Reklama

Rejestracija likiv v Ukraїni prohodytyme za sproščenoju proceduroju

Vidteper efektyvni medyčni preparaty z’javljatymuťsja v Ukraїni protjagom 17 dniv  
Читати кирилицею
Rejestracija likiv v Ukraїni prohodytyme za sproščenoju proceduroju
  1. Головна
  2. Novyny
  3. Rejestracija likiv v Ukraїni prohodytyme za sproščenoju proceduroju
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Vidteper efektyvni medyčni preparaty z’javljatymuťsja v Ukraїni protjagom 17 dniv  

Usi jurydyčni normy rejestraciї medpreparativ pryvely do jevropejśkyh standartiv.

U čomu pokraščennja vid rejestraciї

Teper rejestracija peredbačaje podaču dokumentiv u elektronnomu vygljadi. Ryzyky vidmovy iz tehničnyh pryčyn zajavnykam u rejestraciї zvely do minimumu. Dosi rejestracija preparativ zajmala vid 90 robočyh dniv do kiľkoh rokiv. Vidtak, importery ne hotily maty spravu iz bjurokratyčnoju skladovoju, tomu na ukraїnśkomu farmacevtyčnomu rynku buv značno menšyj asortyment, niž, skažimo, na jevropejśkomu. Jakščo porivnjaty: u Nimeččyni zarejestrovano 45 tys preparativ, v Ukraїni – 13 tys. Oskiľky vidsutnja konkurencija – to i vysoki ciny na preparaty. Za danymy pacijentśkyh organizacij, 30% preparativ v Ukraїni koštujuť dorožče, niž v Jevropi.   Vartisť dejakyh preparativ v aptekah Ukraїny vyšča biľš niž u 20 raziv.

Teper zavdjaky sproščenij rejestraciї na ukraїnśkomu farmacevtyčnomu rynku z’javyťsja čymalo preparativ, jaki vže zarejestrovani v JeS. Pacijenty zmožuť otrymaty liky švydše, a konkurencija, očikuvano, značno znyzyť ciny. Očikujeťsja i pryhid v Ukraїnu inozemnyh investoriv.

My vitajemo cej krok, jakyj narešti nadasť možlyvisť kompanijam zastosovuvaty proceduru na praktyci. Cja iniciatyva maje vidkryty dostup do likarśkyh zasobiv, jaki nedostupni poky ščo pacijentam Ukraїny. My spodivajemoś, ščo praktyčne vprovadžennja novoї procedury pryzvede do togo, ščo v Ukraїnu pryjduť innovacijni liky, liky dlja likuvannja ridkisnyh zahvorjuvań ta inši likarśki zasoby, vidpovidno do potreb naselennja.

Tomaš Fiala, Prezydent Jevropejśkoї Biznes Asociaciї

Sproščena rejestracija likiv, zauvažujuť u JeBA, je jedynym poky ščo reaľnym krokom, nacilenym na sproščennja vedennja biznesu v farmacevtyčnij sferi, beručy do uvagy ti uskladnennja, ščo pryzvodjať do zbiľšennja vytrat, jaki majuť misce na stadiї vyhodu likarśkyh zasobiv na rynok Ukraїny.

Nagadajemo, u 2018 roci v Ukraїni očikujeťsjaRecepty na liky iz 2018 roku stanuť elektronnymy vvedennja elektronnyh receptiv na liky.

Share
Написати коментар
loading...