Реклама

📊 Google випустив розширення для браузера Chrome, що показує інформацію про рекламу

Програма надає інформацію про рекламу в інтернеті, дані про рекламодавців та причини появи певних оголошень.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📊 Google випустив розширення для браузера Chrome, що показує інформацію про рекламу
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📊 Google випустив розширення для браузера Chrome, що показує інформацію про рекламу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Програма надає інформацію про рекламу в інтернеті, дані про рекламодавців та причини появи певних оголошень.

Реклама та інформація про неї від Google

Нещодавно Google випустив розширення Ads Transparency Spotlight (Alpha) для браузера Chrome. Наразі користувачам доступна експериментальна (номер 0.0.2) альфа версія застосунку. Компанія опублікувала на GitHub документацію з можливостями програми.

За допомогою цього розширення можна отримати інформацію, чому вам відображається певна реклама у соцмережах чи на різних сайтах у браузері.

До того ж програма відображає кількість рекламних оголошень на сайті, інформацію про компанію, що розмістила рекламу, а також причину за якою ви бачите той чи інший банер — вік, регіон, ваші пошуки в інтернеті та інші особливості таргетингу.

У розширенні можна ознайомитись з політикою конфіденційності кожного провайдера і дізнатися, як зберігаються та обробляються ваші дані.

Читайте також: 🍓 Секс у рекламі: Nebo ideas agency про це і свій перший раз

Зараз розширення Ads Transparency Spotlight (Alpha) надає інформацію тільки від тих рекламодавців, які приєдналися до ініціативи Ad Disclosure Schema. Реклама, розміщена через інші сторонні платформи, за допомогою цього розширення не відображається.

Окрім того, Google продовжує шукати нові способи забезпечення конфіденційності користувачів. В найближчі два роки компанія припинить підтримку сторонніх файлів cookie в браузері Chrome. Платформа запропонувала рекламодавцям і користувачам Chrome знайти способи підтримки таргетованої реклами, щоб при цьому зберігалася конфіденційність, наприклад, використовувати спеціальні «довірені токени» (англ. trust token). Тестування цього варіанту на користувачах Google планує провести вже в кінці цього року.

Читайте також:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...