Reklama

🏟️ Čomu onlajn-zahody pry vsih їhnih pljusah ne zaminjať oflajn

Ostanni kiľka misjaciv svit žyve v onlajni, i zahody — ne vynjatok. U mereži provodjať muzyčni šou, majster-klasy i naviť povnocinni biznes-konferenciї. Dar’ja Soma, kerivnycja novogo kyїvśkogo ivent-habu PMHUB, razom iz komandoju provela kiľka masštabnyh virtuaľnyh podij. U kolonci dlja Na chasi vona rozpovidaje, jaki pljusy je u takogo pidhodu, i čomu onlajn-zahody vse ž ne zmožuť povnocinno zaminyty fizyčni zustriči.
Читати кирилицею
🏟️ Čomu onlajn-zahody pry vsih їhnih pljusah ne zaminjať oflajn
  1. Головна
  2. Biznes
  3. 🏟️ Čomu onlajn-zahody pry vsih їhnih pljusah ne zaminjať oflajn
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ostanni kiľka misjaciv svit žyve v onlajni, i zahody — ne vynjatok. U mereži provodjať muzyčni šou, majster-klasy i naviť povnocinni biznes-konferenciї. Dar’ja Soma, kerivnycja novogo kyїvśkogo ivent-habu PMHUB, razom iz komandoju provela kiľka masštabnyh virtuaľnyh podij. U kolonci dlja Na chasi vona rozpovidaje, jaki pljusy je u takogo pidhodu, i čomu onlajn-zahody vse ž ne zmožuť povnocinno zaminyty fizyčni zustriči.

Onlajn — deševšyj

Organizacija i provedennja oflajn-zahodu koštuje dorogo. U vytraty tut vhodjať orenda prymiščennja, zarplata personalu, vytraty na logistyku i gonorary spikeriv. Pidsumkova suma zaležyť tiľky vid vašyh možlyvostej.

Onlajn-zahody z cijeї točky zoru biľš vygidni. Z usih statej zalyšajuťsja tiľky gonorary spikeram i nevelyki vytraty na tehničnu organizaciju ta zarplatu personalu naviť jakščo vynagoroda zaprošenogo eksperta ne zminjujeťsja, organizator zahodu značno zaoščadyť na harčuvanni, oplati pereľotiv, prožyvannja i tak dali.

Foto: Andrij Maksymov, 2020

Spikery — riznomanitniši

Onlajn-format syľno sproščuje logistyku. Teper spikeru ne potribno vytračaty kiľka godyn, abo naviť dniv, na te, ščob distatysja miscja provedennja zahodu. Ce «rozv’jazuje» ruky organizatoru i dozvoljaje zaprošuvaty ekspertiv z uśogo svitu. Spiker z inšoї kraїny ohočiše pogodyťsja vyjty na dvogodynnu rozmovu po videozv’jazku, niž bude vytračaty nabagato biľše času na perelit v inšu kraїnu abo misto.

Pid čas karantynu u partnerstvi z Parimatch Tech my provely onlajn-konferenciju PM GO!? Svit očikuje totaľna cyfrovizacija, a potočna kryza — zasterežennja dlja ljudstva. Na neї my, napryklad, zmogly zaprosyty ekonomista Deniela Sasskinda i zasnovnykiv kompaniї WePlay! Olega Krota ta Jurija Lazebnikova. Vsi vony vystupaly za dopomogoju videozv’jazku, perebuvajučy u SŠA, i v no može zrobyty ivent biľš riznomanitnym.

Audytorija — biľša

Onlajn styraje kordony ne tiľky dlja spikeriv, a j gostej. Jakščo braty fizyčni podiї, to tut organizatory rozrahovujuť perevažno na dosyť vuźku audytoriju. Ce ti ljudy, ščo žyvuť v pevnomu misti čy možuť dozvolyty pryїhaty z susidnih lokacij abo kraїn. Vodnočas ne vrahovujeťsja toj fakt, ščo na etapi pryjnjattja rišennja pro vidviduvannja iventu značna častyna audytoriї «vidvaljujeťsja» čerez brak času na dorogu.

Onlajn-format dopomagaje zbiľšyty kiľkisť potencijnyh gljadačiv. Jak minimum, podiju u mereži možna provesty ne tiľky dlja ljudej z pevnogo mista, a j ciloї kraїny. Jakščo ž dodaty pereklad na odnu z mižnarodnyh mov, to možna «zamahnutysja» i na audytoriju z inšyh kraїn. Tym samym kiľkisť gljadačiv možna zbiľšyty u razy.

Vže zgadana vyšče konferencija PM GO! zibrala pid 5000 tysjač rejestracij, a synhronno «na piku» dyvylosja 3000 gljadačiv. Bagato v čomu za ce treba djakuvaty onlajnu, tomu ščo do zahodu dolučylysja ljudy vidrazu z dev’jaty kraїn.

Foto: Sergij Kadulin, 2020

Format — skladnišyj

Oflajn-konferenciї na cilyj deń abo naviť na kiľka dib — zvyčajna sprava. Tut organizatory ne perežyvajuť, ščo ljudyna može vtomytysja i prosto pity: vona zavždy može zrobyty perervu na kavu, pospilkuvatysja z kolegamy ta druzjamy i zavesty novi znajomstva.

Onlajn, na žaľ, tak ne pracjuje. Mij dosvid pidkazuje, ščo jak by ty, jak organizator, ne namagavsja trymaty «dynamiku» podiї u potribnomu rytmi, audytorija zavždy bude vidključatysja i, u kraščomu razi, povertatysja na cikavogo їj spikera. I ce zrozumilo — skladno zmusyty ljudynu sydity bilja monitora kiľka godyn pospiľ. Tomu tut onlajn javno prograje fizyčnogo kontaktu.

Netvorking — straždaje

Ale de šče biľše prograje onlajn, tak ce v netvorkingu. Dilovi zahody dlja biľšosti —  u peršu čergu, možlyvisť rozšyryty svoju merežu kontaktiv: poznajomytysja z potencijnymy partneramy, pospilkuvatysja z ljuďmy z galuzi i tak dali. I tut u onlajn-zahodiv vkraj malo sposobiv nadaty taki ž instrumenty. Jak by ne namagalysja organizatory stvorjuvaty speciaľni čaty dlja spilkuvannja, pov’jazuvaty učasnykiv — na mij pogljad, ce nikoly ne zaminyť žyvogo spilkuvannja.

Rezjumujučy svij dosvid, možu skazaty, ščo onlajn-zahody v dejakyh vypadkah možuť staty horošoju aľternatyvoju fizyčnym. Ale ščob virtuaľni iventy povnistju zaminyly oflajnovi — take navrjad čy koly-nebuď trapyťsja. Sogodni my sposterigajemo, jak ljudy skučyly za fizyčnym spilkuvannjam, tomu vže rozpočaly planuvannja oflajn-podij na rjadu z vže anonsovanymy iventamy u formati onlajn. 

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...