Reklama

📸 Depositphotos nazvav vizuaľni trendy 2020 roku

Sered golovnyh trendiv — novitni tehnologiї, štučnyj intelekt, zobražennja z akcentom na detali, vertykaľnyj kontent, abstraktni plavni formy u dyzajni i animaciї, interpretaciї stylju Baugauza i povernennja brutalizmu.     
Читати кирилицею
📸 Depositphotos nazvav vizuaľni trendy 2020 roku
  1. Головна
  2. Kreatyv
  3. 📸 Depositphotos nazvav vizuaľni trendy 2020 roku
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Sered golovnyh trendiv — novitni tehnologiї, štučnyj intelekt, zobražennja z akcentom na detali, vertykaľnyj kontent, abstraktni plavni formy u dyzajni i animaciї, interpretaciї stylju Baugauza i povernennja brutalizmu.     

Mižnarodnyj fotobank Depositphotos opublikuvav prognoz vizuaľnyh tendencij. Projekt «Vizuaľni trendy 2020: Majbutnje poruč» doslidžuje, jak fotografija, grafičnyj i veb-dyzajn vidobražajuť hudožni, sociaľni i tehnični zminy u sviti.

Rozšyrena reaľnisť

Rozšyrena reaľnisť (XR) bude odnijeju z golovnyh tem u 2020 roci. Horizon vid Facebook i onovlennja Oculus Quest integrujuť virtuaľnu reaľnisť u povsjakdenne žyttja. Ci tehnologiї ne prosto vplynuť na te, jak my provodymo dozvillja, spilkujemosja i kupujemo tovary ta poslugy: prygotujteś do zanurennja u virtuaľne seredovyšče u rytejli, mystectvi, sferi rozvag i naviť vdoma.

Populjarnymy temamy takož buduť avtomatyzacija, robototehnika, 5G, kibersport, štučnyj intelekt, nejronni mereži, internet rečej ta inši smart-tehnologiї. Kompanijam treba navčytyś efektyvno korystuvatyś innovacijamy, a avtoram kontentu dlja mikrostokiv – švydko i kreatyvno vizualizuvaty їhnje vykorystannja.

Neonova utopija ta kiberpank

Prem’jery fiľmiv často spryčynjajuť velykyj ažiotaž, a u 2020 roci jogo može stvoryty roľova videogra. Cyberpunk 2077 zdatna pidnjaty novu hvylju pereosmyslennja pop-kuľtury u žanri sci-fi, de golovnyj akcent – na perevazi štučnogo intelektu nad ljudśkym. Kiberpank-estetyka často stosujeťsja fundamentaľnyh aspektiv žyttja sučasnogo suspiľstva. Dokazy ćogo – serialy «Čorne dzerkalo», «Dyvni dyva» i fiľm «Toj, hto bižyť po lezu».

Rozvyvajučy estetyku kiberpanku, neonovi koľory i antyutopični motyvy možuť vplynuty na vizuaľnu komunikaciju i poza cyfrovym seredovyščem. Cej trend ne omyne modu i pidgotuje rizni sfery mystectva i dyzajnu do futurystyčnyh aljuzij. Tendencija tryvatyme i z časom zalučyť novi tehnologiї, ščob zanuryty nas v atmosferu majbutńogo.

Štučnyj intelekt 

Jak u sjužeti naukovo-fantastyčnogo romanu, u 2020 roci štučnyj intelekt može vzjatysja za zavdannja, jaki raniše vykonuvala ljudyna. Zavdjaky šče potužnišym komp’juteram ci tehnologiї rozvyvajuťsja zi švydkistju svitla i pereveršujuť možlyvosti ljudej do navčannja. Vony zminjujuť te, jak my kupujemo, navčajemoś, i vplyvajuť na vedennja biznesu i povedinku spožyvačiv u vśomu sviti.

Zvorotnyj bik medali – pobojuvannja, ščo ci dosjagnennja možuť pryzvesty do negatyvnyh naslidkiv. Prykladom staly neščodavni podiї u Gonkonzi, de vykorystovuvaly prystroї i algorytmy rozpiznavannja oblyč protestuvaľnykiv. Nastorožuje j tema dypfejkiv, kiberbezpeky i bezpeky zagalom. Jakščo providni tehnologični deržavy, kompaniї, suspiľstvo i hudožnyky šukajuť rozv’jazannja potočnyh problem, nam varto gotuvatysja do serjoznoї dyskusiї pro štučnyj intelekt u 2020 roci. Ilon Mask vže namagavsja nas poperedyty.

Baugauz

Estetyka školy Baugauz, jaka vidznačyla storiččja u 2019 roci, i dosi vplyvaje na dyzajn. Hudožnyky i dyzajnery nadyhajuťsja cym stylem ta interpretujuť jogo na sučasnyj lad.

Styľ Baugauzu – ce vtilennja pryncypu «menše značyť biľše». Vin projavljajeťsja jak u ručnij roboti, žyvopysi, arhitekturi ta typografici, tak i u veb- i grafičnomu dyzajni. Ce biľše, niž znajoma vsim estetyka. U 2020 roci Baugauz zdaten nadyhnuty i kynuty vyklyk zvyčnomu ladu.

