Reklama

U Nielsen doslidyly spožyvči nastroї ukraїnciv

Doslidnyćka kompanija Nielsen opryljudnyla rezuľtaty doslidžennja spožyvčyh nastroїv v kraїni v I kvartali 2018 roku. Za otrymanymy rezuľtatamy možna skazaty, ščo spožyvači zalyšajuťsja oberežnymy u vytratah
Читати кирилицею
U Nielsen doslidyly spožyvči nastroї ukraїnciv
  1. Головна
  2. Kreatyv
  3. U Nielsen doslidyly spožyvči nastroї ukraїnciv
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Doslidnyćka kompanija Nielsen opryljudnyla rezuľtaty doslidžennja spožyvčyh nastroїv v kraїni v I kvartali 2018 roku. Za otrymanymy rezuľtatamy možna skazaty, ščo spožyvači zalyšajuťsja oberežnymy u vytratah

Jak svidčať rezuľtaty provedenogo doslidžennja, indeks spožyvčoї doviry v Ukraїni znyzyvsja do 58 punktiv u peršomu kvartali 2018 roku. Nastroї spožyvačiv projšly čerez sezonne znyžennja pislja novoričnogo periodu. Viľni košty ukraїnci v osnovnomu vytračajuť na odjag, zaoščadžennja ta rozvagy.

Pro ščo svidčať nastroї ukraїnśkyh spožyvačiv

«Spožyvači zalyšajuťsja oberežnymy u vytratah, oskiľky riveń їhńoї vpevnenosti je najnyžčym v Jevropi. Odnak naviť v umovah spožyvčogo pesymizmu biznes z optymizmom dyvyťsja v majbutnje, i ci tendenciї, ščo pokraščujuťsja, stvorjujuť osnovu dlja rozvytku: biznes vidhodyť vid taktyky vyžyvannja i zamisť ćogo vykorystovuje možlyvosti dlja stalogo rozvytku konkurenciї», – vvažaje Vajos Dimoragas, generaľnyj dyrektor Nielsen v Ukraїni ta Bilorusi.

Jak vidznačajuť v Nielsen, indeks rozrahovujeťsja za tŕoma pokaznykamy:

  • ocinky spožyvačamy perspektyv na rynku praci v najblyžči 12 misjaciv,
  • rivnja finansovogo blagopoluččja v najblyžči 12 misjaciv,
  • gotovnisť vytračaty groši v cej moment.

Absoljutna biľšisť ukraїnciv prodovžuje vvažaty, ščo kraїna znahodyťsja v stani kryzy, pry ćomu čyslo takyh zrosla – 95% v I kvartali 2018 roku v porivnjanni z 93% v IV kvartali 2017 roku. Na peršomu i drugomu miscjah u spysku zanepokojeń ukraїnciv jak i raniše znahodjaťsja perežyvannja ščodo zrostannja taryfiv na komunaľni poslugy i vijna – z ćogo pryvodu turbujuťsja 28% i 29% spožyvačiv, vidpovidno. Do ključovyh perežyvań potrapyla turbota pro zdorov’ja. Za nymy slidujuť taki pryčyny perežyvań, jak ekonomika i zrostannja cin na produkty harčuvannja.

Ti, u kogo pislja vytrat na tovary ta poslugy peršoї neobhidnosti zalyšajuťsja košty, vytračajuť viľni groši na novyj odjag (31%), robljať zaoščadžennja (27%) i rozvažajuťsja poza domom (21%).

Nagadajemo, raniše my publikuvalyInfografika: 35 vidtinkiv ajtišnyka — doslidžennja IT-rynku vid DOU portret ukraїnśkyh IT-fahivciv zgidno iz doslidžennjam DOU.UA.

Share
Написати коментар
loading...