Reklama

U Kyjevi vidkryjuť 14 torgovo-rozvažaľnyh centriv

Do 2020 roku v Kyjevi z'javyťsja 14 novyh torgovyh centriv. Z nyh 3 ob'jekty buduť rekordnymy dlja Kyjeva i perevyščať po plošči Lavina Mall i Ocean Plaza
Читати кирилицею
U Kyjevi vidkryjuť 14 torgovo-rozvažaľnyh centriv
  1. Головна
  2. Kreatyv
  3. U Kyjevi vidkryjuť 14 torgovo-rozvažaľnyh centriv
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Do 2020 roku v Kyjevi z'javyťsja 14 novyh torgovyh centriv. Z nyh 3 ob'jekty buduť rekordnymy dlja Kyjeva i perevyščať po plošči Lavina Mall i Ocean Plaza

Do 2020 roku v Kyjevi planujuť vidryty 14 torgovo-rozvažaľnyh centriv zagaľnoju orendnoju ploščeju 1,2 mln kv. m. Pro ce povidomylo vydannja Delo.ua, posylajučyś na informaciju konsaltyngovoї kompaniї NAI Ukraine. Pry ćomu najblyžčym časom očikujeťsja vidkryttja tiľky 4 TRC. Ce Oasis na Geroїv Dnipra, Blockbuster Mall na Bandery, Smart Plaza Obolon i Good Life. Їh pojava zaplanovana do kincja 2018 roku abo na počatku 2019 roku.

Jaki TRC vidkryjuť u Kyjevi

Inši ob’jekty planujuť vidkryty v 2020 roci. 5 torgovyh centri z 14 majuť plošču ponad 100 tys kv.m. Otže ce buduť:

  • Blockbuster Mall na prospekti Bandery — 187 tys kv. m
  • Ocean Mall — 100 tys kv.m
  • South Mall — 293 tys kv.m
  • East Mall — 200 tys kv.m
  • Kiev Mall na prospekti Bažana — 145,5 tys kv. m.

Sered torgovyh centriv je i taki, plošča jakyh ne perevyščuje i 10 tys kv.m. Ce Smart Plaza Obolon — 8,8 tys. kv.m ta Good Life v Pečerśkomu rajoni — 7,5 tys kv.m.

Skiľky TRC potribno Kyjevu

Dani NAI Ukraine svidčať pro te, ščo śogodni v stolyci na kožnu tysjaču osib prypadaje 465 kv. m torgoveľnyh plošč. Jak zauvažyv dyrektor NAI Vitalij Bojko, cym pokaznykom Kyїv vse biľše nablyžajeťsja do Jevropy. Navodyť pryklad, ščo u Varšavi na kožnu 1 tys osib prypadaje 717 kv. m. Jakščo  zberegty nynišni tempy budivnyctva TRC, za kiľka rokiv možna nablyzytysja do seredńojevropejśkogo pokaznyka — 550 kv.m. Jakščo razom z Kyjevom vrahovuvaty šče j sytuaciju v oblasti, to vyjde menšyj pokaznyk — 403 kv. m.

Na dumku dyrektora NAI, ce svidčyť pro te, ščo v oblasti ne vystačaje jakisnyh torgovyh plošč: «Jakščo vzjaty za osnovu te, ščo za neoficijnymy danymy v Kyjevi žyve vid 4 do 5 mln ljudej, to v takomu vypadku na 1 tys. ljudej prypadaje lyše 300 kv. m. orendnyh plošč, ščo majže v dva razy nyžče seredńojevropejśkoї normy.

Neobhidnisť budivnyctva novyh TRC Bojko pojasnyv tym, ščo zrostannja obsjagiv rozdribnoї torgivli Ukraїny je odnym z najvyščyh sered jevropejśkyh kraїn: «Za oficijnymy danymy, v grošovomu ekvivalenti vin stanovyť 16 mln dolariv, ščo perevyščuje sumarnyj obsjag rozdribnoї torgivli kraїn Baltiї».

Dodamo, ščo raniše my anonsuvalyUkraїnśki smart-stoly vstanovljať u kyїvśkyh TRC ta restoranah pojavu v kyїvśkyh TRC ta restoranah interaktyvnyh stoliv kompaniї Kodisoft.

Share
Написати коментар
loading...