Brutalizm i cyfrovyj dekadans

Brutalizm možna ne ljubyty, ta ne možna ignoruvaty. U svoїj osnovi vin tisno pov’jazanyj z arhitekturoju, ale jogo styľ ta ideї zahopyly i cyfrovyj svit takož. Zavdjaky pyľnij uvazi do arhitekturnogo naprjamu v Instagram p’jať rokiv tomu brutalizm znovu zdobuv vyznannja. Sogodni ce buntarśkyj trend, jakyj prosto vyštovhuje jak dyzajneriv, tak i audytoriju iz zony komfortu.

Grubu estetyku často vykorystovujuť u veb- ta grafičnomu dyzajni, i hoča brutalizm ne zavždy vydajeťsja pryvablyvym, vin čudovo vyriznjajeťsja sered vidpolirovanyh maketiv, zrazkovyh kompozycij ta universaľnyh hudožnih rišeń. Brutalizm može buty zuhvalym, ale ne varto plutaty jogo z antydyzajnom.

Rozkvit pryglušenyh vidtinkiv

Na protyvagu nasyčenym, futurystyčnym koľoram, use biľše uvagy do sebe pryvertajuť m’jaki ta nižni palitry. Možlyvo, vy vže znajomi z koľorom Tranquil Dawn, beževymy napivtonamy i monohromnymy vidtinkamy ćogo roku. Na foni smilyvyh dyzajniv i zuhvalyh art-rišeń pryglušeni vidtinky transljujuť vytončenisť, jaka narodžujeťsja v minimalizmi.

Kompanija WGSN zrobyla stavku na vidtinok Neo-Mint, nazvavšy jogo koľorom roku. Vin pereklykajeťsja ne lyše z futurystyčnymy nastrojamy, ale i z dedali biľšoju populjarnistju pryglušenyh vidtinkiv. Hotilosja b bačyty biľše koľorovyh trendiv, jaki dopomožuť znajty i pidkreslyty balans miž pryrodoju i tehnologijamy.

Vizuaľni iljuziї

Usi velyki dyzajn-projekty pryvertajuť uvagu. Optyčni iljuziї abo vizuaľna deformacija kompozyciї i typografiky čipljajuť syľniše, niž ideaľna kartynka. Vidirvaty pogljad vid takogo dyzajnu nemožlyvo — prosto tomu ščo vin nestandartnyj i ne maje peredbačuvanyh mež.

Naš rozum zaprogramovanyj na pošuk zakonomirnostej, i jakščo їh ne bude, nam dovedeťsja zupynytysja, zamyslytysja i podyvytysja šyrše, ščob zrozumity zagaľnu kartynu. Tak i v dyzajni. Vykorystovujte vykryvleni šryfty ta elementy — i audytorija točno spoviľnyťsja, ščob ocinyty i zrozumity zadum dyzajnera.

Eksperymenty u moušn-grafici

Ob’jednujučy animaciju, tehnologiї, mystectvo i dyzajn, hudožnyky často nadyhajuťsja pryrodoju i pryrodnymy formamy. Za dopomogoju animaciї vony vynahodjať novi elementy abo vizualizujuť himični reakciї. U rezuľtati z’javljajuťsja roboty — gipnotyčni, z jaskravymy 3D-elementamy, ščo ne pidpadajuť pid zakony gravitaciї. Cym vony pryvertajuť uvagu i nadajuť dynamičnym onlajn-dyzajnam mistyčnogo fleru.

Perehid na vertykaľ

Sogodni biľšu častynu cyfrovogo kontentu my spryjmajemo z mobiľnyh prystroїv. Tomu vertykaľni video — priorytetnyj format dlja brendiv, infljuenseriv i prosto korystuvačiv socmerež. Vertykaľni publikaciї otrymujuť na 90% biľše peregljadiv, niž posty iz zobražennjamy. I my ce peredbačyly.

Popyt na gotovyj kontent dlja sociaľnyh merež zbiľšujeťsja. Brendy šukajuť švydki rišennja, i naviť stokovi platformy adaptujuťsja do novogo standartu vertykaľnogo formatu. Ce značyť, ščo v avtoriv kontentu z’javljajeťsja biľše možlyvostej dlja eksperymentiv z kompozycijeju u portretnij orijentaciї.

Akcentuvannja na detaljah

Fokusujučyś na zagaľnomu plani, legko vypustyty z uvagy ščoś dijsno važlyve. Ščob akcentuvaty na jakosti i pidkreslyty svoju vidkrytisť ta česnisť, brendy pokazujuť produkty velykym planom. Dekiľka topovyh kompanij u 2019 roci vže vykorystaly cej trend.

Zgidno z cijeju tendencijeju, bude menše postprodakšenu ne lyše v reklami, ale i fotografiї zagalom. Vykorystovujte minimum retuši i robiť akcent na detaljah, ščob pokazaty suť projektu.

Čytajte takož pro šljah Spotify? Šljah Spotify do velyči. Čomu cej servis ljubljať po vśomu svitu i čekajuť v Ukraїni do velyči. Čomu cej servis ljubljať po vśomu svitu i čekajuť v Ukraїni

? Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...