Reklama

🤔 Naperedodni listyngu Coinbase na Nasdaq: ščo potribno znaty (onovleno)

Investory matymuť možlyvisť volodity častkoju akcij na velykij birži.
Читати кирилицею
🤔 Naperedodni listyngu Coinbase na Nasdaq: ščo potribno znaty (onovleno)
  1. Головна
  2. Krypto
  3. 🤔 Naperedodni listyngu Coinbase na Nasdaq: ščo potribno znaty (onovleno)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Investory matymuť možlyvisť volodity častkoju akcij na velykij birži.

Znakova podija

V seredu, 14 kvitnja, 2021 roku vidbudeťsja prjamyj listyng klasu A najbiľšoї kryptovaljutnoї birži Coinbase na fondovij birži Nasdaq.

Ce nejmovirno znakova podija u vsij kryptoindustriї, tomu redakcija Na chasi / Crypto vyrišyla rozibratysja, ščo bude vidbuvatyś.

? Pro Coinbase

Coinbase, Inc. — ce amerykanśka platforma dlja prydbannja, prodažu, perekazu ta zberigannja kryptovaljuty. Vona pracjuje viddaleno, bez oficijnogo fizyčnogo ofisu. Kompanija bula zasnovana u 2012 roci Brajanom Armstrongom i Fredom Ersamom. Stanom na berezeń 2021 roku je najbiľšoju kryptovaljutnoju biržeju v SŠA za obsjagom torgiv.

Ščo bulo raniše

Jak povidomljalosja? Coinbase stane peršoju kryptobiržeju, jaka vyhodyť na publični torgy raniše, Coinbase zbyrajeťsja staty publičnoju, podavšy zajavu pro rejestraciju za formoju S-1 v Komisiju z cinnyh paperiv i birž (SEC). Pro ce birža zajavyla šče v grudni 2020 roku u svojemu blozi.

U kvitni 2021 roku kompanija Coinbase oficijno pidtverdyla, ščo її rejestracijna zajava za formoju S-1 nabula čynnosti. U tij že zajavi bula opublikovana data listyngu.

Naperedodni vyhodu v publičnyj rynok, Coinbase prodemonstruvala? Dohid Coinbase naperedodni vyhodu na biržu dosjag $1,8 mlrd dyvovyžni rezuľtaty v peršomu kvartali 2021 roku. Dohid birži vyris pryblyzno v dev’jať raziv: z $190,8 mln torik do $1,8 mlrd — v ćomu roci.

Čytajte takož: 😱 Binance zapustyť tokenizovani akciї Tesla Inc.(TSLA) z nuľovoju komisijeju

Prjamyj listyng: naviščo

Birža vidmovylasja vid tradycijnogo procesu pervynnogo rozmiščennja IPO. Prjamyj listyng (DPO) peredbačaje, ščo akcionery kompaniї bezposeredńo prodajuť cinni papery investoram. DPO maje perevagy: vin dozvoljaje zaoščadyty na komisijnyh anderrajteriv ta unyknuty obmežeń, pov’jazanyh z IPO. Ce pryhyľnisť pryncypam decentralizaciї. Odnak, je i dejaki nedoliky — kompanija pozbavljajeťsja garantij i zahystu.

*Anderrajter — ce fahiveć, v obov’jazky jakogo vhodjať gramotna ocinka ryzykiv i zdijsnennja pravyľnogo rozrahunku strahovyh vyplat. Sogodni anderrajtyng je odnym z ključovyh biznes-procesiv v buď-jakij strahovij kompaniї, adže vid ńogo zaležyť, čy bude vona otrymuvaty prybutok abo zaznavaty zbytkiv.

Coinbase rozmistyť svoї 114 850 769 akcij klasu «A». U peršomu kvartali (do 15 bereznja 2021 roky) seredńozvažena cina za akciju stanovyla v seredńomu $343,58.

Odnak, za povidomlennjam NasdaqTrader, vin vstanovyv počatkovu dovidkovu cinu na akciї Coinbase na rivni $250 naperedodni prjamogo listynga.

*Dovidkova cina — ce odyn z vydiv rozdribnoї ciny, zastosovuvanyj v torgivli. Za dovidkovoju cinoju možna sudyty pro faktyčnu vartisť vže oformlenyh ugod. Taki ciny zastosovujuťsja jak točka vidliku pry občyslenni kontraktnoї vartosti. Dovidkova cina vstanovljujeťsja pislja konsuľtacij z finansovymy konsuľtantamy listyngovoї kompaniї, a takož pry pryvatnyh ugodah z cymy akcijamy.

U povidomlenni NasdaqTrader pidkresljujuť, ščo dovidkova cina NE je cinoju rozmiščennja. Publična cina vidkryttja bude vyznačatysja na pidstavi zajavok na kupivlju ta prodaž na vidkrytti aukcionu na Nasdaq.

Prybutok Coinbase z torgiv pislja listyngu može sklasty $100 mlrd (pry pomnoženni zagaľnoї kiľkosti akcij na serednju cinu odnijeї akciї). Prjamyj listyng dozvolyť Coinbase zalučyty biľše kapitalu i likvidnosti z dodatkovoju prozoristju, jaka zabezpečujeťsja fondovoju biržeju Nasdaq.

Beneficiary listyngu

U spysok najbiľšyh beneficiariv listyngu vhodjať venčurni fondy Andreessen Horowitz, Union Square Ventures i Ribbit Capital, a takož spivzasnovnyky Coinbase — Brajan Armstrong i Fred Ersam.

Investory majuť velyčeznyj interes do birži? Binance: najpopuljarniša kryptobirža. Ogljad, tomu pojava akcij Coinbase na publičnomu rynku nadasť šče odyn instrument investycij v cyfrovi aktyvy. Ba biľše, investory, matymuť možlyvisť volodity častkoju na velykij birži.

Možlyvi scenariї rozvytku

Zgidno z redakcijeju YahooFinance, možna očikuvaty na pozytyvnyj scenarij pry uspišnomu zapusku IPO Coinbase. Vin poljagaje v tomu, ščo ciny na osnovni kryptovaljuty možuť vyrosty v rezuľtati zrostannja doviry investoriv i pryplyvu novyh gravciv, ščo bažajuť braty učasť v kryptovaljutnomu rynku.

Odnak, v YahooFinance vidznačajeťsja i negatyvnyj scenarij dlja korystuvačiv, za jakogo može vynyknuty bar’jer miž nymy ta biržeju, adže Coinbase pracjuje tiľky z kryptovaljutoju i ne dozvoljaje torguvaty fiatnymy valjutamy.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...