Reklama

Ukraїnci stvoryly platformu dlja skoročennja vidhodiv

Ukraїnci stvoryly onlajn platformu, ščo dopomože minimizuvaty utvorennja vidhodiv.  Їh proekt Stock-Factory posiv druge misce na hakatoni Circular Economy Hackathon
Читати кирилицею
Ukraїnci stvoryly platformu dlja skoročennja vidhodiv
  1. Головна
  2. Kreatyv
  3. Ukraїnci stvoryly platformu dlja skoročennja vidhodiv
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ukraїnci stvoryly onlajn platformu, ščo dopomože minimizuvaty utvorennja vidhodiv.  Їh proekt Stock-Factory posiv druge misce na hakatoni Circular Economy Hackathon

Ukraїnśka iniciatyva Stock-Factory sprobuje vypravyty sytuaciju z perenasyčennjam planety vidhodamy. Ideja v tomu, ščoby dopomogty švydko ta efektyvno pozbutysja rečej, doky vony ne staly kupoju vidhodiv v majbutńomu.

Jak pracjuje platforma Stock-Factory 

Platforma Stock-Factory dopomagaje operatyvno prodavaty abo peredavaty na blagodijnisť jakisni tovary, strok prydatnosti jakyh nablyžajeťsja do zaveršennja — abo taki produkty, ščo je problemnymy čerez poškodžennja pakuvannja čy inši neznačni defekty, kotri ne vplyvajuť na їh jakisť i bezpečnisť.

Ce dopomože skorotyty obsjagy spysannja j nevypravdanoї utylizaciї jakisnyh tovariv v torgoveľnyh merežah ta optymizuvaty tovarnu logistyku, skoročujučy, takym čynom, vuglecevyj slid ta kiľkisť vidhodiv. Vže zaraz na sajti možna kupyty kupu navušnykiv, dytjačyh rečej ta harčuvannja, a takož keramičnoї plytky – i vse ce zi značnoju znyžkoju.

«My virymo u te, ščo vsi tovary buly stvoreni, ščob davaty korysť, ale z jakoїś pryčyny poky ščo ne znajšly svoje pryznačennja», — zaznačajuť členy komandy.

V proekti pidrahuvaly, ščo jakščo hoča b polovyna spysanyh tovariv pererozpodiljalasja čerez Stock-Factory, to mereži mogly b skorotyty svoї zatraty na upravlinnja «problemnymy» pozycijamy na 42% (za rahunok znyžennja vytrat na zberigannja j utylizaciju). Neščodavno komanda takož peremogla v odnij iz nominacij na konkursi Climate LaunchpadBytva za klimat — naviščo ukraїnci їduť na konkurs «zelenyh» startapiv ClimateLaunchpad v Edynburzi.

Do slova, Jevropejśka Rada napoljagajeJevroparlament vymagaje suttjevo skorotyty vykydy vid avto na skoročennja vykydiv CO2 u novyh avtomobiljah na 35% do 2030 roku.

Share
Написати коментар
loading...