Reklama

V Ukraїnu prybula misija MVF

Misija Mižnarodnogo valjutnogo fondu (MVF) rozpočala svoju robotu v Kyjevi śogodni, 6 veresnja. Pro ce povidomyly v predstavnyctvi Fondu v Ukraїni,  peredaje Novoje Vrjemja z posylannjam na Interfaks-Ukraїna
Читати кирилицею
V Ukraїnu prybula misija MVF
  1. Головна
  2. Kreatyv
  3. V Ukraїnu prybula misija MVF
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Misija Mižnarodnogo valjutnogo fondu (MVF) rozpočala svoju robotu v Kyjevi śogodni, 6 veresnja. Pro ce povidomyly v predstavnyctvi Fondu v Ukraїni,  peredaje Novoje Vrjemja z posylannjam na Interfaks-Ukraїna

Očoljuje misiju Ron van Roden. Raniše postijnyj predstavnyk MVF v Ukraїni Josta Ljungman vidznačav, ščo fahivci fondu pracjuvatymuť v Kyjevi v period z 6 po 19 veresnja «dlja obgovorennja ostannih ekonomičnyh podij i ekonomičnoї polityky».

Ščo obgovorjuvatymuť z MVF

Takož na porjadku dennomu obgovorennja stabiľnosti v Ukraїni i podaľšogo ruhu ekonomiky kraїny v naprjamku stalogo ta inkljuzyvnogo zrostannja. V.o. ministra finansiv Oksana Markarova vidznačyla, ščo ukraїnśka storona maje namir obgovoryty z Fondom prodovžennja spivpraci pislja zakinčennja programy v berezni 2019 roku. Za її slovamy, uspišnyj četvertyj peregljad programy rozšyrenogo finansuvannja MVF i otrymannja p’jatogo tranšu v $ 2 mlrd vidkryje šljah do zalučennja finansuvannja v deržavnyj bjudžet na piľgovyh umovah z vykorystannjam garantiї Svitovogo banku na $ 800 mln. A takož do otrymannja makrofinansovoї dopomogy vid JeS na € 1 mlrd.

Nagadajemo, ščo v berezni 2015 roku Ukraїna i MVF pidpysaly memorandum pro ekonomičnu i finansovu polityku, jaku kraїna povynna provodyty v ramkah programy rozšyrenogo finansuvannja EFF (Extended Fund Facility). Vśogo programoju peredbačeno otrymannja Ukraїnoju blyźko $ 17 mlrd, z jakyh vže vydileno $ 7,7 mlrd.

Zaraz Ukraїna perebuvaje v skladnomu peregovornomu procesi z MVF ščodo gazovogo pytannja šče z lypnja 2017 roku: Fond napoljagaje na pidvyščenni ciny gazu dlja naselennja do ekonomično obğruntovanogo rivnja. Pidvyščennja, za riznymy ocinkamy, može sklasty vid 30% do 60%, v zv’jazku z rostom cin na mižnarodnyh rynkah. Urjad poky vidmovljajeťsja pidvyščuvaty vartisť gazu dlja gromadjan, argumentujučy ce tym, ščo spočatku neobhidno peredbačyty kompensatory dlja bidnyh verstv naselennja.

Pozycija MVF je dosyť žorstkoju, tak jak urjad u 2017 roci pryjnjalo rišennja pro take pidvyščennja gazovyh cin, ščo dozvolylo Ukraїni otrymaty tranš kredytu MVF, odnak zgodom v odnostoronńomu porjadku vidmovylosja vid jogo vykonannja. V kinci serpnja Kabmin v čergovyj raz vidklav pidvyščennja cin na gaz dlja naselennja – do 1 žovtnja.

Do slova,  raniše povidomljalyEkonomika Ukraїny zrostaje 10 kvartaliv pospiľ — Deržkomstat, ščo Deržkomstat zafiksuvav zrostannja nacionaľnoї ekonomiky protjagom 10 kvartaliv pospiľ.

Share
Написати коментар
loading...