Reklama

🚙 Tesla vidmovyťsja vid vykorystannja kobaľtu. Ce može zdeševyty elektromobili na 50%

Kobaľt — odyn z najdorožčyh metaliv v akumuljatorah elektromobiliv. 
Читати кирилицею
🚙 Tesla vidmovyťsja vid vykorystannja kobaľtu. Ce može zdeševyty elektromobili na 50%
  1. Головна
  2. Biznes
  3. 🚙 Tesla vidmovyťsja vid vykorystannja kobaľtu. Ce može zdeševyty elektromobili na 50%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Kobaľt — odyn z najdorožčyh metaliv v akumuljatorah elektromobiliv. 

Ščo vidbuvajeťsja z Tesla

Kytajśka kompanija CATL tryvalyj čas zajmalasja rozrobkoju projektu, jakyj dozvolyv by pidvyščyty jemnisť i bezpeku batarej, v jakyh vidsutnij dorogyj kobaľt

Same tomu Tesla domovljajeťsja z CATL pro postačannja akumuljatoriv, v jakyh nemaje kobaľtu. Ci akumuljatory buduť vykorystovuvatysja v elektromobiljah Tesla, vyroblenyh v Kytaї. 

Ščo zminyťsja

Jakščo domovlenisť bude dosjagnuta, ce bude označaty, ščo amerykanśkyj avtovyrobnyk vperše stane vykorystovuvaty litij-zalizo-fosfatni akumuljatory (LFP), za rahunok čogo jomu vdasťsja zmenšyty sobivartisť elektromobiliv.

Imovirno, ce dozvolyť znyzyty i cinu dlja spožyvača, ščo bulo b korysno na foni znyžennja zagaľnogo prodažu elektromobiliv v Kytaї.

Na danyj moment miž kompanijamy peregovory na zaveršaľnij stadiї, jakščo ugoda bude dosjagnutoju, to ce može zmenšyty cinu na vyrobnyctvo mašyn u dva razy.

Jaka riznycja miž novymy ta starymy dvygunamy

Vyrobnyky elektromobiliv zazvyčaj vykorystovujuť nikeľ-kobaľto-aljuminijevi (NCA) abo nikeľ-margancevo-kobaľtovi (NMC) akumuljatory na pasažyrśkyh transportnyh zasobah čerez їh biľš vysoku ščiľnosti energiї, ščo maje vyrišaľne značennja dlja vyznačennja togo, jak daleko elektromobiľ može proїhaty na odnij zarjadci.

Litij-zalizo-fosfatni (LFP) batareї, jaki nabagato menš populjarni v avtomobiľnij promyslovosti i vykorystovujuťsja tiľky v dejakyh kytajśkyh elektromobiljah čerez biľš nyźku cinu. Ale odnym z perevag LFP-batarej je te, ščo vony ne vykorystovujuť kobaľt, jakyj je dorogym i spirnym mineralom.

Takož, my neščodavno pysaly? Avtopilot Tesla vrjatuvav 8 ljudej vid padinnja dereva pro te, jak avtopilot Tesla vrjatuvav 8 ljudej vid padinnja dereva. 

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...