Reklama

🚲 U Kyjevi proponujuť zrobyty velosypedno-pišohidnyj tuneľ

Vže prezentuvaly možlyvyj koncept.
Читати кирилицею
🚲 U Kyjevi proponujuť zrobyty velosypedno-pišohidnyj tuneľ
  1. Головна
  2. Misto
  3. 🚲 U Kyjevi proponujuť zrobyty velosypedno-pišohidnyj tuneľ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Vže prezentuvaly možlyvyj koncept.

Osnovna ideja projektu poljagaje u pereoblaštuvanni shodiv isnujučogo pidzemnogo pišohidnogo tunelju — na prospekti Stepana Bandery. Narazi na prospekti tryvaje aktyvna faza kapitaľnogo remontu, v hodi jakogo z’javyťsja i velosypedna infrastruktura.

Ščo bulo raniše

Perši tuneli na prospekti Stepana Bandery z’javylyś protjagom budivnyctva dorogy do Pivničnogo mostu, tobto až v 1973-1975 rokah. Z tyh časiv tuneli vže je povnistju neprydatnymy dlja korystuvannja — byti shody ta plaski granitni pandusy, ščo ne vidpovidajuť normam inkljuzyvnosti.

Perehid na prospekti Stepana Bandery

Taku problemu možna pobačyty po vśomu mistu, ale same na prospekti tuneli znahodjaťsja u krytyčnomu stani, čerez ščo vony je majže «mertvymy».

Ščo proponujuť

Osnovnoju idejeju projektu je pereoblaštuvannja shodiv u pologyj pandus. Zgidno z Deržavnyh budiveľnyh norm, uklon planujeťsja zrobyty u 8%. Dovžyna projektnogo velo-pišohidnogo pandusu skladaje 50 metriv, a šyryna 6 metriv.

Samu dorižku rozdiljať na dvi častyny — pišohidnu ta velosypednu. Pišohidna častyna skladatyme 3 metry, a velosypedna dorižka 2,5 metry. Inši 0,5 metry skladatyme zona bezpeky vzdovž stiny.

Posered tunelju proponujuť vlaštuvaty pidvyščenyj pišohidnyj perehid ta perelaštuvannja velosypednoї dorižky z odnogo boku na inšyj. Take pidvyščennja dozvolyť maksymaľno rozšyryty radius povorotiv dlja velosypedystiv ta nadasť možlyvisť pišohodam perejty z odnogo kuta v inšyj.

A sami pandusy nadaduť možlyvisť malomobiľnym grupam naselennja bezpečno i komfortno perejty na inšu storonu prospektu.

Dlja materialiv pišohidnogo trotuaru proponujuť obraty bezfaskovyj brukivku, a dlja velodorižky — dribnozernystyj asfaľt. Zgidno z projektom stiny pokryjuť antyvandaľnym pokryttjam, ščo unemožlyvyť nanesennja grafiti ta naklejuvannja reklamy v perehodi.

Vodovidvedennja sprojektovano takym čynom, ščo voda z pišohidnogo trotuaru stikatyme čerez nahylenyj bordjur na velodorižku, i ruhatymeťsja vzdovž bortu do rešitky doščopryjmača.

Oznajomytyś z povnym eskizom projektu možna tut.

Takož my raniše pysaly? U kyїvśkomu metropoliteni rozpovily, koly vidkryjuť metro na Vynogradar, jak koly vidkryjuť metro na Vynogradar.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...