Reklama

💸 Jak pandemija koronavirusu vplynula na reklamnu industriju — doslidžennja

Doslidžennja provela nezaležna adtech-kompanija Admixer, jaka stvorjuje kompleksni rišennja v sferi programmatic-reklamy dlja vsih gravciv rynku ta maje ofisy v Ukraїni, Moldovi, Bilorusi, Gruziї ta Kazahstani.  
Читати кирилицею
💸 Jak pandemija koronavirusu vplynula na reklamnu industriju — doslidžennja
  1. Головна
  2. Biznes
  3. 💸 Jak pandemija koronavirusu vplynula na reklamnu industriju — doslidžennja
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Doslidžennja provela nezaležna adtech-kompanija Admixer, jaka stvorjuje kompleksni rišennja v sferi programmatic-reklamy dlja vsih gravciv rynku ta maje ofisy v Ukraїni, Moldovi, Bilorusi, Gruziї ta Kazahstani.  

Osnovna meta doslidžennja — ocinyty vplyv pandemiї COVID-19 i ekonomičnoї kryzy na reklamni bjudžety v regioni CEE (Centraľna ta Shidna Jevropa). V opytuvanni vzjala učasť 61 kompanija: 24 reklamnyh agentstva, 23 brendy i 13 adtech-kompanij.

Doslidžennja pokazalo, ščo reklamodavci regionu postraždaly vid kryzy menše, niž reklamni agentstva. 52% brendiv vvažajuť, ščo u treťomu kvartali reklamni bjudžety povernuťsja v normu abo perevyščať prognozovani pokaznyky.

Osnovni pidsumky doslidžennja

  • Biľšisť brendiv i agentstv skoročujuť bjudžety v usih kanalah prosuvannja, krim sociaľnyh merež;
  • Reklamni agentstva postraždaly najbiľše — 90% urizaly bjudžety u 2-mu kvartali;
  • U zv’jazku z pandemijeju blyźko 70% brendiv zminyly svoї reklamni povidomlennja i taktyčni nalaštuvannja (vključajučy targetyng i typ kontentu);
  • Bjudžety brendovyh kampanij peretikajuť v performans i sytuatyvnyj marketyng;
  • U reklami perevažajuť kampaniї na mobiľni prystroї/planšety ta lokaľnyj geotargetyng;
  • V agentstv biľš pesymistyčni prognozy na 3-j kvartal, niž u marketologiv brendiv.

Jaki šče insajty

1. Gravci reklamnogo rynku čekajuť gnučkosti vid partneriv pid čas kryzy

42% vvažajuť optymizaciju vytrat i znyžky na poslugy najbiľš pryjnjatnym rišennjam. 30% hočuť, ščob їhni partnery buly biľš aktyvnymy, proponuvaly specpropozyciї ta osoblyvi umovy na čas kryzy. 27% opytanyh vvažajuť, ščo krašče, ščo možuť zrobyty partnery, — ce prodovžuvaty pracjuvaty, jak raniše.

2. Zmina reklamnyh bjudžetiv u 2-mu kvartali

U respondentiv zapytaly, jak zminylysja їhni vytraty na reklamu v 2-mu kvartali u zv’jazku z pandemijeju koronavyrusa. Dani pokazaly, ščo reklamni agentstva postraždaly najsyľniše — 90% skorotyly bjudžety. Kryza ne začepyla 50% opytanyh reklamodavciv, a 30% z nyh naviť zbiľšyly svoї reklamni bjudžety.

Taki rezuľtaty možuť buty pov’jazani z riznyceju u vertykaljah biznesu, jaki ohopljuje doslidžennja. Na IT-sektor prypadaje 35% opytanyh brendiv, vodnočas jak sered klijentiv agentstv cja industrija ne predstavlena.

3. Brendy ta reklamodavci skoročujuť operacijni vytraty

My diznalysja u respondentiv, jaki zahody vony zastosovujuť dlja pom’jakšennja naslidkiv kryzy i ščo zbyrajuťsja robyty u najblyžči dva misjaci. Majže 70% brendiv i agentstv zmenšyly vytraty na vse, krim tehnologij.

Vodnočas jak 43% brendiv zmenšujuť reklamni bjudžety, agentstva možuť tiľky optymizuvaty operacijni vytraty.

4. Bjudžety urizaly u vsih kanalah, krim SMM

Z bereznja po kviteń biľšisť brendiv i agentstv skorotyly vytraty na reklamu v biľšij častyni kanaliv, pry ćomu bjudžety na zovnišnju reklamu (OOH ta DOOH) postraždaly najbiľše. Tendenciї zbereglysja v travni-červni. Nevelyke zrostannja bjudžetiv očikujeťsja tiľky v sociaľnyh merežah i pošukovoї reklamy.

Na vidminu vid opytanyh brendiv, kiľka agentstv trohy zbiľšyly bjudžety na TB-reklamu. Kanal osoblyvo populjarnyj sered farmacevtyčnyh i FMCG-brendiv.

U zv’jazku z pandemijeju reklamodavci zminyly mesedži, targetyng i typ kontentu v kampanijah. Biľšisť brendiv i reklamnyh agentstv zminyly kreatyvy, targetyng i typ kontentu v reklamnyh kampanijah z počatku epidemiї.

5. Reklamodavci perevodjať bjudžety z brendovyh kampanij v sytuatyvnyj i performans-marketyng

Brend-marketology i reklamni agentstva staly biľše investuvaty v performans-marketyng i sytuatyvni kampaniї, pry ćomu skoročujučy vytraty na brendovu reklamu.

PR-bjudžety postraždaly menše — 49% respondentiv ne zminjuvaly їh z počatku pandemiї.

6. Reklamodavci koncentrujuťsja na mobiľnyh kampanijah, lokaľnomu geotargetyngu

Sered vsih taktyk mediabaїngu najbiľšyj pryrist očikujeťsja v kampanijah, nacilenyh na mobiľni prystroї ta planšety, ščo svidčyť pro perehid industriї do Mobile First. Desktopni kampaniї vtračajuť populjarnisť.

Pid čas kryzy reklamodavci viddajuť perevagu targetyngu za zahoplennjamy i lokaľnomu geotargetyngu, a kampanij, sprjamovanyh na cilu kraїnu, staje menše.

Na vidminu vid zvitu IAB po SŠA, reklamodavci z CEE ne bojaťsja novynnogo kontentu. 74% marketologiv i 83% agentstv ne zmenšuvaly obsjagy reklamy na novynnyh resursah.

7. Za prognozamy brendiv, bjudžety povernuťsja v normu v Q3

34% respondentiv ne gotovi robyty prognozy na 3-j kvartal. 26.1% brend-marketologiv virjať, ščo reklamni bjudžety povernuťsja v normu, a 26.1% vvažajuť, ščo bjudžety perevyščať planovi pokaznyky.

Agentstva neodnoznačni. 33,3% vvažajuť, ščo sytuacija pokraščyťsja, a 33,3% dumajuť, ščo reklamni bjudžety buduť skoročuvatysja i dali.

8; Jaki podiї i pokaznyky možuť vplynuty na reklamnyj rynok

Biľšisť respondentiv vvažajuť, ščo ekonomična kryza, karantynni zahody i kolyvannja kursu valjut nadajuť najbiľš istotnyj vplyv na reklamnyj rynok їh kraїny.

Čytajte takož pro te, ščo Google vypustyv? Google vypustyv rozšyrennja dlja brauzera Chrome, ščo pokazuje informaciju pro reklamu rozšyrennja dlja brauzera Chrome, ščo pokazuje informaciju pro reklamu.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...