 roku

Pro zastosunok

EcoHike — ce bezkoštovnyj zastosunok, jakyj dozvoljaje poznačyty na interaktyvnij mapi zabrudnenu terytoriju ta ob’jednaty aktyvistiv dlja її prybyrannja.

U 2020 roci rozrobnyky predstavyly novi funkciї. Sered onovleń: možlyvisť dilytysja mitkamy zabrudnenyh diljanok v sociaľnyh merežah i stvorjuvaty partnerśki zahody z prybyrannja smittja.

Narazi zastosunkom korystujuťsja ponad 6 000 aktyvistiv, a za dva roky vony prybraly tonny smittja. Sered očyščenyh misć park Protasiv Jar u Kyjevi ta 100 ga parku «Poguljanka» u Lvovi.
Zastosunok možna zavantažyty na Android ta iOS.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...