Reklama

Moody’s: Bankivśka systema Ukraїny podolala kryzu

Pro sytuaciju povidomyv dyrektor bankivśkoї grupy Moody's Investors Service Jaroslav Sovgira pid čas vystupu na CIS bankers VI Ukrainian Banking Forum
Читати кирилицею
Moody’s: Bankivśka systema Ukraїny podolala kryzu
  1. Головна
  2. Novyny
  3. Moody’s: Bankivśka systema Ukraїny podolala kryzu
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Pro sytuaciju povidomyv dyrektor bankivśkoї grupy Moody's Investors Service Jaroslav Sovgira pid čas vystupu na CIS bankers VI Ukrainian Banking Forum

Na dumku eksperta, bankivśka systema Ukraїny poverneťsja vže v ćomu roci do bezzbytkovosti za rahunok znyžennja vidrahuvań v rezervy. Moody’s očikuje, ščo riveń problemnyh kredytiv v Ukraїni (ne vrahovujučy Pryvatbank) znyzyťsja do 50% do kincja 2018 roku.

Jak rozvyvatymeťsja bankivśka systema Ukraїny u 2018-mu

Dlja togo, ščob problemna zaborgovanisť vyjšla na pryjnjatnyj riveń, potribno bude kiľka rokiv. U 2015 roci koeficijent neplatospromožnosti v Ukraїni buv biľše 150%, tobto systema bula glyboko neplatospromožnoju. Potim buly vlyvannja kapitalu vid deržavy i vid inozemnyh bankiv i pokaznyk pokraščyvsja do 117% v 2016 roci. Narazi cej pokaznyk nablyzyvsja do break-even (točka bezzbytkovosti), značennja hoč i pogane, ale pryjnjatne. Jaroslav Sovgira zaznačyv, ščo riveń kapitalizaciї bankivśkoї systemy zalyšyťsja stabiľnym v 2017-2018 rokah. Agentstvo Moody’s vvažaje, ščo golovnymy vyklykamy dlja Ukraїny je reforma deržavnyh bankiv i restrukturyzacija problemnyh kredytiv.

Očikujeťsja, ščo riveń problemnyh kredytiv v bankivśkij systemi Ukraїny bude znyžuvatysja za rahunok restrukturyzaciї, spysannja borgiv, rostu ekonomiky, znyžennja vidsotkovyh stavok ta zrostannja kredytnogo portfelju. Ale zaraz riveń problemnyh kredytiv v Ukraїni najvyščyj u Shidnij Jevropi. Agentstvo Moody’s vvažaje, ščo golovnymy vyklykamy dlja Ukraїny je reforma deržavnyh bankiv i restrukturyzacija problemnyh kredytiv.

Nagadajemo, ščo NBU prodovžujeNBU prodovžuje dereguljaciju valjutnogo rynku dereguljaciju operacij na valjutnomu rynku.

Share
Написати коментар
loading...