Reklama

😍 Včeni vyjavyly, ščo video z mylymy tvarynkamy možuť znyzyty stres do 50%

Teper na roboti možna kazaty, ščo vy ne prosto peregljadajete video, a «znyžujete riveń stresu».
Читати кирилицею
unsplash.com
😍 Včeni vyjavyly, ščo video z mylymy tvarynkamy možuť znyzyty stres do 50%
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 😍 Včeni vyjavyly, ščo video z mylymy tvarynkamy možuť znyzyty stres do 50%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Teper na roboti možna kazaty, ščo vy ne prosto peregljadajete video, a «znyžujete riveń stresu».

Video z mylymy tvarynkamy ta stres

Doslidnyky z Lidśkogo universytetu z’jasuvaly, ščo peregljad video z mylymy tvarynamy znyžuje riveń stresu na 50%, peredaje Daily Mail.

U doslidženni braly učasť 19 osib, vsi vony dyvylysja pivgodynne video z žyttja kvoky — tvaryn, ščo meškajuť v zahidnij častyni Avstraliї. Čerez pivtory godyny pislja eksperymentu 15 studentiv z cijeї grupy povynni buly skladaty važlyvyj ispyt, a šče čotyry spivrobitnyky universytetu zajnjatysja skladnoju robotoju.

Vyjavyloś, ščo serednij arteriaľnyj tysk pid čas seansu vpav z 136/88 do 115/71, todi jak puľs odnogo učasnyka znyzyvsja z 90 udariv na hvylynu do 68 udariv na hvylynu — na 24,4% vśogo za 30 hvylyn.

Rezuľtaty doslidžennja je fantastyčnym nagaduvannjam togo, jak važlyvo dlja nas doslidžuvaty navolyšnje seredvoyšče. Velyčezne pokraščennja nastroju ta zdorov’ja učasnykiv — ce oznaka togo, jak dyka pryroda važlyva dlja našogo dobrobutu.

Zagaľnyj riveń tryvožnosti v grupi znyzyvsja v seredńomu na 35%, a u dejakyh majže na 50%. A odyn z učasnykiv doslidžennja nastiľky pozbuvsja stresu pred ispytom, ščo naviť ne zasnuv pid čas peregljadu.

Ale na ćomu doslidnyky ne zupynylyś. Vony vyrišyly zrobyty video z kvokkamy dostupnym dlja vsih, tož jakščo vam potribno znyzyty stres, to dostatńo lyšeń peregljanuty dekiľka rolykiv na Quokka TV.

Čytajte takož: 🦍 Včeni (vypadkovo) znajšly novyj vyd drevnih prymativ — čomu ce važlyvo

A ščo ce za «kvoky» taki?

Kvoka – ce predstavnyk rodyny Kengurovyh. Za zovnišnim vygljadom nagaduje vallabi, kapibaru čy vombata. Maje nevelyčkyj hvist, odnak na vidminu vid svoїh rodyčiv kenguru, kvoka ne može vykorystovuvaty jogo jak oporu. Rozmirom kvoka ne biľše za domašńogo sobaku, a vaga skladaje vid 2,5 do 5 kilogramiv.

Golovna osoblyvisť kvok v tomu, ščo koly m’jazy ščelepy rozslablenni, to može zdatyś, ščo tvaryna posmihajeťsja. Same zavdjaky svoїj «posmišci» kvoky j staly populjarnymy v mereži, čerez ščo їh nazyvajuť «najščaslyvišymy istotamy na planeti».

Raniše vony buly rozpovsjudženi po vsij Avstraliї, odnak čerez dijaľnisť ljudyny ta hyžyh tvaryn їh populjacija rizko zmenšylaś. Narazi їh možna znajty lyše na zahidnij storoni Avstraliї ta dekiľkoh ostrovah.

Takož my vže raniše pysaly? Jak stres zminjuje mozok ta ščo dopomože vporatysja z nym, jak stres zminjuje mozok ta ščo dopomože vporatysja z nym.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...