Reklama

Majže 70% ljudej ne korystujuťsja žetonamy v stolyčnomu metro

V kyїvśkomu metropoliteni majže 70% pasažyriv uže ne korystujuťsja žetonamy, povidomljaje KP «Kyїvśkyj metropoliten» na storinci v Facebook
Читати кирилицею
Majže 70% ljudej ne korystujuťsja žetonamy v stolyčnomu metro
  1. Головна
  2. Misto
  3. Majže 70% ljudej ne korystujuťsja žetonamy v stolyčnomu metro
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
V kyїvśkomu metropoliteni majže 70% pasažyriv uže ne korystujuťsja žetonamy, povidomljaje KP «Kyїvśkyj metropoliten» na storinci v Facebook

Blyźko 70% pasažyriv pidzemky uže ne korystujuťsja žetonamy. Zamisť nyh v oplati perevažajuť: kartka metro, bankivśka kartka ta mobiľni dodatky, a takož kartka kyjanyna.

Čym korystujuťsja zamisť žetoniv 

  1. Kartka metro. Pry popovnenni na 50 poїzdok kožna koštuje 4,5 grn. Pislja vykorystannja poїzdok kartku možna zdaty v kasu ta povernuty zastavnu vartisť.
  2. Bankivśka kartka ta mobiľni dodatky Google Pay ta Apple Pay, ščo dozvoljajuť provesty oplatu bezposeredńo na žovtomu turniketi. 
  3. Kartka kyjanyna jak piľgovyj sociaľnyj instrument.

Kyїvśkyj metropoliten može perejty na povnistju bezgotivkovyj rozrahunok vže voseny 2018 roku. Pro ce v interv’ju vydannju 44.ua zajavyv peršyj zastupnyk golovy Kyїvśkoї deržadministraciї Mykola Povoroznyk: «Zaraz jde proces vvedennja elektronnogo bileta. Pytannja v tomu, ščob ne robyty podvijnu robotu v častyni QR-kodu. Dumaju, ščo my budemo govoryty pro vidhid vid žetona, koly zapracjuje jedynyj elektronnyj kvytok. Povnyj jogo start zaplanovano na osiń 2018-go».

Vin takož zaznačyv, ščo paraleľno z žetonamy, jaki šče vykorystovujuťsja, v stolyčnomu metro takož zapracjuvav Apple Pay. Popry ce, ne vsi pasažyry pidzemky gotovi do vprovadžennja bezgotivkovoї oplaty: «Na žaľ, je vidpovidna syla zvyčky. V mynulomu roci zrobyly odnu stanciju bez žetoniv i kasyriv, todi ž styknulysja z bagaťma nezručnostjamy ta narikannjamy z boku pasažyriv. Ljudy govoryly, ščo šče ne gotovi do bezgotivkovoї oplaty».

Nagadajemo, raniše v materiali Na chasi my informuvalyZeleni žetony v kyїvśkomu metro vyvodjať z obigu pro te, ščo v stolyčnomu metro buduť korystuvatysja žetonamy tiľky blakytnogo koľoru. Zeleni žetony vyvodjať z obigu, tomu novi biľše ne buduť zakupovuvatysja. 

Share
Написати коментар
loading...