Реклама

Інфографіка: 35 відтінків айтішника — дослідження IT-ринку від DOU

Платформа DOU.UA оприлюднила характеристики IT-спеціаліста в Україні на основі власного дослідження, створивши узагальнений портрет у вигляді інфографіки спільно з POPEL Agency
Čytaty latynkoju
Інфографіка: 35 відтінків айтішника — дослідження IT-ринку від DOU
  1. Головна
  2. Історії
  3. Інфографіка: 35 відтінків айтішника — дослідження IT-ринку від DOU
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Платформа DOU.UA оприлюднила характеристики IT-спеціаліста в Україні на основі власного дослідження, створивши узагальнений портрет у вигляді інфографіки спільно з POPEL Agency

Цьогоріч в редакції DOU.UA зібрали 8638 анкет. На їхній основі разом із POPEL Agency і створили узагальнений портрет галузі IT в Україні.

Ключові факти про український кадровий ринок у сфері IT

Середній вік розробника — 21-29 років, тестувальника — 23-29. Наймолодші — верстальники та дизайнери. Найстаршими за результатами опитування виявилися системні адміністратори, проектні та топ-менеджери.

Також автори дослідження зазначають, що частка жінок в ІТ продовжує зростати. Найпоширенішими сферами зайнятості для жінок стали тестування (24%), розробка (23%), нетехнічні сфери — HR, PR, продажі (20%).

Як і 2017 року, 67% ІТ-спеціалістів мешкають у Києві, Харкові та Львові. Уперше за три роки, що редакція DOU.UA проводить ці опитування, частка Києва не зменшилась, а навпаки виросла на 1 процентний пункт.

У столиці України частка тих, хто працює в аутсорсі та продуктових компаніях, виявилася майже ідентичною — 36% проти 35% відповідно. Автори дослідження зауважують, що розподіл спеціалістів з продуктових компаній у Дніпрі та Одесі теж схожий — 33% та 32%. У Харкові та Львові частка продуктових компаній значно менша — 21% та 17%. Решта інформації про українців та українок в IT — на слайдах інфографіки:

Інфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішникаІнфографіка: 35 відтінків айтішника

Нагадуємо, раніше ми розповідали вам про майбутнє інтернету, яке пророкує звіт«Інтернет у 2018-му» від Мері Мікер: гроші, тренди та компанії аналітика Мері Мікер за 2018 рік.

Share
Написати коментар
loading...