Reklama

🎥 Video jak marketyngovyj instrument abo naviščo kompaniї znimaty videokontent

Oleksij Vovk, staršyj prodjuser upravlinnja marketyngu kanalu 1+1, podilyvsja trendamy rozvytku videokontentu i pojasnyv, čomu same video je odnym z najbiľš efektyvnyh marketyngovyh instrumentiv, jaki možlyvi dlja vykorystannja kompanijeju.
Читати кирилицею
🎥 Video jak marketyngovyj instrument abo naviščo kompaniї znimaty videokontent
  1. Головна
  2. Biznes
  3. 🎥 Video jak marketyngovyj instrument abo naviščo kompaniї znimaty videokontent
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Oleksij Vovk, staršyj prodjuser upravlinnja marketyngu kanalu 1+1, podilyvsja trendamy rozvytku videokontentu i pojasnyv, čomu same video je odnym z najbiľš efektyvnyh marketyngovyh instrumentiv, jaki možlyvi dlja vykorystannja kompanijeju.

Tradycijno vyrobnyctvo videokontentu bulo pov’jazano z kinematografom i telebačennjam, golovnym zavdannjam jakyh bula rozvaga i novynne informuvannja. Z rozvytkom internetu i gadžetiv počaly zminjuvatysja perevagy spožyvačiv i forma dostavky vizuaľnogo kontentu do gljadača. Video ta sociaľni mereži staly važlyvym instrumentom komunikaciї brendiv z audytorijeju. A z rozvytkom tehnologij i majdančykiv rozmiščennja video, jak instrumentu komunikaciї, stalo dostupnym vsim, perestavšy buty prerogatyvoju velykyh kompanij.

Video ta trendy

Jakščo govoryty ne tiľky pro dovgyj videokontent (fiľmy, serialy, šou), to 2019 rik pokazav stijke zrostannja v jogo potrebi ta spožyvanni: 87% kompanij za pidsumkamy 2019 roku vykorystaly video jak marketyngovyj instrument, cej pokaznyk vyris z 63% v 2017 i z 81% v 2018.

Osnovnymy pryčynamy vidmovy v poperedni roky vid vykorystannja video v marketyngu buly:

  • nestača času zajmatysja cym naprjamkom;
  • nerozuminnja z čogo počaty;
  • nevminnja ocinyty ROI vid videokontentu;
  • mif pro te, ščo video –  ce duže dorogo.

Za danymy kompaniї Nielsen, amerykanci starše 18 rokiv vytračajuť ponad 11 godyn na deń na prosluhovuvannja, peregljad, čytannja abo spilkuvannja v sociaľnyh merežah. U peršomu kvartali 2018 roku seredńodenne spožyvannja videokontentu sered amerykanciv sklalo majže 6 godyn, z jakyh 4:46 ce efirnyj i vidkladenyj TV-peregljad. Blyźko 48 hvylyn v deń vony vytračajuť na sociaľni mereži, z jakyh levova častka prypadaje na smartfony.

Video

Majbutnje videokontentu

Rynok perenasyčenyj tovaramy, v tomu čysli i videokontentom v konteksti televizijnoї produkciї, videoblogiv. Sered takoї kiľkosti variantiv spožyvačevi važko uhvalyty rišennja, a vybir za umovy takogo rozmaїttja ta aľternatyv peretvorjujeťsja v stres.

Ljudśkyj mozok zaprogramovanyj ljubyty obrazy — my vizuaľni istoty. Z cijeї pryčyny informatyvnisť i prostota spryjnjattja video robljať jogo populjarnym i efektyvnym marketyngovym instrumentom. Spožyvači hočuť biľše ščyrosti ta emocij, їm potribna postijna komunikacija – video vidminnyj instrument rozpovisty emocijnu istoriju i dopomogty zrobyty vybir. Ostanni tendenciї spravdi govorjať, ščo emocijna skladova u vybori duže važlyva v prodažah.

Prjama reklama vže ne može buty jedynym kanalom komunikaciї zi spožyvačem: їj potribna pidtrymka, rozvytok istoriї ta zalučennja na riznomanitnyh platformah i v sociaľnyh merežah.

Rozvytok videoplatform i zbiľšennja instrumentariju po targetyngu audytoriї stvorjuje umovy dlja zrostannja vyrobnyctva dodatkovogo kontentu ta adaptaciї pid rizni majdančyky.

Video

Jak pryklad, rozvytok sociaľnyh merež dopomagaje lokaľnym brendam zavojovuvaty svoju nišu sered mižnarodnyh mas-market brendiv — ce trend po vśomu svitu nabyraje obertiv zavdjaky dostupnosti vyrobnyctva vizuaľnogo reklamnogo kontentu dlja nevelykyh vyrobnykiv. Lokaľni brendy krašče znajuť svoju audytoriju i v svoїj komunikaciї їm prostiše buty ščyre i blyžče do svoїh klijentiv. Odyn z nestandartnyh i cikavyh kejsiv z točky zoru otrymannja i pošyrennja vizuaľnogo kontentu, jakyj uspišno realizovanyj i pryvernuv uvagy do turyzmu v Norvegiї, stav proekt Sheep With A View.

Z ogljadu na tendenciї na rynku, biľšisť kompanij stvorjujuť vlasni departamenty media abo v ramkah pidrozdiliv marketyngu najmajuť fahivciv, jaki zajmajuťsja strategijeju rozvytku mediakomunikacij. Praktyčno v usih serednih i velykyh kompanijah je štatnyj fotograf i videograf dlja vyrišennja operatyvnyh i prostyh zavdań.

Video nikudy ne znykne, a tiľky rozvyvatymeťsja i transformuvatysja. Horošyj pryklad takoї transformaciї i rozvytku – interaktyvni video, jaki sformovani nezaležno vid vizuaľnoї skladovoї ta je vidminnym instrumentom dlja vyvčennja spožyvača i jogo povedinky. Dlja kompanij ce garnyj čas znajty svoju nišu u videokomunikacijah zi svojeju audytorijeju, a dlja vyrobnykiv video i kreatoriv zaproponuvaty їj novi efektyvni formy. U ramkah svogo kursu vid Vyščoї školy Media & Production jakyj startuje 13 červnja, Oleksij rozpovisť, jak biznesu pidhodyty do zjomok promorolykiv i šukaty nestandartni pidhody.

Čytajte takož pro gejmifikaciju v prodažah⚙️ Gejmifikacija v prodažah — čy varto її vykorystovuvaty — čy varto її vykorystovuvaty.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...