Reklama

👌🏻 U Harkovi predstavyly onlajn-perekladač movy žestiv

U misti prezentuvaly poslugu onlajn-perekladača movy žestiv dlja ljudej z vadamy sluhu. 
Читати кирилицею
👌🏻 U Harkovi predstavyly onlajn-perekladač movy žestiv
  1. Головна
  2. Suspiľstvo
  3. 👌🏻 U Harkovi predstavyly onlajn-perekladač movy žestiv
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
U misti prezentuvaly poslugu onlajn-perekladača movy žestiv dlja ljudej z vadamy sluhu. 

Dlja slabočujučyh vidviduvačiv u KP «BTI» v Harkovi zaprovadyly poslugu perekladača z žestovoї movy. 

Pro ce na svoїj storinci v Facebook povidomyv zastupnyk Harkivśkogo miśkogo golovy z pytań cyfrovoї transformaciї Oleg Drobot.

Vin zaznačaje, ščo śogodni v misti prožyvaje 3 500 ljudej z vadamy sluhu i lyše visim specializovanyh perekladačiv žestovoї movy. Speciaľno dlja nyh na pidpryjemstvi vprovadžena posluga onlajn-perekladača movy žestiv.

Za dopomogoju zvyčajnogo planšeta, jakyj znahodyťsja na stijci recepciї, slabočujuči ljudy možuť zv'jazatysja čerez videozv'jazok z perekladačem, kotryj bude dopomogaty administratoru ta klijentu.

Oleg Drobot, zastupnyk Harkivśkogo miśkogo golovy z pytań cyfrovoї transformaciї

Na danyj moment novyj servis predstavlenyj tiľky v KP «BTI», ale v podaľšomu podibna posluga z’javyťsja i v inšyh komunaľnyh zakladah Harkova.

Raniše u Harkovi prezentuvaly innovacijnyj sociaľnyj projekt «Počuj mene», ščo sprjamovanyj na navčannja šyrokogo kola fahivciv žestovij movi ta inšym sposobam komunikaciї z nečujučymy ljuďmy. Projekt buv zaproponovanyj i realizovanyj miśkoju gromadśkoju organizacijeju «Kreavita». 

Kerivnyk projektu «Počuj mene» Uljana Frankivśka rozpovila, ščo projekt sprjamovanyj na populjaryzaciju žestovoї movy, ce lyše počatkovi znannja, jaki dozvoljať bez problem spilkuvatysja z ljuďmy bez sluhu. 

V ramkah projektu takož bulo skladeno slovnyk žestovoї movy na 256 storinok i zapysanyj videokurs na bazi TO «KOLES TV», jaki pryznačeni dlja tyh, hto zahoče vyvčyty cju movu.

Takož, my vže pysalyUkraїneć stvoryv dodatok dlja tyh, u kogo vady sluhu pro ukraїncja, jakyj stvoryv dodatok dlja tyh, u kogo vady sluhu 

 

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...